TROS maandag met allerlaatste Spangen

Geplaatst op Thu 02 Nov 2006 om 12:37De TROS zendt aanstaande maandag (6 november) de allerlaatste aflevering van de succesvolle politieserie Spangen uit met de toepasselijke titel ‘Final’. Na zeven jaar moet de kijker afscheid nemen van rechercheurs Sylvia Richter en Nicky Spoor, gespeeld door Monique van de Ven en Linda de Mol. De afgelopen jaren heeft het team tientallen moorden opgelost en vele politiezaken tot een goed einde weten te brengen. De vijftigste en laatste aflevering van de politieserie belooft volgens de TROS een hele spannende te worden.

In de laatste afleveringen kwam al naar voren dat het bureau in het goed bekeken Spangen het hoofd moet bieden aan verregaande bezuinigingsplannen waardoor het team met steeds minder middelen moet functioneren. Naar nu blijkt, lijkt de opheffing van Bureau Spangen onafwendbaar“, aldus een woordvoerster van de TROS. “Het team doet er alles aan om ook de laatste zaak op tijd op te lossen. En het lek in de zaak Van Geel komt bovendrijven…


11 Reacties op “TROS maandag met allerlaatste Spangen”


 1. Televisiefreaks

  Succesvol is een relatief begrip. In de beginjaren trok Spangen immers rond de 2 miljoen kijkers, en daar houden ze er in het laatste seizoen nog 900.000 van over. Kun je dat laatste seizoen dan nog succesvol noemen? ;-)

 2. M@rk-Bred@.

  Dit laatste seizoen is ook tevens het spannendste! Gister hoorde ik tevens dat binnenkort de Nederlandse versie van “Flikken” zal starten. De opnames hiervan zijn in Maastricht. Ik kijk nu al wekelijks naar “Flikken” bij de VRT en kijk dus erg uit naar de Nederlandse variant. Is ook bekend wanneer de TROS die andere Vlaamse politieserie “Witse” weer gaat uitzenden? Of moeten we die ook via de VRT (op zondagavond rond 21.00 uur) blijven volgen? Is écht de moeite waard! Tevens is “Witse” het best bekend programma van de Vlaamse televisie; en méér dan terecht, vind ik!

 3. M@rk-Bred@.

  “Spangen” trok afgelopen maandag méér dan 1 miljoen kijkers en gezien de vele zenders is dat wél succesvol te noemen, want vele andere Nederlandse series – vooral op Talpa – zouden dit nooit halen!

 4. Televisiefreaks

  Tja Mark, als je het met Talpa gaat vergelijken dan kun je veel dingen inderdaad succesvol noemen. ;-) Maar ik vergelijk toch liever het aantal kijkers van Spangen zelf met dat van andere seizoenen. En inderdaad, die vorige aflevering behaalde 1 miljoen kijkers, maar de hele reeks gezien zit het rond de 900.000, en dat is echt stukken lager dan die eerste seizoenen. Spangen is al een hele tijd over z’n hoogtepunt heen.

 5. Rene[van Gee]

  Het werd wel tijd. 7 Jaar niet geloven!

 6. Marcel

  maar ik dacht eerlijk gezegd dat dit allemaal herhalingen waren! Ik wist niet dat ze nog nieuwe afleveringen hadden, anders had ik wel gekeken!

 7. Johan

  ik vind het een domme zet, je moet die titel houden een langzaam andere rechercheurs invoeren in de serie.
  Tatort bestaat al 40 jaar, daarom is het ook een begrip.

 8. M@rk-Bred@.

  “Spangen” is inderdaad over zijn hoogtepunt heen, maar dit laatste seizoen scoort wél beter, dan het vorige seizoen. Ik denk dat het ook hoog tijd is voor iets anders en daarnaast staat Linda ook niet meer onder contract bij de TROS. Daarom ben ik ook zo nieuwsgierig naar de Nederlandse versie van “Flikken”…ik ben benieuwd welke acteurs daarin te zien zullen zijn. Een voordeel is wel dat die serie wordt gemaakt door Eyeworks en niet door Endemol. Dit voorkomt dat we weer moet kijken naar dezelfde soap-acteurs uit “GTST” of “ONM”.

  En over “Tatort” gesproken dat is zeer zeker met zijn tijd meegegaan, maar daar zijn ook iedere keer andere rechercheurs in te zien, want iedere Duitse regionale zender heeft zijn ‘eigen’ acteur. Schimanski is dan echt TOP!

 9. TOTP

  @Rene: “Het werd wel tijd. 7 Jaar niet geloven!”

  Waarom zou een programma/serie niet 7 jaar of langer kunnen lopen?
  Als er goeie schrijvers/producers zijn dan kan een serie wat mij betreft nog steeds goed en boeiend zijn. “Law and Order” wat bij RTL7 in de herhaling wordt uitgezonden, loopt al 17 jaar (tot 17 november 2006 al 380 afleveringen).

 10. Wouter

  baantjer loopt toch ook al 11 seizoenen?

 11. Exxon

  Ze zijn nu bezig met het twaalfde seizoen. Ik vind het erg jammer dat het stopt, vond het een hele goeie serie. Ze hebben nog een keer bij mij in de straat opgenomen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.