Marianne van Wijnkoop stemde ook op Dorine

Geplaatst op do 28 dec 2006 om 13:00

De 67-jarige Dorine, die met een zogenoemde ‘wildcard’ de eindronde van het RTL 4-programma X Factor behaald heeft, had ook de voorkeur van jurylid Marianne van Wijnkoop. Voor de eindronde waren al negen kandidaten geselecteerd. Het publiek mocht bepalen wie zich als tiende en laatste mocht aansluiten. Er waren drie acts genomineerd voor een wildcard en uiteindelijk trok Dorine aan het langste eind. Van Wijnkoop stemde ook op Dorine, die zich in de categorie ‘Solisten 26+’ van jurylid Henk Temming bevindt.

Van Wijnkoop verkoos Dorine boven haar eigen inzending voor de wildcard, de jongensgroep Jujaro. Jujaro is net als de 18-jarige Genelva niet meer in de race om een platencontract. “Die vrouw heeft echt iets en dat vind ik dan zó uniek“, verklaarde Van Wijnkoop haar stem op Dorine in RTL Boulevard.

Dorine besloot zich op te geven voor het RTL 4-programma op basis van het promotiefilmpje. Daarin was te zien hoe in een buitenlandse editie van X Factor een oude vrouw deelnam. “Toen ik dat oude vrouwtje zag lopen, met stok en haar kromme rug, dacht ik: dat kan ik ook. Ik ben benieuwd hoe ver ik kan komen. Ik vind dat ik wel iets heb, vooral als ik zing voel ik dat ik uit een spannend vaatje tap“, vertelt Dorine in het AD. Jurylid Henk Temming: “Zij heeft een uniek stemgeluid. Zij heeft een unieke presentatie en dat is waar je naar op zoek bent.

Zanger Henk Westbroek, die bij De Ultieme Test aanwezig was, vond met name Dorine en de 37-jarige Anja Wessels er bovenuit springen. Westbroek vond Wessels sprekend lijken op Céline Dion. “Ik vind die vergelijking geen compliment. Ik vind Céline Dion namelijk geen aantrekkelijke vrouw“, vertelt Wessels. De zangeres werd tweede bij het Nationaal Songfestival. “Ik heb mezelf niet opgegeven om me te bewijzen. Ik wilde muzikaal Nederland eraan herinneren dat Anja er nog is. Ik hoop dat via X-Factor allerlei deuren opengaan, dat ik in contact kom met interessante muzikanten. Dat laatste is lastig als je steeds in de marge blijft rommelen.

X Factor behaalde eind november een kijkcijferhoogtepunt met 1,9 miljoen kijkers. Daarna zakten de kijkcijfers wat in; afgelopen zaterdag trok de talentenjacht 1,4 miljoen kijkers. “Bij Idols was dat ook”, vertelt jurylid Henkjan Smits. “Dan gingen we na de audities naar de theaterronde en dan stortte het even wat in, want dan heb je honderd kandidaten. Het ramptoerisme is weg, maar je kan je nog niet identificeren met een kandidaat. Maar inmiddeld zijn we wel bij de tijd dat het verder moet.
21 Reacties op “Marianne van Wijnkoop stemde ook op Dorine”


 1. Jordy II

  Oh gelukkig hier wél een goede kopfoto van m’n favoriet Dorine :D Andere logs helaas niet… Maarja je moet er wel een copyright-vermelding voor overhebben…

 2. Johan

  De commercielen hebben de jacht op de ‘bejaarde’ kijkers geopend, noodgedwongen.
  Je kan zo’n zender bijna niet meer rendabel maken met alleen dat SMSende zakgeld publiek.

  Ik lees net dat in Duitsland de ‘ouderenzenders’ Ard, ZDF en Regionalen zoals de WDR op plaats 1, 2 en 3 zijn geeindigd dit jaar.
  http://www.digitalfernsehen.de/news/news_124483.html

 3. M@rk-Bred@.

  Wat een ‘nieuws’ zeg voor een programma dat erg matig scoort! De kijkcijfers duikelen flink omlaag en dan wint ‘opeens’ een oudere dame…alles voor de kijkcijfers moeten ze bij RTL hebben gedacht…

  Maar ouderen tellen toch niet mee bij de commerciële omroep? Of zijn ze bij RTL van gedachte veranderd? Want ze maken nu ook ineens reclame voor een speciale teletekstpagina voor 50+-ers…

 4. M@rk-Bred@.

  Johan, je was me nét voor…

 5. René [van Gee]

  Kijk dat doet RTL slim. Die weten wat de belangrijkste doelgroep aan het worden is en meteen schakelen ze om. Dat is nog eens bewijs van goed management.

