Volkskrant komt met gratis dagblad

De Volkskrant gaat een gratis krant beginnen. Dat meldt hoofdredacteur Pieter Broertjes van de Volkskrant. “We gaan de beste en de grootste gratis krant maken, en die is er sneller dan u denkt“, aldus Broertjes in de Volkskrant. De Volkskrant heeft vorige week van haar moederbedrijf PCM toestemming gekregen om een gratis krant te maken. PCM heeft daarmee een plan voor een ronduit populaire gratis krant laten varen.

De krant wordt een activiteit van de Volkskrant, maar staat er inhoudelijk los van. Volgens Broertjes kan de Volkskrant met de gratis krant een brug slaan naar nieuwe generaties lezers. “De Volkskrant dreigt opgesloten te raken in haar eigen generatie.

De nieuwe krant wordt gemaakt voor een jonger publiek, dat eraan gewend is dat nieuws gratis is. Bob Witman, nu nog adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant, wordt hoofdredacteur van de gratis krant. Broertjes zei PCM dankbaar te zijn de nieuwe krant te mogen maken, maar waarschuwde dat dit niet mag betekenen dat er minder geïnvesteerd wordt in de Volkskrant zelf.

De topman van PCM, voormalig Telfort-baas Ton aan de Stegge, vroeg zich vorige week af of er twee- tot driehonderd mensen nodig waren om een goede krant te maken. Hij denkt dat een goede krant best met 100 tot 150 mensen gemaakt kan worden. “Als je denkt dat je met 100 tot 150 mensen een kwaliteitskrant kunt maken, heb je meer verstand van mobiele telefoons dan van kranten“, zei Broertjes zondag.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen