Speciale verkiezingsuitzending Pauw en Witteman

De VARA en NPS brengen dinsdag in de laatste uren voorafgaand aan de verkie- zingen een extra lange aflevering van de talkshow Pauw en Witteman. Jeroen Pauw en Paul Witteman ontvangen hierin tussen 23.45 en 01.30 uur onder anderen Wouter Bos (PvdA), Mark Rutte (VVD), Paul Rosenmöller, Maurice de Hond en cabaretier Hans Teeuwen. De talkshow begint bij uitzondering later dan normaal, in verband met de speciale ver- kiezingsprogrammering op Nederland 1.

Het speciale programma van Nederland 1 begint op dinsdag met de goed bekeken actualiteitenrubriek EénVandaag (18.20 uur). PvdA lijsttrekker Wouter Bos is de hele uitzending te gast bij EenVandaag, waarin hij met presentator Ferdinand Fransen praat over onder meer de onderwerpen milieu en integratie.

Later op de dinsdagavond staan bij de NOS maar liefst twee lijsttrekkersdebatten op het programma. Om 19.00 uur trappen de kleine partijen af. Alexander Pechtold (D66), Bas van der Vlies (SGP), Olaf Stuger (Fortuyn), Marco Pastors (EénNL), Geert Wilders (Partij voor de Vrijheid) en Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) gaan in het Nationaal Lijsttrekkersdebat onder leiding van Dominique van der Heyde en Joost Karhof een uur lang in discussie over actuele politieke thema’s.

Na het Achtuurjournaal kruisen de grotere partijen de degens. Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA), Mark Rutte (VVD), Jan Marijnissen (SP), Femke Halsema (GroenLinks) en André Rouvoet (ChristenUnie) gaan ruim anderhalf uur met elkaar in discussie onder leiding van Ferry Mingelen en Paul Witteman.

Freek de Jonge is tussen 22.05 en 23.45 uur te zien in zijn verkiezingsconference De Stemming 2006. Hierin zal De Jonge ingaan op actuele onderwerpen op de voor hem zo karakteristieke wijze. De eerste verkiezingsconference vond plaats in 2003, toen Freek De Jonge besloot zijn nieuwjaarsvoorstelling enkele weken te verplaatsen en om te dopen tot verkiezingsconference. Samen met het theaterpubliek keek de cabaretier naar het verkiezingsdebat waarna hij zijn conference aanving. Er keken destijds ruim 2,5 miljoen mensen naar de live uitzending.

Pauw en Witteman sluiten de verkiezingsavond van Nederland 1 dinsdag om 23.45 uur af met een extra lange uitzending. In deze uitzending onder meer een terugblik op het Lijsttrekkersdebat en op de conference De Stemming, de laatste interviews voor de verkiezingen met Wouter Bos en Mark Rutte en een terugblik op het verloop van de campagne met onder anderen Twan Huys en Paul Rosenmöller. In de rubriek Stemmen met de Sterren vertellen bekende gasten van Pauw & Witteman tot slot op wie ze woensdag 22 november zullen gaan stemmen en waarom. (Foto: Bob Bronshoff)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen