Pink Ribbon Night bij NET 5

NET 5 heeft ervoor gekozen om de strijd tegen borstkanker te ondersteunen met de speciale thema-avond Pink Ribbon Night, die vanavond vanaf 20.30 uur te zien is bij de zender. “Jonge vrouwen onderkennen de gevaren en de mogelijke gevolgen van borstkanker te weinig. NET 5, bij uitstek de zender voor de jonge, moderne vrouw, heeft daarom besloten de strijd tegen borstkanker te ondersteunen“, aldus een woordvoerder van NET 5. De avond wordt geopend door de film ‘Two against time’.

Two against time vertelt het verhaal van een moeder en een dochter, die allebei te horen krijgen dat ze kanker hebben. De relatie tussen de twee verliep altijd moeizaam, maar de ziekte verandert hun levens voorgoed. Ze beseffen nu dat de tijd die ze samen hebben te kostbaar is om ruziënd door te brengen en besluiten hun moeder-dochterband te versterken.

In I Love Pink Ribbon, dat vanaf 22.10 uur te zien is, vertellen bekende Nederlandse vrouwen, waaronder Daphne Bunskoek, Femke Halsema, Quinty Trustfull, Dyanne Beekman en Mariska Hulscher, waarom ze de strijd tegen borstkanker steunen. Sylvana Simons is ambassadeur van de borstkankervereniging en ook zij legt in het programma uit waarom het belangrijk is als vrouw alert te zijn en te blijven.” één op de negen vrouwen krijgt borstkanker. Dat aantal is veel te hoog en dus moeten we daar met z’n allen iets aan doen“, aldus Dyanne Beekman.

De avond wordt afgesloten door de documentaire My breasts or my life. In deze documentaire wordt de 22-jarige radio dj Becky Measures door een cameraploeg gevolgd tijdens een van de moeilijkste periodes in haar leven. In de wetenschap dat haar oma, verschillende tantes en nichtjes door borstkanker zijn getroffen en er zelfs een aantal aan is overleden, besluit Becky zich te laten onderzoeken. Als blijkt dat ook zij het gen bij zich draagt, neemt ze een besluit met verregaande consequenties.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen