X Factor vanavond van start bij RTL 4

RTL 4 gaat vanavond om acht uur van start met X Factor, de nieuwste tv- talentenjacht van Nederland. Juryleden Henkjan Smits, Marianne van Wijnkoop en Henk Temming zijn de komende vijf weken te zien in de auditie-afleveringen van het programma, waarin het hun taak is om het kaf van het koren te scheiden. “De X-Factor is eigenlijk de synergie van al je talenten“, vertelt Henkjan. “Het heeft te maken met authenticiteit, am- bitie, lef, talent, doorzetten en emotie.

Juryleden Smits en Temming blijken het tijdens de audities niet erg goed met elkaar te kunnen vinden. “Van die ergernis is géén woord gespeeld“, zegt Smits in het Algemeen Dagblad. “Dat gekakel over en weer! Mijn vrouw zei na afloop tegen me ‘ik zie dat je het echt zwaar gehad hebt’. Klopte. Door Henk, ja. We begrepen elkaar vaak totaal niet. Ik miste Jerney Kaagman en Eric van Tijn zo erg.

Opnieuw een jury vormen met Jerney en Eric, was echter niet mogelijk in de X Factor. Henkjan bij de GPD: “Met Jerney en Eric in Idols werd het toch een soort theekransje. Dat kan ook bijna niet anders: het is lastig om het fel tegen elkaar op te nemen als je ondertussen samen in de studio bezig bent met het album van finaliste Floortje.

Henk Temming windt zich op over Smits en zijn harde jurering, vertelt Temming. “Daarin heb ik geen aanmoediging nodig. Henkjan en ik zijn volstrekte tegenpolen. Ik ken hem als platenmaatschappijman en van dat soort types heb ik geen hoge pet op. Ik ben er als jurylid niet op uit iemand in de knop te breken, maar als ik als jonge artiest zo’n botte lul als Henkjan was tegengekomen was ik misschien niet eens met muziek doorgegaan. Maar goed: er gebeurt tenminste wel wat in deze jury.

De 60-jarige Marianne van Wijnkoop, casting-director van de musicals van Joop van den Ende, moest flink wennen aan ‘de twee platenheren’. “Die mannen uit de muziekindustrie spreken een andere taal dan ik. Bij hun draait het vooral om scoren in de platenindustrie. Terwijl ik denk: die kandidaat zou het heel leuk kunnen doen in het theater. Jim en Jamai uit Idols zijn daar uiteindelijk toch ook terecht gekomen?

Presentatrice Wendy van Dijk is niet bang dat het publiek een beetje genoeg krijgt van talentenjachten. “Ik kan er in elk geval geen genoeg van krijgen“, vertelt Wendy bij de AVRO. Het is mij op het lijft geschreven. Ik was ook een echte Idols-vreter. En als ik een programma ga presenteren, zijn dat ook geen dingen waar ik over nadenk. Ik presenteer het omdat ik het zelf superleuk vind. Dat is mijn enige criterium.

52 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
yvonne
november 5, 2006 18:31

hahaha, niemand reageerd terug zeg :p :)

Gast
[dannyºlinkers).nl - vernieuwd!
november 5, 2006 17:11

Ook hallo, Yvonne :)

Gast
yvonne
november 5, 2006 17:05

hallo?

Gast
yvonne
november 5, 2006 01:03

ik heb echt weer gelachen vanaaf trouwens,, en morgen weer hoop ik!:D

Gast
Daaantje
november 4, 2006 18:20

@ Rene van Gee,,,, vind je dat erg dan dat het daar op lijkt? dat het bijna helemaal het zelfde is? of?

Gast
yvonne
november 4, 2006 17:30

2 keer in het weekend is wel beter hoor

Gast
Jobb
november 4, 2006 17:23

Vanavond komt het weer toch?

@ Mike.. :: Idd, dat vind ik ook, wat bij bericht 44 staat. Maar bij bericht 45, was toch geen herhaling of wel dan?

Gast
Mike..
oktober 30, 2006 16:48

Ik vond het zaterdag avond trouwens iets leuker dan zondag! :roll: Leek wel alsof het zondag weer over de zelfde ging als zaterdag. Maar toch was het géén herhaling dacht ik zo. ?? Of toch wel! ??

Gast
Mike..
oktober 29, 2006 11:13

Dit nieuwe programma is egt té grappig! :lol: En dat het nageaapt is van het buitenland.. Who cares? Die mensen mogen toch ook een kans krijgen voor een platen contract! ;) Ik vind het een leuk programma, en dat sommige het geweldig en fantastisch vinden dat is helemaal níet overdreven want als zij dat vinden dan vinden zij dat hè. :D Het lijkt een beetje op idols, nou en? Wat maakt het uit.. De veranderingen zijn er toch in en dat maakt het ook iets leuker. Ik vind het iig een lachwekkend programma! :D En de kijkcijfers doen het ook goed tot nu toe ;p :D 8)

Gast
Kees
oktober 29, 2006 10:05

@ Paul

Nou ik vond het wel leuk. Mag ik dat niet zeggen ofzo dan. Ik mag toch gewoon mijn mening geven? Je hoeft het daar echt niet mee eens te zijn. Maar ik vond het well leuk. Leuker dan Idols. En dat is mijn mening, dus niks overdeven aan.

Gast
Martijnjdd
oktober 29, 2006 09:46

@René:

Rene[ van Gee] vangellekom@gmail.com zegt:

29-10-2006 om 10:15

In welke tijdzone ligt Almere??
Hier in Apeldoorn is het nu 9.47 uur en jij post om 10.15 uur??

Mijn berichten komen niet onderaan, maar tussen in te hangen …

Gast
Martijnjdd
oktober 29, 2006 09:44

Quoot van Craig:
Martijn die Idols audities waren toch online te zien.

De losse audities van Idols (zonder juryleden) waren online te zien. Dat geldt ook voor de X-Factor (werd gisteren in de uitzending gemeld), maar de volledige uitzending, zoals op tv, is niet online te bekijken.

Gast
Rene[ van Gee]
oktober 29, 2006 10:15

@F&M Media

Je klinkt als die woorvoerder van Saddam Hoessein die beweerde dat de Amerikanen waren verslagen.
Dit is gewoon niet anders dan Idols, behalve de leeftijd en de diversiteit van de acts.

Gewoon even realistisch blijven.

Gast
paul
oktober 29, 2006 09:53

Tjonge jonge wat een overdreven positieve reacties hier…
miischien een beetje veel RTL op dit log?

Het was gewoon één op één een kopie van IDOLS.

Wéér een format uit het buitenland dat alleen maar gekopieerd hoeft te worden; copy paste televisie…
Makkelijk hoor…

Gast
Musicalinfo.web-log.nl
oktober 29, 2006 09:44

Maar komt er vanavond weer X-Factor? Ik dacht alleen op zaterdag?

Gast
Musicalinfo.web-log.nl
oktober 29, 2006 09:44

X-Factor: 1.578.000 kijkers!!! Goed gedaan, twee na beste progamma vd avond!

Gast
F&M Media. KLIK!
oktober 29, 2006 09:34

@ Rene: Xfactor is echt wel anders dan Idols hoor.. Meer mensen mogen mee doen , ieder jurylid krijgt een categorie en daar moeten zij een succes van maken. En Wendy van Dijk doet het erg goed! Het lijkt nu nog misschien een beetje op Idols maar later gaat dat zeker veranderen , een soort Idols / Popstars the Rivals variant.

Gast
Rene[ van Gee]
oktober 29, 2006 08:09

@Sandra
“Het is wel eens leuk dat de jury het niet altijd met elkaar eens is. Zorgt voor leuke beelden. En ik geloof echt niet dat dit ingestudeerd is. Ze liggen elkaar gewoon niet. Dat was wel duidelijk te zien. En anders zijn het wel hele goede acteurs ”

Juist omdat het zulke slechte auteurs zijn lag het er iets te dik bovenop. Dat hele geruzie tussen de juryleden onderling maakt gewoon deel uit van een strategie om X factor toch nog aan kijkcijfers te helpen.

Verder weet ik niet of het aan mij ligt, maar ik heb het idee dat ik, als de reacties zo lees, naar een hele andere versie heb zitten kijken van dit programma.

De termen die men hier gebruikt zoals “Fanatastisch en geweldig” zijn een beetje overdreven voor een programma dat op geen enkele manier iets anders is dan Idols, behalve dan het decor.

Nee het was niet fantastisch en zeker niet geweldig, maar het was een aardig programma. Dat dan weer wel.

Gast
Sandra
oktober 29, 2006 00:30

Hellemaal mee eens Petertjuhh.
Ik vond het echt geweldig, heb echt genoten.
Dit vind ik ook beter dan Idols, mede door de meerdere categoriën.
Ook de jury vind ik beter. Het is wel eens leuk dat de jury het niet altijd met elkaar eens is. Zorgt voor leuke beelden. En ik geloof echt niet dat dit ingestudeerd is. Ze liggen elkaar gewoon niet. Dat was wel duidelijk te zien. En anders zijn het wel hele goede acteurs :-) en dat denk ik toch niet :-)

Gast
Petertjuhh
oktober 29, 2006 00:16

Het programma is echt geweldig!!
Zelfs beter dan Idols vind ik.

– Jury is beter
– Presentatie is beter
– Opbouw is beter
– Leeftijden zijn beter

Toch vind ik 2 uitzendingen per week weer teveel. Mag van mij wel 1x 1,5 uur zijn.

Gast
Craig
oktober 28, 2006 23:58

Martijn die Idols audities waren toch online te zien.

Gast
Erwin
oktober 28, 2006 23:53

In 1 woord fantastisch, X Factor! Wat zit het goed in elkaar, mooi geproduceerd, briljante montages. Leuke dingen er ook tussen door zoals de tune van Medisch Centrum West bij die vrouw die languit op een trap lag uit te rusten. Hilarisch! Je kunt wel zien dat het van de ‘makers van Idols’ is dit programma. Ook de eerste kandidate, die mevrouw die een aria zong. Ik hield het niet droog van het lachen, en niet alleen bij deze ene kandidaat, ik had het bij meerdere. Ik ben nu alweer benieuwd naar de aflevering van volgende week en die van morgen natuurlijk. Gaat een klapper worden dit programma.

Gast
Rene[van Gee]
oktober 28, 2006 23:46

Het was natuurlijk niet bijzonder, de X-factor, maar precies zoals ik eerder al schreef(post 5) won mijn nieuwsgeirigheid en heb echt genoten. benieuwd naar morgen, maar het was natuurlijk niet geweldig zoals ik hier kon lezen in de reacties.

Gast
Chiel
oktober 28, 2006 23:41

Q: Waarom eigenlijk bruiloftbloopers, net zoiets als America’s Funniest Homevideos!

Die hadden ze nog op de plank liggen, herhaling van september… Niet erg grappig overigens. AFV is leuker

De audities ga ik volgen, ent als bij Idols. De rest kan me niet boeien… zeker niet 13 (?) weken lang

Gast
Martijnjdd
oktober 28, 2006 23:33

X-Factor online??

RTL is geen Talpa of PO … herhaling volgt op RTL7 (uiteraard).

Gast
Craig
oktober 28, 2006 23:28

Shit ik heb het gemist. Komt dit ook online?

Gast
Theo
oktober 28, 2006 23:21

Met de leipo’s bedoelde ik eigenlijk de hele bonte stoet die voorbij kwam Martijn.
Van de enigszins normale kandidaten tot kandidaten die echt toe waren aan een kaakspecialist en ook nog op zoek waren naar een partner met kinderwens :P

Bij zo’n uitdrukking alleen al zou je je spontaan laten steriliseren :D

Ik duik eens lekker het uitgaansleven in.
Vanavond gratis en voor niets 1 uur extra feesten
Laterzz.

Gast
s.aalbersberg
oktober 28, 2006 23:13

Ook wij hebben vanavond gekeken en vonden het best grappig,het lijkt op idols, alleen is het leuk dat nu elke leeftijdscatergorie vertegenwoordigd is!
Vanmiddag ook leuk die twee romantische films van Danielle Steel

Gast
Martijnjdd
oktober 28, 2006 23:09

Chips, je was me net voor!

Gast
Martijnjdd
oktober 28, 2006 23:09

X-Factor was zeker boeiend.

De Medisch Centrum West tune onder de man met al z’n depressieverhalen was subliem! Net als het afgewezen camera-geile meisje dat opeens niet meer zo gecharmeerd was van de camera met een “loepzuivere” Borsato in beeld gemonteerd.

Eerlijk gezegd vond ik de leipo’s het minst interessant. Door Idols I, II en III heb ik die wel gezien.

Ik ben geen tandarts, maar net als Jorzz ben ik ook erg benieuwd naar de kaakcijfers! ;)

Gast
Jorzz
oktober 28, 2006 23:07

Eumh… Kijkcijfers ipv kaakcijfers ;)

Gast
Theo
oktober 28, 2006 22:45

variantie = variant

Gast
Jorzz
oktober 28, 2006 22:44

The X-Factor was zeker leuk ;) ! Ik ben benieuwd naar de kaakcijfers

Gast
Theo
oktober 28, 2006 22:44

the X factor was zeker leuk.

Het blijft een variantie op Idols, maar het is wel smullen om al die leipo’s voorbij te zien komen.

Zoals Dennis al zei geven de groepen en ouderen het net iets extra’s, en de spottende muziekjes onder de items geven het programma veel humor en maken het komischer dan Idols.

De toneelstukjes tussen de juryleden die het zogenaamd niet met elkaar eens zijn komen op mij een beetje ingestudeerd over maar als geheel komt de jury wel verfrissender over dan die bij Idols.

Gast
Willem
oktober 28, 2006 22:26

Ik vond de X-Factor echt super.

De jury vind ik ook leuk. Leuker dan bij Idols. Het is leuk dat ze het niet altijd eens zijn.

Ook vind ik het leuk dat er nu meerder categoriën zijn.

Ik heb erg gelachen, er waren me er toch een paar bij :-)
Haha

Ga volgende week zeker weer kijken….. nee MORGEN weer !! :-)

Gast
Nick
oktober 28, 2006 22:18

Ik vond de audities echt leuk! Hoop dat de shows straks ook zo leuk zijn.

Gast
Cees
oktober 28, 2006 22:13

Ik vond het het ook geweldig!
Nu kijk ik naar LWM, maar begin onderhand een beetje Froukje de bits moe te worden.
Schaatsen, van de week in spuiten en slikken en nu weer in LWM.
Froukje bits, ga weer ff onder je steen.
Sorry maar ik vind het zo een overdreven trutje.
Ze denkt dat ze alles bereikt heeft, maar geef haar een eigen programma en ze scoort nikkes nakkes nada.

Gast
DEN V
oktober 28, 2006 22:02

Ik vond het leuk.
De audities zijn leuker in vergelijking met Idols door de groepjes en de oudere mensen.

Gast
avi
oktober 28, 2006 22:00

20.00

Gast
Mike..
oktober 28, 2006 20:50

Hahha, x-factor is egt geweldig. Sander van 16 is door en een meisje waarvan ze het lied niet mooi vonden maar haar stem wel.. zij is ook door! Vanderest heb ik nog niemand door zien gaan haha!

jury-leden zijn het steeds niet eens hahaha egt GE-WELL-DIG!! :lol: 8)

ps; hoe laat begon het nu eigenlijk ??

Gast
arie
oktober 28, 2006 20:33

dieptreurig

Gast
F&M Media. KLIK!
oktober 28, 2006 20:18

tot nu toe is het GE-WEL-DIG!

Gast
Jorzz
oktober 28, 2006 20:06

Mooie leader

Gast
Caren
oktober 28, 2006 19:15

@ Belg

Dat ga ik ook zeker doen :-)
nog 3 kwariter :-)

Gast
Mickey
oktober 28, 2006 18:35

of hetb word een regel rechte hit, of het gaat pop stars the rivals achter na ;) :P

Gast
belg
oktober 28, 2006 17:22

bij ons scoorde het programma goeie kijkcijfers
bij ons konden de juryleden het niet met mekaar vinden
en er waren ook enkele rare typetjes
jullie moeten zeker kijken

Gast
Kees
oktober 28, 2006 17:00

Ik vind het leuk dat de juryleden elkaar nu niet liggen…. kan leuke discussie opleveren…. en das toch altijd leuke tv.

Gast
Rene[van Gee]
oktober 28, 2006 16:45

Het enige leuke van dit soort progamma’s is, hoe stom het ook mag klinken, dat voorrondegedoe. Voor de rest is het(daar is tie weer Thomas) pure armoede op creatiefgebied.

Wat die voorrondes zo leuk maakt zijn sommige deelnemers. Het is eigenlijk gewoon een freakshow en waij als nieuwsgierige agen kijken daar graag naar(ik wel). Zodra ze een beejte belangrijk gaan zitten doen in dat theater enmet workshops, haak ik af.

Ik ben wat dat betreft ook iemand die graag in zo een rariteitenkabinet keek vroeger op de kermis. De vrouw met baard en de vrouw met de drie borsten waren mijn favorieten. The Elephantman is daar zelfs beroemd mee geworden(Film en Musical0.

Gast
Erick
oktober 28, 2006 15:25

Waarom eigenlijk bruiloftbloopers, net zoiets als America’s Funniest Homevideos! Vraag me af of het gaat scoren!

Gast
Chiel
oktober 28, 2006 15:15

@ Eric: voor Achmea komen nog eerst Bruilofsbloopers…

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen