‘NPS heeft Popquiz a Gogo niet aangeboden’

Roek Lips, netmanager van Nederland 3, vertelt bij 3voor12 dat de NPS de popquiz Popquiz a Gogo helemaal niet aan hem heeft aangeboden. “Dat kan ik vaststellen“, aldus Lips. De popquiz met Matthijs van Nieuwkerk (foto) kwam deze week in het nieuws, omdat het programma voorlopig niet meer op televisie komt. De uitleg dat de kijkers van de quiz ’te oud’ zijn, is volgens Lips onjuist. De popquiz zou niet binnen het profiel van Nederland 3 passen.

Maar ik kan me maar zo voorstellen dat het wel bij Nederland 2 past – dat heeft het profiel van de ‘participerende wereldburger’“, aldus Roek Lips.

Volgens Popquiz a Gogo-eindredacteur Jan Kok had de NPS het programma wel weer ingediend voor een bepaald timeslot. “Maar het is niet goedgekeurd door de netmanager“, vertelt Kok. Maar wat ik vanochtend in het nieuwsbericht las, dat het met de te oude doelgroep te maken zou hebben, dat is nieuw voor me. Je gaat toch gissen wat de achterliggende gedachte kan zijn voor het stoppen van zo’n programma. Misschien kwam Matthijs van Nieuwkerk wel te veel op tv? én De Wereld Draait Door, Holland Sport en dan ook nog de Popquiz? Je weet het niet...”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen