Actualiteitenrubriek EénVandaag boos op NOS

De nieuwsrubriek EénVandaag is boos op de NOS. Donderdag moest het programma wijken voor een extra uitzending van het NOS Journaal over de storm die over Nederland raasde. “Zonder overleg werden we van de zender gegooid“, aldus presen- tator Ferdinand Fransen in de Volkskrant. EénVandaag had een lang programma over de storm voorbereid en diverse reportages klaarliggen. Fransen vindt het jammer dat het ‘zomaar weggegooid’ wordt. “Handenvol geld kost het.” Volgens hem bleef de NOS maar flitsen uitzenden.

De NOS trok donderdag met haar twee uur durende uitzending over de storm, tussen 18.00 en 20.00 uur, ruim 1,7 miljoen kijkers. Het Acht uur Journaal werd daarna door 3 miljoen mensen bekeken. “Drie miljoen is voor acht uur veel, maar je moet dat niet vergelijken met grote gebeurtenissen als de Twin Towers of zo, want dan wordt er meer gekeken“, vertelt NOS-hoofdredacteur Hans Laroes bij RTL Boulevard. “Maar drie miljoen is gewoon heel veel. Dat is wel het maximum wat je ongeveer op televisie kunt bereiken op zo een moment met alle concurrentie die er is.

Het Half acht nieuws trok donderdag op RTL 4 twee miljoen kijkers. Zowel RTL 4 als RTL 7 brachten daarnaast extra nieuwsuitzendingen over de storm. RTL-baas Fons van Westerloo: “Ik was donderdag in Keulen samen met de algemeen programmadirecteur Bart in ’t Hout en die heeft steeds aan de telefoon gehangen met Harm Taselaar van het nieuws, met Wim ter Laak, de baas van RTL 4 en RTL 7. Van: ‘Wat doen we: gaan we naar zeven of gaan we naar vier’. Bart is een oud journalist, dus die zei meteen: ‘Je krijgt alle ruimte, doe wat je wil’. En op zeven waren er om tien uur nog één miljoen kijkers. Op dat moment wil men niets anders.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen