782.000 kijkers voor Bureau Van den Heuvel


De kijkcijfers van dinsdag 23 januari 2007 (SKO)

Bureau Van den Heuvel (TROS, Ned1, 21:08) – John van den Heuvel was gisteren te zien in de derde aflevering van zijn nieuwe programma Bureau Van den Heuvel. De misdaadshow ging twee weken geleden van start met 1,2 miljoen kijkers, vorige week waren dat er 1,1 miljoen en gisteren werd Bureau Van den Heuvel door 782.000 kijkers (madl: 11.7%) bekeken. John is ongetwijfeld de enige misdaadverslaggever in ons land die ooit legaal een kilo cocaïne kocht.

Van den Heuvel is namelijk een tijd lang undercoveragent geweest. “Op die manier heb ik echt een kijkje in de misdaadkeuken gekregen“, vertelde hij onlangs in TROS Kompas. “Ik moest mezelf voordoen als drugshandelaar of wapenhandelaar. Om geloofwaardig over te komen, reed ik in een dikke Mercedes en droeg ik grote Rolex-horloges. Het was een spannende tijd, want op het moment dat de deal werd gesloten, wist ik dat er een paar straten verderop een arrestatieteam klaar stond om met grof geweld binnen te stormen. Na twee jaar ben ik daarmee gestopt. Enerzijds omdat het gevaar van herkenning groter werd, en anderszijds omdat het niet prettig voelt dat je het vertrouwen van mensen wint en ze er vervolgens inluist. Als methode is het niet verwerpelijk, maar ik vind het een stuk prettiger als ik oprecht kan zijn.

Stenders late vermaak (Tien, 24:00) – Rob Stenders is sinds kort te zien in zijn eigen popquiz Stenders late vermaak op Tien. De eerste aflevering scoorde 410.000 kijkers, afgelopen donderdag waren het er 229.000. “Ik heb het nog niet eerder meegemaakt dat ik na een programma 48 sms’jes kreeg. Kennelijk vinden de mensen het leuk“, aldus Stenders onlangs in De Telegraaf. Stenders late vermaak is een productie van Eyeworks. “We hebben het programma eerst aan RTL aangeboden, want daar sta ik nog enkele maanden onder contract. RTL wilde het echter niet en vervolgens kwamen we vrij snel bij Tien uit, waar ze meteen enthousiast reageerden.” Stenders heeft zijn eigen radiozender op het internet: KXradio. “Inmiddels stemmen dagelijks 15.000 tot 20.000 luisteraars op ons af. Leuk, maar ook een probleem: we moeten steeds meer bandbreedte bijkopen. De kosten zijn opgelopen tot zo’n 4000 euro per maand. Dat valt nu nog op te brengen, maar wanneer mijn contract bij RTL is afgelopen wordt het een ander verhaal. We staan op het kruispunt. Houden we op of gaan we commercieel? Want als we doorgaan, willen we er wel van vreten.” De herhaling van Stenders late vermaak werd gisteren door 56.000 kijkers (madl: 3.8%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:35) – RTL Boulevard besteedde gisteren uitgebreid aandacht aan de Oscar-nominaties. Dinsdag werden de nominaties bekendgemaakt. Het muzikale drama Dreamgirls is acht keer genomineerd voor een Oscar, de belangrijkste filmonderscheiding. In de twee belangrijkste categorieën, beste film en beste regisseur, is de film echter niet voorgedragen. Babel maakt zeven keer kans op een Oscar. Zwartboek van Paul Verhoeven maakt geen kans op het felbegeerde beeld. Het oorlogsdrama van werd net niet genomineerd voor een Oscar in de categorie beste buitenlandse film. Een enorme domper, vindt producent San Fu Maltha. “We zijn erg teleurgesteld. Vooral omdat we al wel op de short-list stonden met acht andere films. Nu horen we niet bij de beste vijf, maar bij de beste negen. Een schrale troost is dat onze Amerikaanse producent Sony ons verzekerd heeft dat de competitie de heftigste was in jaren. Ik bedoel: wanneer zelfs een topper als het Spaanse Volver het niet haalt. Dat zegt toch wel wat.” Actrice Halina Reijn in het AD: “Ik had al bijna mijn gala-jurk besteld. Zo overtuigd was ik van onze kansen. Ook omdat iemand van de Hollywood-reporter gezegd had dat er heel positief op Zwartboek was gereageerd. Heel jammer. Het is vooral zielig voor Paul, die had dit echt verdiend.” RTL Boulevard werd gisteren door 952.000 kijkers (madl: 19.0%) bekeken.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen