Van Amstelveen naar Afrika bij RTL 4

In het nieuwe televisieprogramma Van Amstelveen naar Afrika: Mukambi Safari Lodge zijn vanaf zondag 7 januari op RTL 4 de belevenissen van de Amstelveense familie Van der Heide te volgen. In vijf afleveringen is te zien hoe de familie een droom werkelijkheid laat worden. Op een dag besluiten Edjan (38) en Robynan (41) met hun drie jonge kinderen de grote overstap te maken en verruilen hun geboorteland voor de Zambiaanse bush om daar opnieuw te beginnen.

Hij zegt zijn baan op, zij verkoopt haar bedrijf en ze verkopen hun huis. Al hun geld wordt in dé droom gestopt: het runnen van een lodge aan de rand van het grootste nationale park in Afrika. Van Amstelveen naar Afrika volgt het leven van de familie Van der Heide en hun personeel. Ver van de bewoonde wereld en familie proberen zij een nieuw leven op te bouwen tussen de olifanten en leeuwen.

Hoewel de mogelijke beloning fantastisch lijkt, brengt de nieuwe leefsituatie ook veel hindernissen met zich mee. Zeven dagen per week aan het werk, geen waterleiding, stroom via een generator, corruptie, diefstal, slangen in en rondom het huis, ‘huisolifant’ Fred die minstens één keer in de week de omheiningen van de tuin plundert en twee luipaarden die regelmatig komen buurten. Filmend over een periode van drie jaar vertelt ‘Van Amstelveen Naar Afrika’ het verhaal van een gezin dat hun leven compleet heeft omgegooid om hun dromen te verwezenlijken. Van Amstelveen naar Afrik is vanaf 7 januari wekelijks tussen 22.30 en 23.30 uur te zien bij RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen