Paul Rosenmöller op stap met lijsttrekkers

Paul Rosenmöller presenteert vanavond de eerste aflevering van het programma Paul Rosenmöller en de lijsttrekkers bij de IKON op Nederland 2 (20.35 uur). In deze serie gaat Rosenmöller op stap met zes bekende lijsttrekkers naar een locatie die er voor hen toe doen. “We verlaten Den Haag, dus geen blauwe stoelen en roltrappen in beeld“, vertelt Rosenmöller vandaag in de GPD-bladen. “Hoe de partijen hun financiering rond krijgen na de verkiezingen horen we in andere verkiezingsprogramma’s wel.”

“Ik wil met de lijsttrekkers spreken over hoe ze in de politiek zijn beland. Wat drijft ze? Hoe kijken ze naar de samenleving en wat is hun persoonlijke motivatie achter een partijstandpunt?“, vertelt Paul Rosenmöller.

De zesdelige reeks begint vanavond met een bezoek aan New York met Mark Rutte. Daarna reist Rosenmöller met André Rouvoet naar Jeruzalem, met Jan Marijnissen naar Italië, met Femke Halsema naar Marokko, met Jan Peter Balkenende naar Berlijn en met Wouter Bos brengt Rosenmöller een bezoek aan Engeland. Eigenlijk stond het programma voor december op de planning, maar die moest worden omgegooid omdat de verkiezingen zijn vervroegd. “Gelukkig wilden de politici zo vlak voor de verkiezingen nog tijd voor ons vrij maken.

De reeks bestaat uit zes afleveringen. “Er was ruimte voor zes, hooguit zeven afleveringen. Die zevende hadden we graag met Geert Wilders en Marco Pastors gemaakt. Maar er was geen ruimte om ze apart uit te nodigen, iets wat beide heren zelf wilden. Toen is in goed overleg besloten van die zevende uitzending af te zien.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen