NCRV dreigt B-omroep te worden

De NCRV, die programma’s als Netwerk (foto) en Keyzer en de Boer Advocaten uitzendt, dreigt een B-omroep te worden. De omroep verliest per jaar ongeveer 15.000 leden en als deze ledendaling zich voortzet, dan is de NCRV over enkele jaren een B-omroep. Dat houdt in dat zij geld en uitzenduren verliest. Eind 2009 peilt het Commissariaat voor de Media het aantal omroepleden.

Een A-omroep moet minstens 300.000 leden hebben. Wie daaronder zit wordt B-omroep. De NCRV ging in twaalf jaar terug van 507.000 naar 364.000 leden (minus 28 procent). “De opzeggers zijn voornamelijk ouderen, die door overlijden of een verhuizing naar het verzorgingstehuis verdwijnen“, aldus directeur Coen Abbenhuis in Trouw. “Helaas krijgen we, net als de andere omroepen, weinig nieuwe leden.

Abbenhuis maakt zich zorgen over het ledenverloop, maar in een grote ledenwerf- campagne ziet hij nu niets. Bovendien hoopt hij dat de mediawet zal veranderen. “We hebben er destijds op aangedrongen niet alleen te letten op ledentallen, maar ook op kijk- en waarderingscijfers en het aantal interacties met de kijker.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen