Netwerk stelt ‘Programma van het Volk’ op

NCRV’s actualiteitenrubriek Netwerk gaat een kant-en-klaar regeerakkoord opstellen, die wordt gesteund voor een meerderheid van de kiezers. Dat regeerakkoord draagt de naam ‘Het programa van het Volk’. “Het Programma van het Volk is geen vrijblijvend verlanglijstje, maar bevat de keuzes van de kiezer in realis- tische politieke dilemma’s“, aldus een woordvoerder van de omroep.

Om de mening van de kiezer te peilen, werkt Netwerk samen met onderzoeksbureau Motivaction. Ze gaan op zoek naar de oplossingen voor diverse maatschappelijke problemen, “niet gehinderd door politieke taboes, partijdiscipline of poldercompromissen“. Er ontstaat een plan voor de komende kabinetsperiode, dat op alle afzonderlijke punten steun verdient van een gepeilde meerderheid.

Woensdag (4 oktober) introduceert Netwerk het Programma van het Volk. De woensdagen daarna schrijft het volk achtereenvolgens verschillende paragrafen van zijn programma. Zo staan op 11 oktober de normen en waarden en integratie centraal, terwijl de centrale vraag op 18 oktober luidt ‘Hoe maken we Nederland veilig?’

In een extra lange uitzending van Netwerk op maandag 20 november, krijgt een prominente vertegenwoordiger uit Den Haag het complete Programma van het Volk aangeboden. Dan maakt Netwerk ook bekend wie de Maatschappelijke Barometer aanwijst als de ideale minister-president – want bij welke uitvoerder is het Programma van het Volk eigenlijk in goede handen?

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen