Gerard Joling: ‘RTL wilde SBS kapot maken’

Geplaatst op di 23 jan 2007 om 19:07

Gerard Joling (foto) is tevreden over de kijkcijfers van Sterren dansen op het IJs, dat hij samen met Nance presenteert. De ijsdansshow van SBS 6 haalt vooralsnog hogere kijkcijfers dan Dancing on Ice van RTL 4. “Ja, het is fijn te weten dat mensen toch voor SBS kiezen“, vertelt Joling in het gratis dagblad Spits. “Ik ben enórm geschrokken toen ik via via hoorde dat een directielid van RTL in de wandelgangen zei dat ze er alles aan zouden doen om SBS kapot te maken.

Joling vervolgt: “Dat dat zó hoog kan zitten. Daar wil ik niets meer mee te maken hebben. Ik doe mijn ding, ga voor m’n eigen cluppie. Het klinkt misschien een beetje dramatisch, maar SBS is voor mij altijd een warme deken. Of ik nou Shownieuws presenteer, zit te vergaderen of met de koffiejuf een beetje slap zit te ouwehoeren, het is altijd leuk. Het is gewoon lekker volks. Ik hou daarvan.

De kijker is volgens Joling de dupe van de ijsdansoorlog. “Daar ben ik dood ziek van. Ja natúúrlijk. Kijk, wij stonden al op vrijdagavond en RTL moest dat toen zonodig ook. Dat is gewoon niet fijn. Dat kost je allebei kijkers. Je trekt alles uit de kast om het zo goed mogelijk te doen en dan krijg je dit.

Gerard heeft Dancing on Ice nog wel bekeken. “Ik heb er een paar flitsen van gezien, niet alles. Het ziet er allemaal heel mooi uit, moet ik zeggen. Qua licht, kleding en dans. Maar als ik eerlijk ben, vind ik dat wij met Sterren dansen op het IJs veel dichter bij het volk staan. Het is gezelliger, ook wat knulliger. Ja, het ziet er af en toe best wankel uit, maar dat willen de mensen óók gewoon zien. Denk aan Patty Brard tijdens de wildcardshow, dat was natuurlijk hilarisch. Ik bedoel, voor echt goed ijsdansen kun je toch op Eurosport afstemmen? Bovendien hebben wij diversiteit met onze kandidaten. De strijd is nog niet gewonnen hoor. We hebben nog negen weken te gaan en er kan nog van alles gebeuren. Maar de eerste klap is een daalder waard.

Bonnie St. Claire en Viola Holt maken voor Tien een soort Joling en Gordon over de vloer. In Het glas is halfvol struinen zij allerlei feestjes af. “Viola Holt zou een schot hagel in d’r kont moeten hebben. Heel snel, ik vind het een schande voor de Nederlandse televisie. Ik ken Bonnie St. Claire persoonlijk goed. Het is vreselijk om te zien hoe Viola haar en plein publique dronken voert. Ze is ontzettend berekenend, zich zeer bewust van de camera. Ze is zó vals, zó oneerlijk, zó onecht, zó gemaakt, die verdient echt een pak voor d’r bips. En gelukkig heeft ze daar genoeg ruimte voor, haha. Bonnie moet er eigenlijk vandaag nog mee stoppen, anders stuur ik de politie erop af. Dan krijgt ze van mij d’r gage wel. Iedereen vergelijkt het steeds met Over de vloer. Dat slaat nergens op. Wij zijn nog nooit dronken geweest in een uitzending.
33 Reacties op “Gerard Joling: ‘RTL wilde SBS kapot maken’”


 1. TOTP

  Waarom zou een zender niet in elk tijdslot de best scorende mogen zijn. Natuurlijk gaat RTL proberen om toch de #1 te zijn op vrijdag, nadat SBS het in het najaar van 2006 was. En met DOI hadden ze een goeie kans. SBS is vorig jaar toch ook expres niet op zaterdag en zondag gaan zitten, omdat NED1 en RTL4 al grote shows op zaterdag had. Kom op zeg, dit slaat echt nergens op.

  Quote: “Ik heb er een paar flitsen van gezien, niet alles. Het ziet er allemaal heel mooi uit, moet ik zeggen. Qua licht, kleding en dans. Maar als ik eerlijk ben, vind ik dat wij met Sterren dansen op het IJs veel dichter bij het volk staan. Het is gezelliger, ook wat knulliger. Ja, het ziet er af en toe best wankel uit, maar dat willen de mensen óók gewoon zien. Denk aan Patty Brard tijdens de wildcardshow, dat was natuurlijk hilarisch. Ik bedoel, voor echt goed ijsdansen kun je toch op Eurosport afstemmen? Bovendien hebben wij diversiteit met onze kandidaten. De strijd is nog niet gewonnen hoor. We hebben nog negen weken te gaan en er kan nog van alles gebeuren. Maar de eerste klap is een daalder waard.?
  En dit dus de reden dat veel mensen SBS een campingzender vinden.

 2. Edwin

  Zielige actie van RTL.

 3. www.bassiedeboer.nl/mopperpot

  Het is vreselijk om te zien hoe Viola haar en plein publique dronken voert. Ze is ontzettend berekenend,

  kom op zeg, bonnie kiept het toch zelf naar binnen……………..

 4. Dj

  nou ja moet ik em nu zielig gaan vinden? Als of het bij de SBS directie niet hetzelfde is

 5. Johan B.

  Bonnie gaat zelfs de IQ-test overdoen. “Maar de uitslag houd ik voor mezelf. Alleen als het een zeer hoge score is, dan breng ik het naar buiten”, aldus Bonnie St. Claire.
  Zou Viola Holt in de buurt zijn geweest toen ze dit “nieuws” aan de pers wereldkundig maakte?

 6. [dannyºlinkers)

  Zeur niet Gerard Jolig!

 7. Mickey

  programma van Viola en Bonnie gaat van de buis volgens http://www.tvcourant.nl

 8. Atmos

  Zielig van RTL4 want vrijdag wel GTST PRECIES om 20.00 beginnen zodat ze om 20.30 klaar zijn en vandaag is het gewoon weer raak 20.07 en het is nog niet begonnen.
  Is toch een teken van zwaakte vind ik persoonlijk begin dan ook gewoon ELKE dag om 20.00.

 9. Talpafan.nl

  De kijker heeft beslist en niet SBS maar RTL is de grote verliezer.

 10. Mike

  @ Atmos. Ik keek GTST vroeger wel eens en de reclame rondom GTST is echt bespottelijk. Het weer, dan reclame, terugblik, reclame, paar minuten GTST, reclame, GTST en dan nog uitlopen ook. Heel irritant. Wat mij betreft perken ze dat weer wat in. Beginnen ze om 19:55 en eindigen ze om 20:25.

 11. Peter

  dat rtl de verliezer is weet ik niet relatief verlies SDOI meer kijkers dan rtl.
  Gerards actie lijkt er alleen maar uit te zijn om sympathie te wekken voor sbs. SBS is de kopieerder geweest het had alleen deze keer geluk dat het kopieprogramma steeds eerder dan rtl was. Was dat niet gebeurd had rtl betere cijfers gehaald.

  SBS heeft na rtl weinig toegevoegd. Sbs mag van mij wel fuseren met nog een zender, zo veel zenders leidt alleen maar tot bagger.

 12. ...

  TIEN IS DOOD
  WAAR IS VOETBAL ????

 13. Jorzz

  Wat een opmerking van Gerard Joling toch weer. ‘RTL wilde SBS kapot maken’, dat slaat natuurlijk volkomen nergens op. Het is gewoon concurrentiestrijd. Dat doet elke zender bij elkaar
  (Carlo&Irene Soap; http://www.carloirenewebsite.nl)

 14. Jordy II

  Gelukkig is Gerard Joling zelf helemaal eerlijk, echt, oprecht en totaal niet vals of gemaakt… ;)

  Als een presentator zelf zegt dat het allemaal bij SBS wat knulliger is en meer volkser, zeik dan ook niet meer over het gegeven dat de andere media SBS 6 een campingzender noemt.
  Het ligt ook aan de zender zelf hoe ze het woord oppakken, zoals je kan merken dus negatief. Maar overal bestaat toch wel een ‘grappig’ pseudoniem voor die wordt gebruikt door (wat jaloerse) media en/of publieke figuren? RTL levert alleen maar gesponsorde shit, SBS is een campingzender, Tien is pulp en er kijkt geen hond naar, ned 1 trekt alleen maar bejaarde kijkers etc.
  Jammer dat zulke dingen vaak ook de eerste dingen zijn die bij mensen opkomen, maar zo werkt het brein eenmaal…

 15. Chiel

  Q: de reclame rondom GTST is echt bespottelijk. Het weer, dan reclame, terugblik, reclame, paar minuten GTST, reclame, GTST en dan nog uitlopen ook. Heel irritant.

  Helemaal mee eens! Maar Het weer heeft er natuurlijk niks mee te maken ;) En als het iemand écht erg stoort neemt hij/zij het wel op en kijkt het netjes in 21 minuten zonder reclame.

 16. René

  OFF TOPIC

  Morgen bij de VPRO Green WIng een negen delige comedy uit de UK
  Comedy 9 delig en UK zijn de woorden die mij aanspreken. Kan niet wachten tot het zover is.

 17. Kokstra

  Ugh, blablabla, who cares. Green Wing lijkt mij idd ook wel leuk…

 18. Anoniem

  Vinden jullie het ook niet stil rond Bart in ’t Hout?

 19. M@rk-Bred@.

  RTL kon bij de start van “DOI” ineens klokkijken. Ze hadden toen écht kijkers nodig en dus begon GTST eens een keer op tijd.
  RTL had jaren “Baantjer” of “Grijpsta en De Gier” op vrijdag geprogrammeerd en dan komt daar ineens “DOI” voor in de plaats…beetje vreemd, toch?
  Enne…hoezo is SBS een campingzender? Wie zendt al jaren het dik gesponsorde “Campinglife” uit….precies….RTL!

 20. Rinze

  Rtl wil SBS kapot maken, ach wat zielig. Dit vind zelfs ik een domme uitspraak. Natuurlijk is RTL SBS liever kwijt dan rijk, maar omgekeerd geld toch precies hetzelfde. Ik bedoel als we onze Tina van SBS zo horen, nou daar wordt je ook niet vrolijk van. En @ Mark, SBS kon ook prima klokkijken want er was een wedstrijd darten bezig die op zijn einde liep en die werd ook keihard onderbroken om maar op tijd met het Ijsdansen te beginnen, dus die redenatie gaat echt niet alleen op voor RTL, SBS loopt ook wel snel eens uit. Beide zenders zijn gewoon kinderachtig bezig. Ow ja en die grap van campinglife is echt een knaller ik kom niet meer bij, pff maar niet heus. Wat een drukte om dat woord Campingzender. Is gewoon een domme zet geweest dat SBS daar zo’n ophef over heeft gemaakt, want eerst gebruikte alleen geenstijl.nl het woord en nu hoor je het echt overal.

 21. Craig

  Wat een kneus is deze vent toch.

 22. Robin

  @ Rinze, nou laten we het dan niet over de reclame van RTL hebben ;)

 23. niceman

  maar SBS heb toch ook veel kijkers verloren met deze show?
  daar hoor je ze dan niet over

 24. de tijd van Bart en Fons

  Bart en Fons zijn gewoon passe. Het is zielig dat ze zich kennelijk alleen weten te motiveren via termen als wraak en kapot maken. We horen dat velen bij RTL zo langzamerhand van die retoriek balen, en zich ervoor schamen. Laat ze gewoon opstappen, want er is in de Nederlandse omroep geschiedenis zelden een grotere programmatische blunder gemaakt.. en dat alles vanwege wraak..?

 25. nancefan

  vals oneerlijk onecht gemaakt berekenend en van de camera bewust, heeft geer zich weer eens lekker gek laten maken door suikertaart brard?
  viola heeft toch nog altijd echt meer klasse dan bonnie dronken voeren hoor. nee, geers scheten en boeren, das pas chique.

 26. lisanne

  ik hoop dat sbs6 meer kijkers blijft houden, want het is ook veel leuker, vooral omdat Gerard het presenteerd, en Gerard is altijd zo leuk! :D
  zet hem op sbs6!! ;)

 27. Frank d.h

  Sorry maar hier heeft iemand weer onder 5 verschillende namen gepost. En ja hoor weer een “sbsijsoorlogshitaanhanger”.

 28. @ frank d.h

  ach Frank. Er zijn zoveel bedrijven die maar 1 IP adres hebben, maar dat wil er maar niet in bij jou. niet iedereen zit hier als een werkeloze thuis vanaf zijn eigen IP adres hele dagen te posten.

 29. Televisiefreaks

  Beide shows hebben ruim 500.000 kijkers verloren, dus we hebben hier met ywee verliezers te maken.

 30. Erelid

  Ach, mensen, waar gaat het toch allemaal over…… Laten we het toch over zinnige zaken hebben.

 31. nancefan

  zo vals, zo oneerlijk, zo berekenend en zo gemaakt? kijk zelf eens in de spiegel gerard joling, je hebt het gewoon over jezelf. van de gage die jij bonnie wil betalen koopt ze toch weer flessen, en zo is het, held!

 32. nancefan

  nee gerard komt gewoon niet opdagen, das pas iets voor de politie.

 33. Maya

  dan kan gerard wel een kneus zijn volgens jou craig maar dan is het wel eentje die de waarheid spreekt…rtl wil sbs 6 ook kapot maken omdat zij eerst hoger stonden en nu niet meer..ja jammer laat sbs 6 toch ook hun ding doen..en ja tuurlijk gaat het altijd om de kijkcijfers maar dit is een hardere strijd dan anders en volgens mij wat gerard zegt is misschien toch wel een kern van waarheid..

  en over dat programma van bonnie st. clair en viola holt…het lijkt absoluut niet op wat gerard en gordon hebben gemaakt.. ik heb in geen een aflevering gezien dat zij dronken waren..

  laat gerard lekker zijn werk doen..want als hij gemaakt zou zijn en niet goed zou zijn voor andere, waarom neemt iedereen dan wel zijn woorden over in de reacties die ik hier lees..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.