 6. Jordy II

  Sorry maar waar slaat DAT op? Ik zie totaal geen verband ertussen! Tuurlijk, het ‘talent’ wordt met een commercieel oog uitgezocht (tuurlijk), er zal geen tweede Wende Sneijders uitkomen. Maar iemand is gewoon goed of niet, en iemand gaat daarom ook door of niet.
  Wat een achterdocht. Oké, het meeste aan televisie is ‘nep’ maar aan zoiets twijfel ik niet. En NEE ik ben niet naïef.

 7. Theo

  Wat een onzinnig gespeculeer hier weer.

  Was het programma format van X factor niet dat het voor ALLE leeftijden zou zijn??
  En dat dat zo’n beetje het enige was wat het anders moest maken dan idols??

  Toch logisch dat er dan ook een bejaarde bij de laatste 10 zit.
  De onzin die jullie er hier allemaal bij trekken slaat echt als een kut op een slagroomtaart :?

 8. Theo

  Jordy II

  High 5 :D

 9. Johan

  X-factor voor alle leeftijden?

  Ik hoor voornamelijk hysterisch gillende pubermeisjes in het publiek.

 10. Jordy II

  High 5 ;)

  Maar goed omdat Dorine nu finaliste is en daardoor de leeftijdsgroep verbreed wordt (dus geen sms’ende pubers meer) heeft René het programma ook weer gevonden :mrgreen:

 11. Theo

  Bejaarden gillen over het algemeen niet meer zo hard Johan :D
  Alleen in reclames van Koopmans als ze pannenkoeken willen

  En natuurlijk had ik het over de kandidaten en niet zozeer over het kijkerspubliek, want OOK in 20-49 scoort X Factor erg goed.

 12. René [van Gee]

  @Jordy II
  :D

 13. Televisiefreaks

  Wie van de Mediakrant bezoekers durft er voor uit te komen dat hij/zij op Dorine heeft gestemd? :-)

 14. Joost

  @ Televisiefreaks. Ik denk dat vooral het lager opgeleid publiek de zakken van RTL loopt te vullen. Die kan je hier niet vinden. Craig is er vandaag niet.

 15. Televisiefreaks

  @ Joost: Craig heeft het wel zwaar te verduren vanadaag. Wat heb je tegen deze pro SBS-er? ;-)

 16. Sil

  @Televisiefreaks: Wie van de Mediakrant bezoekers durft er voor uit te komen dat hij/zij op Dorine heeft gestemd?

  Ik stem op geen enkel programma waar je duur aan moet betalen…. Het is schering en inslag. Bij Robinson, X-factor, Idols, etc etc…

 17. Marvin

  IK heb op Dorine gestemd, omdat ze gewoon een goede zangeres is en kan entertainen, ze heeft gewoon iets en dus die X-Factor… De meesten van jullie vind ik gewoon dom bezig, door van die kutreacties achter te laten, want waarom zou iemand van 67 niet populair kunnen zijn bij jongeren?? Ja, Hallo, het blijkt maar weer wie geen verstand hebben van muziek en jaloers zijn op mensen die het wel hebben!

 18. lisa

  :Dwaarom komt geer en goor niet meer maar als het komt weet iemand welke zender geer en goor komt wandt er komt een uitzending dat hij zijn penis laat zien:D

 19. lisa

  mensen bij x facroris neimand goed ik kan het beter

 20. jet mesman

  Ik was aan het zappen en zag opeens mijn oude docent op TV. Járen geleden (het zal ’83-’84 zijn geweest) gaf Dorien me stemvorming op de Academie voor expressie. Toen al een leuk en lief mens! Ik voelde een soort plaatsvervangende trots nu ik haar zo op de buhne zag staan. wat een lef! Dorien ziet er goed uit, heeft iets en zingt drroleefd. ik hou er wel van.

 21. ashley

  ik vind het wel cool om dat te doen ook al lag ze er in de 4 of 5 liveshow eruit dat was wel jammer ze kon wel derde worden eerst waren dorine,x6 en sharon mijn favoriet maar nu ze eruit ligt(datisvetjammer)zijn sharon en x6 mijn favoriet.
  EN MARIANNE VAN WIJNKOOP IS HET BESTE JURYLID ALLERTIJDEN. IK BEN BLIJ DAT ZE JURRY KLAAGZAN G HEB VERVANGEN JURRY KLAAGZANG KEEK ALTIJD ZUUR. EN MARIANNE NOOIT .XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXjes Ashley bergers (Y) :-) :-D

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.