Radar en Albert Heijn ruziën over halal-vlees

Supermarktketen Albert Heijn stuurde zijn vaste klanten dinsdag een bericht waarin te lezen staat dat het TROS- programma Radar met Antoinette Hertsenberg onjuiste informatie heeft verstrekt over de slachtmethoden van dieren waarvan het vlees bij de supermarkten van Albert Heijn verkocht wordt. Het gaat daarbij om dieren die op rituele wijze worden geslacht. Het op die manier verkregen halal-vlees wordt vooral door moslims gekocht.

Op maandag 23 oktober heeft TROS Radar bekendgemaakt dat Albert Heijn het halal kippenvlees dat in aparte schappen ligt, onverdoofd slacht“, aldus een woordvoerster van de TROS. “Maar er is bovendien een grote kans dat dit ook nog eens in de reguliere schappen ligt, zonder dat de consument dit weet.” Albert Heijn ontkent dat het halal kippenvlees onverdoofd wordt geslacht.

De leverancier van het kippenvlees vertelt volgens Radar echter zelf dat het halal kippenvlees in de reguliere schappen kan liggen. Ook heeft de slachterij van het halal kippenvlees gezegd dat het onverdoofd geslacht wordt.

Vanochtend heeft TROS Radar in een open brief aan de directie van Albert Heijn verzocht hun onterechte aantijging per direct te staken. “Het zou beter zijn indien u, in plaats daarvan, uw eigen organisatie en leveranciers nogmaals onder de loep neemt“, schrijft de redactie van Radar in de open brief aan Albert Heijn.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen