691.000 kijkers voor Dancing on Ice


De kijkcijfers van vrijdag 26 januari 2007 (SKO)

Dancing on Ice (RTL4, 20:34) – De ijsdansshow Dancing on Ice van RTL 4 bereikte vrijdagavond een waar diepte- punt. Na de soap Goede tijden, slechte tijden (1.183.000 kijkers) trok het ijsdansfestijn Dancing on Ice 691.000 kijkers (madl: 10.0%). De derde reguliere aflevering van de SBS 6-variant Sterren dansen op het IJs werd door 1.198.000 kijkers (madl: 17.3%) bekeken. Dancing on Ice trok vorige week nog 824.000 kijkers. Naar Sterren dansen op het IJs keken vorige week 1.264.000 mensen.

Sterren dansen op het IJs-presentator Gerard Joling is naast zijn werkzaamheden voor de ijsdansshow ook nog steeds actief als presentator van Shownieuws. Maandag presenteert hij voor het eerst samen met zijn nieuwe collega Patty Brard. “Dit mag u niet missen“, luidt een promo van de zender. Gerard Joling: “Dames en heren. Nu moet ik samen met Patty Brard Shownieuws presenteren. Dat wordt toch hilarisch, oftewel: drie keer niks.” In de uitzending brengt Joling ook zijn nieuwe single ten gehore. Brard: “Gaat ‘ie zingen? Ben je nou helemaal van God los, Gerard? Ik heb in mijn leven met Gerard al zoveel meegemaakt. Dit kan er ook nog wel bij.

Shouf, shouf de serie 2 (VARA, Ned3, 22:00) – De start van het tweede seizoen van Shouf Shouf de serie werd vrijdag door 421.000 kijkers (madl: 5.9%) bekeken. Actrice Maryam Hassouni speelt Samira in de serie. “Samira is een meisje dat niet op haar mondje is gevallen, ze is heel ambitieus en weet wat ze wil. Wel wordt ze een beetje meisjesachtiger. Leuk, kan ik ook eens een meisje-meisje spelen“, vertelt Hassouni bij TVgids Online. Met haar rol in Offers verdiende Hassouni een Emmy. “Soms twijfelde ik of ik wel door moest gaan met acteren, want het is toch een onzeker leven dat je leidt. Zo’n prijs geeft je meer zekerheid, het betekent dat je vooral door moet gaan.” Die erkenning betekent niet dat Hassouni het nu over de grenzen gaat zoeken. “Ik krijg niet in één keer allerlei grote internationale rollen aangeboden en ik ga dus niet naar Amerika.” Eerder op de avond was op Nederland 3 de finale van Ranking the Stars te zien. Ruim 800.000 kijkers zagen hoe Yvon Jaspers, bekend van het zeer goed bekeken Boer zoekt Vrouw, gekroond werd tot winnaar van het programma.

Zwarte Sneeuw (NCRV, Ned2, 23:01) – Willem Capteyn schreef het scenario voor de serie Zwarte sneeuw, die in 1996 werd uitgezonden door de NCRV. De serie werd toen goed bekeken. “Het was gewoon een goed verhaal, maar ook de manier waarop dat in beeld gebracht is en het spel van onder andere Tamar van den Dop hebben daar aan bijgedragen. En vergeet de fantastische muziek van Klaas ten Holt niet!“, aldus Capteyn in de GPD-bladen. Zwarte Sneeuw is momenteel te zien in de herhaling op Nederland 2; vrijdag werd de dramaserie door 217.000 kijkers (madl: 4.7%) bekeken. De serie is absoluut niet gedateerd, vindt Capteyn. “Ik laat vaak stukjes zien aan studenten van de Filmacademie, de mensen die als eerste zouden moeten signaleren of iets ‘uit’ is, maar zij zeggen nooit ‘daar heb je opa weer met zijn serie’.” Er wordt serieus over gesproken om de serie op dvd te laten verschijnen. Capteyn zou daar blij mee zijn: “Op tv staat tegenwoordig rechtsboven in beeld het logo van het net, linksboven dat van de omroep. Ik ervaar dat als verminking van het beeld. Daar heb je op een dvd tenminste geen last van.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen