1,3 miljoen kijkers voor Nationale Nieuwsquiz


De kijkcijfers van woensdag 27 december 2006 (SKO)

NCRV’s Nationale Nieuwsquiz (NCRV, Ned1, 20:32) – Diederik Samsom, Tweede Kamerlid voor de PvdA, mag zich de Nationale Nieuws- kenner 2006 noemen. Hij won woensdag NCRV’s Nationale Nieuwsquiz 2006, die op Nederland 1 door 1.342.000 kijkers (madl: 18.0%) bekeken werd. Samsom won de titel vorig jaar ook al. In de finale eindigden verder FNV-voorzitter Agnes Jongerius en acteur Aart Staartjes. Gerdi Verbeet, de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer, was dit jaar nieuw als jurylid bij de Nieuwsquiz.

Diederik Samson was trots op het behalen van de titel. Hij kreeg een door Jeroen Henneman ontworpen trofee. “Mijn vrouw vond ‘m zo mooi dat ik er nog wel een wilde.” Recht tegenover de Nieuwsquiz bracht RTL 4 ook een uur lang actualiteiten. In het RTL Nieuws Jaaroverzicht, dat 568.000 kijkers (madl: 7.6%) trok, werd teruggeblikt op een jaar vol actualiteiten. Nederland 3 en Tien brachten gisteren een komediefilm met Linda de Mol in de hoofdrol. Ellis in Glamourland werd bij de TROS door 1,1 miljoen kijkers bekeken, de Duitse productie Mr. Nanny scoorde 489.000 kijkers.

Sil de Strandjutter (MAX, Ned2, 18:02) – Voor de eerste keer sinds de uitzending in 1976 wordt de destijds veel bekeken tv-serie Sil de Strandjutter herhaald. Niet door de NCRV, die het verhaal destijds op de buis bracht, maar door ouderenomroep Max. “Het is erg leuk een jonge Monique van de Ven weer te zien acteren in een van haar beste rollen“, zegt Jan Slagter, voorzitter van Max, in de GPD-bladen. MAX probeert meer oude tv-series te herhalen. Slagter: “In dit geval bleek de NCRV de rechten niet meer te hebben en konden we het eens worden met de partijen die de rechten wel hebben. Met welke series we nog meer bezig zijn, vertel ik nog niet. Wel denken we dat we er een groot aantal oudere kijkers een plezier mee doen.” Series als Sil de Strandjutter zijn gedateerd en zien er soms wat knullig uit. Slagter: “Dat klopt. Maar daar kijk je makkelijk doorheen. Het verhaal is en blijft ijzersterk net als de acteerprestaties. Het is geen reden de serie dan maar te laten liggen. Wij vinden dat de omroepen hun oude successen veel meer onder de aandacht moeten brengen. Ik begrijp niet dat andere omroepverenigingen daar zo terughoudend mee zijn. Wij hebben nog maar weinig programma’s gemaakt, dus van ons zelf kunnen we weinig herhalen.” Sil de Strandjutter werd door 535.000 kijkers (madl: 11.1%) bekeken en was daarmee de best bekeken uitzending in de vooravond van Nederland 2.

On a Mission (NET5, 21:33) – Het eenmalige programma On a Mission met Art Rooijakkers en Froukje Jansen trok gisteren 151.000 kijkers (madl: 2.1%). In het programma herenigden Art en Froukje mensen die elkaar om verschillende redenen niet meer konden zien. In het programma was onder meer Maryam te zien, een meisje dat jarenlang in Nederland woonde. “Dit meisje werd teruggestuurd naar Afghanistan“, vertelt Froukje bij TVgids.nl. “Haar Nederlandse vriendinnetjes maken zich nu zorgen om haar. Zij sturen natuurlijk wel geld en andere dingen naar haar toe, maar ze willen graag weten hoe het met haar gaat. Wij zijn dus met een videobood- schap naar Afghanistan gegaan om haar op te zoeken.” Froukje heeft zware kritiek op het asielbeleid van het huidige kabinet. “Het zou fijn zijn als Verdonk zou denken dat het niet alleen om regels draait. Je maakt regels om er uitzonderingen op te kunnen maken. Of Verdonk met plezier naar On a Mission zal kijken? Ik weet niet of zij daar de persoon naar is, maar ik heb het programma niet speciaal voor haar gemaakt.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen