Duizenden reacties op uitzending EénVandaag

De actualiteitenrubriek EénVandaag kreeg duizenden reacties op de uitzending van zaterdag 13 januari, waarin de 86-jarige Obbe Terpstra zijn eigen dood aankondig- de, omdat hij klaar was met het leven. Hij had geen levensbedreigende ziekte. “Veel ouderen lopen met dezelfde plannen rond en vaak blijft het niet bij plannen“, aldus een woordvoerder van EénVandaag. Het programma van de TROS en de AVRO heeft een enquête gehouden over zelfdoding onder 23.000 leden van haar Opiniepanel.

Uit dit onderzoek blijkt dat meer dan acht procent van de deelnemers in de leeftijd van 55 tot 64 jaar een ouder met een doodswens heeft. In EénVandaag is vanavond het verhaal te zien van een vrouw die voor haar vader een haak in een balk sloeg, zodat hij zich kon verhangen. Zij is strafbaar. Ferdinand Fransen presenteert de rubriek.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen