Gratis krant De Pers vandaag van start gegaan

De eerste editie van het nieuwe gratis dagblad De Pers is vandaag verschenen in een oplage van 250.000 exemplaren. Na Metro en Sp!ts is de krant van investeerder Marcel Boekhoorn het derde gratis dagblad van Nederland. De Pers opent de eerste editie met twee eigen verhalen, over vermeende fraude van het Leger des Heils en over het groeiend aantal hennepplantages in België. Boekhoorn hoopt met zijn krant de andere twee gratis kranten voorbij te streven.

De Pers maakt een einde aan het alleenrecht van Metro. Voorheen was alleen deze krant op het station verkrijgbaar. De Pers heeft de NS een onbekend bedrag betaald om op stations het dagblad te verspreiden. Spits wordt voor de stations uitgedeeld.

Volgens Metro is er geen ruimte voor een derde gratis krant naast Metro en Spits. Spits is veel positiever over de lancering van De Pers. “We zijn zeer benieuwd hoe ze het ervanaf gaan brengen, maar we willen vandaag De Pers vooral hartelijk welkom heten in onze markt“, zegt hoofdredacteur Bart Brouwers op ‘zijn’ voorpagina.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen