Marianne van Wijnkoop stemde ook op Dorine

De 67-jarige Dorine, die met een zogenoemde ‘wildcard’ de eindronde van het RTL 4-programma X Factor behaald heeft, had ook de voorkeur van jurylid Marianne van Wijnkoop. Voor de eindronde waren al negen kandidaten geselecteerd. Het publiek mocht bepalen wie zich als tiende en laatste mocht aansluiten. Er waren drie acts genomineerd voor een wildcard en uiteindelijk trok Dorine aan het langste eind. Van Wijnkoop stemde ook op Dorine, die zich in de categorie ‘Solisten 26+’ van jurylid Henk Temming bevindt.

Van Wijnkoop verkoos Dorine boven haar eigen inzending voor de wildcard, de jongensgroep Jujaro. Jujaro is net als de 18-jarige Genelva niet meer in de race om een platencontract. “Die vrouw heeft echt iets en dat vind ik dan zó uniek“, verklaarde Van Wijnkoop haar stem op Dorine in RTL Boulevard.

Dorine besloot zich op te geven voor het RTL 4-programma op basis van het promotiefilmpje. Daarin was te zien hoe in een buitenlandse editie van X Factor een oude vrouw deelnam. “Toen ik dat oude vrouwtje zag lopen, met stok en haar kromme rug, dacht ik: dat kan ik ook. Ik ben benieuwd hoe ver ik kan komen. Ik vind dat ik wel iets heb, vooral als ik zing voel ik dat ik uit een spannend vaatje tap“, vertelt Dorine in het AD. Jurylid Henk Temming: “Zij heeft een uniek stemgeluid. Zij heeft een unieke presentatie en dat is waar je naar op zoek bent.

Zanger Henk Westbroek, die bij De Ultieme Test aanwezig was, vond met name Dorine en de 37-jarige Anja Wessels er bovenuit springen. Westbroek vond Wessels sprekend lijken op Céline Dion. “Ik vind die vergelijking geen compliment. Ik vind Céline Dion namelijk geen aantrekkelijke vrouw“, vertelt Wessels. De zangeres werd tweede bij het Nationaal Songfestival. “Ik heb mezelf niet opgegeven om me te bewijzen. Ik wilde muzikaal Nederland eraan herinneren dat Anja er nog is. Ik hoop dat via X-Factor allerlei deuren opengaan, dat ik in contact kom met interessante muzikanten. Dat laatste is lastig als je steeds in de marge blijft rommelen.

X Factor behaalde eind november een kijkcijferhoogtepunt met 1,9 miljoen kijkers. Daarna zakten de kijkcijfers wat in; afgelopen zaterdag trok de talentenjacht 1,4 miljoen kijkers. “Bij Idols was dat ook”, vertelt jurylid Henkjan Smits. “Dan gingen we na de audities naar de theaterronde en dan stortte het even wat in, want dan heb je honderd kandidaten. Het ramptoerisme is weg, maar je kan je nog niet identificeren met een kandidaat. Maar inmiddeld zijn we wel bij de tijd dat het verder moet.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen