‘Wie wordt de man van Froukje?’ van start met oproep

Geplaatst op do 28 dec 2006 om 13:37

Froukje de Both doet vanavond in Wie wordt de man van Froukje? uit de doeken hoe zij haar prins op het witte paard het liefste ziet in een half uur durende oproep op RTL 4. Martijn Krabbé, die de presentatie van Wie wordt de man van Froukje? gaat verzorgen, neemt de kijker verder mee in de wereld van Froukje en laat ook vrienden en collega’s van haar aan het woord. Zo komen Wendy van Dijk, Chantal Janzen, Jim Bakkum, Winston Gerschtanowitz, Tanja Jess, Jasmine Sendar, Charly Luske en Jeroen Kijk in de Vegte aan het woord

Martijn zoekt uit wat ‘de Ware Jacob’ eigenlijk van Froukje kan verwachten. Elke man in het land die zich aangesproken voelt, kan zich vervolgens aanmelden als kandidaat. Froukje wordt in haar zoektocht naar romantiek bijgestaan door drie adviseurs, drie personen die haar door en door kennen. Zij voorzien haar van advies en maken zelfs de eerste keuzes. Wie Froukje voor dit comité heeft geselecteerd, wordt ook duidelijk in de oproepuitzending, die vanavond tussen 20.30 en 21.00 uur te zien is bij RTL 4.

Wie Wordt De Man Van Froukje? is de Nederlandse versie van het in België zeer succesvolle VTM-programma Wie Wordt De Man Van Wendy? (de betreffende Wendy, Wendy van Wanten, woont overigens inmiddels samen met de man van haar keuze, Frans). Het dertiendelige programma is vanaf maart 2007 te zien bij RTL 4.
49 Reacties op “‘Wie wordt de man van Froukje?’ van start met oproep”


 1. Jordy II

  Dit snap ik niet zo goed… We hadden al een versie ervan met HOERRR Hulscher (aah wat zielig, ze moet er toch wel flink last van hebben gehad) en Irene vd Laar wat nou niet echt is geworden wat ze ervan hadden verwacht. Zou dit, met een voor mij minder aansprekend type, Froukje de Both dan wel gaan lukken, en dan ook nog meteen op RTL4? :? Ik denk dat het zeker onder de miljoen kijkers duikt en dat het een aardige flop wordt (700.000 kijkers)

 2. Johan

  ‘in een half uur durende oproep’

  98% van de NL mannen zijn hoop ik al na 5 minuten afgehaakt

 3. Theo

  Bij RTL4 zijn ze al langer de weg kwijt.
  Er zullen nog wel meer flops komen als ze binnekort de woonavond ook op gaan doeken.
  Voorlopig heeft er bij alle nieuwe doordeweekse programma’s nog geen enkele klapper gezeten.
  Alleen Bouwval gezocht en klasgenoten (niet echt nieuw) doen het aardig, maar ook niet meer dan dat.

 4. Jordy II

  Ik had dit programma trouwens meer iets voor RTL5 gevonden, daar had het wel kunnen scoren met kijkcijfers a la Beauty & the Nerd / Holland Next Top Model.

  PS: Sorry Maris, ‘k noem je voortaan wel gewoon bij je voornaam.

 5. Theo

  Het zal wel aan mij liggen, maar ik heb dat programma van Sirene kom maar klaar en Mascara Hulscher compleet gemist.
  Wanneer is dat uitgezonden dan??

 6. Jordy II

  Hahaha :D

  Twee jaar geleden ofzo? Sorry maar dat moet je toch echt aan Chiel vragen ;) Werd dacht ik uitgezonden op Yorin (of toen al RTL7?) en het was nou niet zo’n enorme hit.. Als ik dan zou moeten kiezen tussen Froukje of Irene en Mariska dan kies ik toch voor het laatste.

  RTL had het laatst over de vernieuwing van de avonden op RTL4. Zijn DIT dan de nieuwe formats die moeten komen? Is dit ‘t? Dan denk ik dat ze, zoals Theo al zei, er niet veel van gaan maken als de woonavond ook zulke formats krijgt.

 7. Muziekfan

  Kan die Froukje de Both zelf geen vent zoeken :?
  Vreemd dat daar een programma over gemaakt moet worden.
  Maar goed, ik kijk toch niet naar zulke programma’s :?

 8. Theo

  RTL heeft al aardig wat flops gehad dit seizoen.

  Opvolger gezocht, Hoe mooi is jou tuin, gelukkig je bent er.
  Nog even en ze gaan op 10 lijken.

  De late avond trekt vanaf 22.30 ook amper nog kijkers sinds het vertrek van B&vD en “een plek onder de zon”

  Chiel?? ja waar zit onze Chiel eigenlijk??

 9. Jordy II

  http://tvtoekomst.blogspot.com/2004/06/mariska-hulscher-krijgt.html

 10. Theo

  SBS komt vanaf 1 januari met Into the west.
  Daar kijk ik naar uit!! :D

 11. moi

  Iedereen riep in Belgie ook dat dit DE vtm flop ging worden omdat Wendy net als Froukje wel bij iedereen bekend is, maar zeker geen A ster meer is, en het een slecht programma zou zijn, en kan die Wendy nou zelf geen man vinden enz enz enz.
  Nou iedereen behalve vtm had het bij het verkeerde eind! Wie wordt de man van Wendy staat zelf op nummer 15 in de kijkcijfer top 100 van gans het jaar 2006!
  Het enige vtm programma dat hoger scoorde in de top is Sterren op de dansvloer (dancing with the stars) op plaats 6.
  Dus wacht maar af, dit programma kan nog inslaan als een bom!

 12. belg

  ja wegens het succes van wie wordt de man van wendy komt vanaf maandag : “wendy & verwanten” ,een beetje gelijk de pfaffs

 13. stefan

  Volgens mij heeft het hier weinig aandacht gehad in de media.

 14. Yamaha

  mag dat mens niet, overschat zichzelf enorm…….

 15. Dayslover

  Mariska Hulsher en irene gingen opzoek naar de ideale man, niet HUN nieuwe man. Groot verschil dus, net als tijdstip en aanpak.

 16. Tim

  Azijnzeikers… niet zo negatief…. als apple destijds had geluisterd naar de onderzoeksresultaten over het animo van de Ipod…. dan was die er ook niet geweest…. wel dus….. wait and see….

 17. Mike

  Ik vind dit soort formats altijd een beetje gevaarlijk. Dit programma hangt ontzettend aan de hoofdpersoon, in dit geval Froukje. En dan komt de vraag al snel rijzen: Wat denkt Froukje wel niet, dat heel Nederland zit te wachten op wie haar man wordt? Ik denk dat die vraag wel heel terecht is.

 18. Erwin

  Tja, een leuke meid hoor die Froukje maar ik snap niet zo goed waarom ze een man zoekt in een TV programma. Je moet ook wel goed gek zijn om als man aan zo’n programma mee te doen. Het is toch veel leuker om zonder al die camera toestanden eromheen aan de man te komen.

 19. Michiel

  Je zult inderdaad nog wel verschieten hoe hoge kijkcijfers het haalt, iedereen zegt dat ze er niet naar zullen kijken maar de eerste aflevering zul je wel zien door nieuwsgierigheid, en eens je er naar ziet, blijf je er gewoon naar zien! Sommige kijken ernaar voor de romantiek, andere om er mee te lachen en nog anderen voor de omgeving waar het zich afspeelt…. Bij VTM komt zoals al gezegt ‘wendy & verwanten’ op TV en ze zijn nu bezig met een nieuwe reeks ‘wie wordt de man van …’ Opletten Nederland, dit wordt nog een groot succes!

 20. M@rk-Bred@.

  Froukje is toch gewoon een ‘media-hoer’? Ziet er niet verkeerd uit, maar kan gewoon niks, valt in dezelfde categorie als Chantal Jansen en Wendy van Dijk (gingen beiden plat op hun bek tijdens “RTL Boulevard”; zo zonder autocue)…
  Froukje was ooit één van de presentatoren bij Radio 538 op zondagmorgen, maar de muts moest gaan stappen op zaterdagavond en stopte daarom maar met het ochtendprogramma…
  En nog maar te zwijgen over het geflopte “Thuis” op Talpa en de eveneens geflopte SBS6-soap “Goudkust”…
  Wat heeft ze eigenlijk bereikt? Toch totaal niks…?

 21. René [van Gee]

  @M@rk-Bred@.

  Noem eens 5000 dingen die jij al bereikt hebt. ;-)

 22. Mike

  @ Mark Breda. Uiteindelijk gaat het niet echt om wat een persoon heeft bereikt, maar of hij bekend is en of hij een leuke persoon is. Froukje is bekend en sommigen vinden haar leuk. Maar dan blijft voor mij de vraag: wie denkt ze wel niet dat ze is, om te denken dat heel Nederland op haar liefdesleven zit te wachten? Ik vind dat behoorlijk arrogant.

 23. stefan

  Ze heeft bereikt dat haar naam meerdere malen op MC staat.

 24. Televisiefreaks

  Hoe oud is onze Froukje eigenlijk? Ik ben zelf 25 jaar, maar dat is vast te jong voor haar. :-)

 25. Chiel

  Q: Twee jaar geleden ofzo? Sorry maar dat moet je toch echt aan Chiel vragen.

  Op de donderdag bij Yorin inderdaad! Was best grappig, ik heb dan ook weer alles gekeken :D

  Q: Chiel?? ja waar zit onze Chiel eigenlijk??

  @ Theo: Chiel is niet thuis in Haaksbergen ( Chiel = Haaksbergen, Martijn = Chinees :D:D:D) maar ergens anders ;) En vandaag weer naar Amsterdam geweest, kaartjes voor madame tussaud gewonnen dus die even opgemaakt voor het einde van het jaar. Dat mensen er 20E voor betalen, zou ik me ook bekocht voelen :) En wat was het weer druk in Amsterdam!

 26. Theo

  Okay Chiel, wherever you are…. enjoy yourself.
  we houden het nog wel even uit zonder je :D

 27. Chiel

  Morgen ben ik weer ‘terug’ en nu is Martijn er weer, da’s toch ook leuk :D

 28. Dayslover

  Froukje de Both vanavond bij RTL Boulevard, kijken of ze echt een nontalent is :P

 29. Michiel

  @ Marc Breda

  Hadden jullie ook in Nederland een soap : ‘Thuis’ ? In belgië ook! Haalt 900.000 a 1.000.000 kijkers…

 30. Kevin

  @ Michiel: Thuis was een ‘informatief magazine’ , geen soap ;)

 31. Liz

  @Kevin… In België is er inderdaad een soap die Thuis heet, in Nederland werd een tv magazine programma ook thuis genoemd…

 32. Craig

  Froukje deed het wel leuk in Boulevard.

 33. Dayslover

  @Craig: Inderdaad, Froukje deed het zeker leuk.

 34. Mike

  Als je op Google Froukje De Both intypt bij afbeeldingen heb je daar direct een naaktfoto van haar …

 35. Televisiefreaks

  Het was leuk om eens te zien wie Froukje zoal om haar heen heeft, ouders vrienden een leuke eerste introductie zo! Dit gaat wel aanslaan bij RTL gok ik en is een leukere invulling op de donderdagavond dan de Bouwers vind ik persoonlijk. ;-)

 36. Dayslover

  Vond het een leuk programma :D

 37. Michiel

  Zeg, heb gelezen op teletekst dat jullie in Nederland ook ‘de kijker van het jaar’ uitzenden… zoals bij ons in België, waar het begonnen is en het toch steeds boven het miljoen kijkers haalt, de quiz komt ook in noorwegen,denemarken,frankrijk,engeland,zwitserland,spanje…. op de buis. Wat vonden jullie eigenlijk van een van ons beste producties : Matroesjka’s?

 38. MediaFlandria

  Ik denk niet dat Matroesjka’s in Nederland uitgezonden werd

 39. Michiel

  @Mediaflandria

  Nee? Dat was toch bijna in alle landen uitgezonden van Europa? Toch in een stuk of 54 van de wereld ofzo? En Nederland niet? Ons eigen Buurland?

 40. Theo

  Matroesjka’s is in Nederland uitgezonden door Yorin (nu RTL5) maar ik heb het nooit gezien.

 41. Michiel

  @ Theo

  En kan je daar ergens de kijkcijfers van zien?

 42. Craig

  Scoorde niet echt bijzonder ofzo. Kwam volgens mij op de zondagavond ofzo.

 43. Paul

  Net of dat lelijk wijf een man gaat vinden bah

 44. Chiel

  Q: Ik denk niet dat Matroesjka’s in Nederland uitgezonden werd.

  Zondagavond RTL7, rond de 200.000 uit m’n hoofd…

 45. Anne

  Ik heb Wie wordt de man van Froukje niet gezien. Was het wat?

 46. Kees

  @ Anne

  Ik vond het wel leuk. Van te voren had ik wel zoiets van: nou ik weet niet hoor. Maar viel me heel erg mee. Froukje kwam heel eerlijk en oprecht over.

  En blijkbaar was ik niet de enige… 973 000 kijkers vind ik toch wel veel …. vooral voor een half uur programma waarin de oproep werd gedaan. Waarin Froukje door Martijn geintervieuwd werd over hoe haar man eruit moet zien.

  En iedereen maar zeggen dat het een flop zou worden :)

 47. Frank

  Ik vind t jammer dat ze je geen eerlijke kans geven en je in de hierboven gestuurde mails afvallen.Jij verdien ook een leuke,lieve en gezellige man om je prive-leven mee te delen.Wat verwacht je van een man voor jouw,behalve liefde,steun en aandacht?

 48. Sandra

  heej Froukje
  Hoe oud (jong) ben je eigelijk??

 49. Sandra

  heej Froukje
  Hoe oud (jong) ben je eigelijk??

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.