Henny Huisman viert kerst met flat in Culemborg

Henny Huisman is vanavond te zien in de speciale kerstuitzending Henny’s Kerstflat van de Evangelische Omroep. Hierin moet de presentator binnen een week een kerstfeest organiseren voor een flatgebouw in Culemborg. Daarbij kan hij de hulp van de bewoners goed gebruiken en dus gaat hij, vergezeld van een koppige ezel, langs de deuren met de vraag of de bewoners met hem het kerstfeest willen vieren. Samen moeten ze een levende kerststal en een compleet kerstkoor regelen.

Mensen die elkaar vooral van gezicht kennen, moeten opeens samenwerken aan een kerstfeest om met elkaar aan een betere buurt te bouwen. Henny gaat op zoek naar de persoonlijke verhalen achter de flatbewoners en laat een van hun wensen in vervulling gaan. Het koor Gospel Boulevard en Idols-finaliste Maud zullen eveneens meedoen. De nette buurt vol groene plantsoenen en grijze flats verandert langzaam maar zeker in de set voor Henny’s Kerstflat.

De flatbewoners hadden nooit verwacht dat ze nog eens een kerstfeest met Henny Huisman zouden vieren. “Ik werd gebeld door vrienden van een paar huizen verderop dat Henny Huisman met een ezel voor de flat stond. Ik dacht: Nou, hij zal vast geen miljoen komen brengen“, lacht een vrouw. De meeste bewoners met wie zij straks kerst viert, kent ze wel van gezicht. “Je zegt gedag, maar je hebt niet met iedereen persoonlijk contact. Als ze allemaal zouden meedoen, zou ik dat leuk vinden.

De reacties van de flatbewoners vielen Henny Huisman erg mee. “Met mensen die niet bekend zijn, weet je nooit welke kant het op gaat. Dat maakt het ook wel span- nend en heel speciaal. Ze vinden het leuk om mee te doen, ook die jonge jongens. Maar die moest ik wel op een andere manier benaderen. Dan zeg ik: ‘Kom op man, sta niet zo te chagrijnen, doe mee.’ Dat moet je ook een beetje dúrven zeggen.

Henny’s Kerstflat is vanavond om 20.20 uur te zien bij de EO op Nederland 2. Deze omroep zendt aansluitend om 21.15 uur een speciale aflevering van het programma Ik mis je uit. In deze kerstuitzedning vertellen drie jonge vrouwen, Erna, Yvonne en Elly, over hoe ze hun man verloren door zelfdoding en achterbleven met hun kinderen.

Tijdens de kerstdagen missen zij hun man nog het meest. Samen delen ze hun verdriet en ervaringen. Presentatrice Marion Lutke neemt Erna, Yvonne en Elly een weekend mee naar een plek in Oostenrijk. Ze praten, lachen en huilen, maar genieten ook van het prachtige landschap en van elkaars gezelschap.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen