Nederlandse variant CSI volgt Baantjer op

Stille Getuigen wordt de opvolger van de populaire televisieserie Baantjer, waarvan dit najaar de laatste reeks wordt uitgezonden door RTL 4. Dat meldt het ANP. In Stille Getuigen, dat net als Baantjer door Endemol gepro- duceerd zal worden, staat het werk van forensisch rechercheurs centraal. De serie wordt een variant op de Amerikaanse kijkcijferhit Crime Scene Investigation. “CSI meets Baantjer“, luidt de omschrijving van Peter Römer van Endemol dan ook.

Als creative director drama van Endemol is Römer al langere tijd bezig met de serie. In november wordt een pilot van Stille Getuigen opgenomen. Als de RTL-leiding die goedkeurt, worden in eerste instantie dertien afleveringen gemaakt. Wim ter Laak, programmadirecteur bij RTL, hoopt de nieuwe politieserie komend voorjaar te introduceren op de vrijdagavond van RTL 4.

Series rond forensische detectives zoals de CSI-series zijn enorm populair en helemaal van deze tijd. Daarnaast hebben we op de vrijdagavond al jaren een zeer succesvol detectiveblok. Met een dergelijke nieuwe serie kunnen we de nieuwe trend en onze avond voor politieseries krachtig bundelen“, aldus Ter Laak.

Römer hoopt dat de serie een jonge doelgroep aanspreekt. “Hier bij Endemol maken we series als Baantjer, Spangen en Grijpstra & De Gier. Nu willen we het onderwerp forensische recherche gaan belichten, maar wel met de Nederlandse couleur locale. Een oudere rechercheur leidt een team van vier onderzoekers. Per aflevering onderzoeken ze twee zaken: een moordzaak en bijvoorbeeld een afpersingszaak.

Volgens Römer is men niet moe van CSI-achtige producties. “Bovendien brengen wij er meer warmte in. Misdrijven worden op een Nederlandse wijze aangepakt, met Nederlandse helden. Wie die helden zullen zijn, is nog niet bekend. De casting is al wel begonnen, maar de hoofdrollen zijn nog niet verdeeld“, aldus Römer.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen