824.000 kijkers voor Dancing on Ice


De kijkcijfers van vrijdag 19 januari 2007 (SKO)

Dancing on Ice (RTL4, 20:26) – De tweede uitzending van Dancing on Ice trok gisteren 824.000 kijkers (madl: 11.9%). Sterren dansen op het IJs van SBS 6 scoorde 1.264.000 kijkers (madl: 18.3%). RTL-baas Fons van Westerloo wist vrijdag niet wie de tweede slag in de ijsdansoorlog zou winnen. “Het dubbeltje kan alle kanten rollen“, aldus Van Westerloo. “Ik zou het werkelijk niet weten. Dus morgen om acht uur kijk ik weer even naar de kijkcijfers.

De eerste uitzending verloor Dancing on Ice met 968.000 kijkers van Sterren dansen op het IJs, dat door 1,2 miljoen mensen werd bekeken. “Als je oorlog voert kan je het verliezen“, aldus Van Westerloo. “Het is ook jammer. Mijn troost was dat we echt een hele mooie show hebben gemaakt. Maar het gaat nou eenmaal zo. We hebben wel de concurrentie een beetje onder controle gehouden natuurlijk, want zo’n ijsshow heeft natuurlijk een grote potentie. En we verdelen de poet gelijk. Op RTL 7 herhalen we het, hebben we altijd nog een paar honderdduizend kijkers extra. Dus als je die erbij optelt, dan was het een gelijk spel.Suze Mens is de eerste afvaller van Dancing on Ice; bij Sterren dansen op het IJs moest Bas Westerweel de ijsvloer verlaten.

Vermist (TROS, Ned1, 20:35) – Het TROS-programma Vermist is wegens het succes van het programma voortaan wekelijks te zien op Nederland 1. Recht tegenover de ijsdansshows op RTL 4 en SBS 6 behaalde Vermist gisteren een mooie score van 1.398.000 kijkers (madl: 20.4%). “Wat in onze studio gebeurt, is uniek, het is één grote rush. Het is live, er gebeuren gekke, onverwachte dingen. Al die emoties van mensen die elkaar soms na jaren weer terugzien: enorm intens. Mooi dat ‘Vermist’ zoveel vertrouwen krijgt dat ze met ons vol de concurrentie aan willen gaan“, aldus presentator Jaap Jongbloed in de GPD-bladen. Hij heeft geen verklaring voor het succes van Vermist. “Het raakt mensen blijkbaar omdat velen met vergelijkbare dingen te maken hebben. Soms beginnen ze tegen me aan te praten: Mijn broer heb ik al vijftien jaar niet meer gezien, na een ruzie hebben we nooit meer contact gehad. Als het dan toch weer goed komt, voelen mensen mee, net als in programma’s als ‘Spoorloos’ en ‘Memories’. Nederlanders zijn niet sentimenteel aangelegd, maar ze zitten wel in tranen op de bank!

TROS TV Show (TROS, Ned1, 22:08) – Later op de avond maakte Ivo Niehe zijn come-back als presentator van de TROS TV Show. “Ik hoor van veel mensen dat ze blij zijn dat ik terug ben op de vertrouwde stek. Ik zelf ook“, aldus Niehe bij TVgids.nl. “Het jaar zonder TV Show heeft mij tot bezinning gebracht. De laatste twee, drie jaar van de show bij de TROS maakte ik met enige nonchalance, nu ga ik er weer 100% voor.” Ivo vertrok twee jaar terug naar Talpa. “Ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld bij de Publieke Omroep. En eigenlijk had ik nooit de intentie om weg te gaan bij de TROS. Mijn vertrek berustte op een misverstand. Ik heb mij jarenlang sterk gemaakt voor een vast tijdstip voor de TV Show – die van maandag naar donderdag en weer terug werd geschoven in de programmering. Dat was voor mij een voorwaarde om te blijven. De TROS heeft hieruit het beeld gekregen dat ik weg wilde. Niet zo gek: de kranten stonden bol van de namen van de sterren die naar Talpa gingen. En voordat ik er nog iets aan kon doen was het kwaad al geschied en kon ik het niet meer terugdraaien.” In de TV Show vinden voortaan geen studiogesprekken meer plaats. “Alles op locatie, want soms zegt de aanwezigheid van tuinkabouters in iemands tuin meer over de persoon dan welk interview dan ook.” De TROS TV Show werd gisteren door 1.182.000 kijkers (madl: 17.3%) bekeken bij de TROS op Nederland 1.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen