Metamorfose voor de Nationale Wetenschapsquiz

De Nationale Wetenschapsquiz (VPRO) ondergaat een ware metamorfose. De seniorquiz heeft er acht voorrondes bij gekregen, die vanaf november op de tv worden uitgezonden. In deze voorrondes nemen teams van krantenlezers het tegen elkaar op. Het beste krantenteam strijdt tegen een team van hoogleraren. Voor de presentatie van de seniorquiz is gekozen voor Leon Verdonschot. De juniorquiz wordt gepresenteerd door de bekende actrice Victoria Koblenko.

Victoria Koblenko is bekend als actrice in GTST en Sl8n8, maar ook als columniste van Metro. Zij presenteert op zondag 24 december om 09.45 uur op Nederland 3 de negende editie van de Nationale Wetenschapsquiz Junior. Acht jonge vragenstellers uit heel Nederland strijden hierin om de eerste plaats.

De VPRO start op zondag 26 november met de voorrondes van de senioquiz. In acht voorrondes nemen teams van krantenlezers het tegen elkaar op. Het winnende team mag het in de finale opnemen tegen drie hoogleraren. De lezersteams zijn geselecteerd door het NRC Handelsblad, De Telegraaf, Trouw, de Volkskrant, Dagblad van het Noorden, Eindhovens Dagblad en Leeuwarder Courant. De voorrondes zijn vanaf 26 november twee maal per week te zien. Op zondag om 19.50 uur en maandag om 20.25 uur bij de VPRO op Nederland 2.

In de grande finale van de seniorquiz op maandag 25 december om 22.00 uur op Nederland 2 zal de strijd losbarsten tussen het winnende krantenlezersteam en een professorenteam. De Nationale Wetenschapsquiz Senior en Junior zijn jaarlijks terugkerende programma’s van de VPRO in samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen