Maartje van Weegen naar Radio 4

Maartje van Weegen en Nelleke van der Krogt presenteren vanaf 4 december voor de AVRO het dagelijkse programma De Klassieken op Radio 4. Elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur zullen Nelleke van der Krogt en Maartje van Weegen beurtelings het muziekprogramma met klassieke toppers gaan presenteren. Maartje van Weegen neemt de presentatie van het programma op maandag, woensdag en vrijdag voor haar rekening, Nelleke zal op dinsdag en donderdag presenteren.

Maartje van Weegen en Nelleke van der Krogt willen vooral ook aankomende muziekliefhebbers kennis laten maken met de brede muzikale keus van De Klassieken. “Vooral luisteraars die klassieke muziek wel waarderen, maar het genre soms ook ingewikkeld en moeilijk vinden, zullen bij De Klassieken aan hun trekken komen. En daarnaast blijft het programma voor de vaste luisteraar natuurlijk ook aantrekkelijk“, aldus een woordvoerder van de AVRO.

Maartje van Weegen werkt al ruim 35 jaar bij de publieke omroep, ondermeer bij Het Journaal, bij NOVA en als vaste verslaggever rondom de activiteiten van het Koninklijk Huis. Het presenteren van een klassiek radioprogramma is voor haar een nieuwe uitdaging. Ook Nelleke van der Krogt heeft een passie voor klassieke muziek. Nelleke werkt al 27 jaar bij radio en televisie. Ze is onder meer bekend van verschillende kunst en cultuurprogramma’s bij de AVRO, zoals Tussen kunst en kitsch.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen