Gerard Joling: ‘RTL wilde SBS kapot maken’

Gerard Joling (foto) is tevreden over de kijkcijfers van Sterren dansen op het IJs, dat hij samen met Nance presenteert. De ijsdansshow van SBS 6 haalt vooralsnog hogere kijkcijfers dan Dancing on Ice van RTL 4. “Ja, het is fijn te weten dat mensen toch voor SBS kiezen“, vertelt Joling in het gratis dagblad Spits. “Ik ben enórm geschrokken toen ik via via hoorde dat een directielid van RTL in de wandelgangen zei dat ze er alles aan zouden doen om SBS kapot te maken.

Joling vervolgt: “Dat dat zó hoog kan zitten. Daar wil ik niets meer mee te maken hebben. Ik doe mijn ding, ga voor m’n eigen cluppie. Het klinkt misschien een beetje dramatisch, maar SBS is voor mij altijd een warme deken. Of ik nou Shownieuws presenteer, zit te vergaderen of met de koffiejuf een beetje slap zit te ouwehoeren, het is altijd leuk. Het is gewoon lekker volks. Ik hou daarvan.

De kijker is volgens Joling de dupe van de ijsdansoorlog. “Daar ben ik dood ziek van. Ja natúúrlijk. Kijk, wij stonden al op vrijdagavond en RTL moest dat toen zonodig ook. Dat is gewoon niet fijn. Dat kost je allebei kijkers. Je trekt alles uit de kast om het zo goed mogelijk te doen en dan krijg je dit.

Gerard heeft Dancing on Ice nog wel bekeken. “Ik heb er een paar flitsen van gezien, niet alles. Het ziet er allemaal heel mooi uit, moet ik zeggen. Qua licht, kleding en dans. Maar als ik eerlijk ben, vind ik dat wij met Sterren dansen op het IJs veel dichter bij het volk staan. Het is gezelliger, ook wat knulliger. Ja, het ziet er af en toe best wankel uit, maar dat willen de mensen óók gewoon zien. Denk aan Patty Brard tijdens de wildcardshow, dat was natuurlijk hilarisch. Ik bedoel, voor echt goed ijsdansen kun je toch op Eurosport afstemmen? Bovendien hebben wij diversiteit met onze kandidaten. De strijd is nog niet gewonnen hoor. We hebben nog negen weken te gaan en er kan nog van alles gebeuren. Maar de eerste klap is een daalder waard.

Bonnie St. Claire en Viola Holt maken voor Tien een soort Joling en Gordon over de vloer. In Het glas is halfvol struinen zij allerlei feestjes af. “Viola Holt zou een schot hagel in d’r kont moeten hebben. Heel snel, ik vind het een schande voor de Nederlandse televisie. Ik ken Bonnie St. Claire persoonlijk goed. Het is vreselijk om te zien hoe Viola haar en plein publique dronken voert. Ze is ontzettend berekenend, zich zeer bewust van de camera. Ze is zó vals, zó oneerlijk, zó onecht, zó gemaakt, die verdient echt een pak voor d’r bips. En gelukkig heeft ze daar genoeg ruimte voor, haha. Bonnie moet er eigenlijk vandaag nog mee stoppen, anders stuur ik de politie erop af. Dan krijgt ze van mij d’r gage wel. Iedereen vergelijkt het steeds met Over de vloer. Dat slaat nergens op. Wij zijn nog nooit dronken geweest in een uitzending.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen