940.000 kijkers voor De Gouden Kooi

Geplaatst op ma 02 okt 2006 om 9:10


De kijkcijfers van zondag 1 oktober 2006 (SKO)

De Gouden Kooi (Talpa, 20:30) – De kick-off van De Gouden Kooi werd gisteren door 940.000 kijkers (madl: 12.1%) bekeken. In de eerste aflevering van het nieuwe realityprogramma was te zien hoe zes deelnemers vroegtijdig de kapitale ‘Gouden Kooi’ in Eemnes betraden. “Het is een ‘Open End Reality Soap’: zolang de kijkers en deelnemers het leuk blijven vinden, gaat het door“, aldus Talpa-baas John de Mol. Op de vraag wie er eerder zal afhaken, de kijkers of de deelnemers, hoeft Jan Teurlings, docent televisiestudies aan de UvA, niet lang na te denken. Teurlings: “De kijkers, zonder meer.

Het is geen sterk format. Bovendien, mensen zijn reality-moe”, aldus Teurlings in het NRC. Volgens hem zal De Gouden Kooi ontaarden in een pestshow. “Al dit soort programma’s zijn erop gericht om conflict uit te lokken. Conflict is nu eenmaal interessanter om te volgen dan een stel gelukkige mensen.” Psycholoog Bram Buunk denkt dat deelnemers aan dit soort programma’s er vaak iets aan over houden: “Bijvoorbeeld pleinvrees, of niet meer volledig normaal kunnen functioneren. Er ontstaat voor de deelnemers in het huis een werkelijkheid op zich.” Iemand als Natasia (foto), die haar twee kinderen achterlaat, onderschat volgens hem het programma. “Of ze is een keiharde.” Natasia denkt daar anders over, zij is de kinderen en de dagelijkse sleur wel even zat: “Het zijn ook zulke draken.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever (SBS6, 21:02) – SBS 6 ging gisteren van start met een nieuw seizoen van het misdaadprogramma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Peter R. werd half september in Oisterwijk gearresteerd, toen hij een politieagent en de korpsleiding wilde confronteren met zijn bevindingen over discutabele contacten van de agent met hoogbejaarde vrouwen. De beelden van de arrestatie waren gisteren te zien in een nieuwe aflevering van Peter R. de Vries, die door 825.000 kijkers (madl: 11.1%) werd bekeken. Recht tegenover het programma van De Vries, scoorde een nieuwe aflevering van KRO’s Boer zoekt vrouw 2.539.000 kijkers (madl: 32.9%). RTL 4 bracht op hetzelfde moment de uitslag van Dancing on Ice op het scherm. Wendy van Dijk heeft het ijsschaatsprogramma moeten verlaten. Zij moest het in de skate-off opnemen tegen haar collega Froukje de Both. Dancing on ice, de uitslag werd door 1.105.000 kijkers (madl: 14.3%) bekeken.

Reporter (KRO, Ned3, 21:58) – Het onderzoeksprogramma Reporter startte het nieuwe seizoen gisteren op Nederland 3 met een uitzending over Nederlands grootste terreurverdachte Samir A. De 20-jarige Samir A. sprak in de uitzending voor het eerst over de martelaarsvideo waarin hij aanslagen op Nederlandse burgers rechtvaardigt. Samir A., die eind vorig jaar werd opgepakt op verdenking van het beramen van aanslagen op politici en overheidsgebouwen, houdt vol dat hij onschuldig vastzit. “Ik word door de autoriteiten gebruikt om de bevolking angst aan te jagen.” Ook vertelde hij niet bang te zijn voor de dood. “De dag en tijd waarop ik zal sterven is al bepaald. Dus als ik gedood word vanwege mijn ideeën, dat moet dat zo zijn. Dat is voor mij geen punt.” Reporter trok 213.000 kijkers (madl: 3.0%). Voorafgaand aan de uitzending bracht de NPS De avond van de grote filmquiz op het scherm, waarmee de omroep 342.000 kijkers (madl: 4.4%) scoorde. De trilogie The Lord Of The Rings van regisseur Peter Jackson is in dit programma uitgeroepen tot ‘beste film aller tijden’.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
78 Reacties op “940.000 kijkers voor De Gouden Kooi”


 1. Sandra

  Ik vondt het maar een saai programma, daarom ben ik naar een half uut weggezapt. En denk dat het geen succes wordt.

 2. avi

  ik vond de gk wel goed maar niet fantastisch

 3. Jordy de Mol

  Wat zonde! Het sprak mij enorm aan met muziekjes onder de scenes…echt soap-achtig dus! De Wedstrijden heeft weer een hogere score dan vorige week, maar dat mag de Gouden Kooi niet helpen. Jammer, maar het kan toch nog wel gaan werken hoor! Vanavond vrees ik dan wel weer voor een keldering richting het half miljoen…

 4. Niels

  Ai..
  Echt alles mislukt daar…
  Was big brother niet gewoon lucky voor de Mol??

 5. Mickey

  Ik ben benieuwd naar vanavond of alle 900.000 kijkers mee gaan naar half acht, maar ben er bang voor … maar goed half acht is een slot met ruimte we zullen zien.

 6. Hans

  “Recht tegenover het programma van De Vries, scoorde een nieuwe aflevering van KRO’s Boer zoekt vrouw 2.539.000 kijkers (madl: 32.9%).”

  Onzin! Stond er maar een paar minuten tegenover!

  De Gouden Kooi stond wèl bijna geheel tegenover BZV.

 7. Mickey

  Ik hoop dat alle kijkers mee gaan vanavond naar half 8, dat is wel een zeker slot met ruimte.

  en als de show interesant blijft kan wel groeien mischien, tenminste als het geen BBachtige show word kan het zeker nog wat worden, maar dan moet het meteen vol gas gaan, ik vond de kick of goed.

  JdM sprak in een artiekel over voldoende vang netten om het programma impulsen te geven, afwachten hoe het loopt, maar is de kijker hier bereid toe?

  er zijn dingen voorgevallen die zeker de kijkers nog zullen bespreken met hun medemens vandaag,

  Natasia die haar jankende kind afbekt, het jongentje met de nier ziekte die gordon ene homo noemt …

  ik ben benieuwd!

 8. Johan

  RTL 6 uur nieuws staat er niet tussen met 940.000 kijkers….

 9. Hans

  RTL 6? :P

  @Mickey: met 350.000 kijkers per dag (ok eerste week misschien iets meer) mogen ze blij zijn

 10. JeroenI

  Aha, die Jan Teurlings meent dus ook dat de kijker reality-moe is. Zelf heb ik niet gekeken naar De Gouden Kooi, en ik geloof niet dat ik iets gemist heb. Echt, een moeder die haar kind afbekt, en een jongen die Gordon een homo noemt (wat feitelijk toch juist is) maken mij totaal niet nieuwsgierig.

 11. Johan

  Hans, het 6 uur nieuws op RTL 4, zucht….

 12. werknemer

  heet nieuws:

  bij Talpa zijn ze zeer teleurgesteld over cijfers!!

 13. JT

  Zondag is nu echt Tv’s biggest night. 2 progs met 2.5 miljoen kijkers, 6 progs met +1 miljoen kijkers en dan ook nog 2 progs met +900.000 kijkers. Volgens mij is dat ongekend, en is dat de laatste paar jaar zeker niet meer voorgekomen (evt. (sport)evenementen buiten beschouwing gelaten).

  De door Kerst-geïnspireerde Bones aflevering van gisteren is van alle 27 eps tot nu toe zeker mijn favoriet. Het laat zeker Temperance’s gevoeligheid zien. De scenes waarin haar ouders ter sprake komen, vind ik Emily Deschanel op haar best. Ze legt zoveel gevoel in die scenes. Echt goed.

 14. Chiel

  Nou, dat is weer een succes voor Talpa…
  Als de kick-off ‘maar’ 950.000 kijkers trekt dan blijven er (als je kijkt naar DOND en Big Brother) er niet veel kijkers over…

 15. johan

  Het moge duidelijk zijn, de Mol is uitgepierd. Als je met zoveel reclame en mediaaandacht, deze cijfers haalt, is er iets mis met het programma de gouden kooi, maar ook met je t.v.zender. Het is voor de Mol echt moeilijk om maatregelen te nemen. Je kan het programma per direct stopzetten om de kosten te drukken. Maar zoals het met de meeste producties gaat, kijken ze het nog even aan. “Misschien trekken de cijfers nog wel bij”, hoor je ze denken.
  Helaas zijn de meeste nieuwe gestarte series en producties bij Talpa bijna allemaal na hun aanvang op de zender gedaald.
  Stoppen betekend voor de Mol zwaar gezichtsverlies. Voor de tweede keer op je bek in medialand wil hij niet. En wie wil er nu voor volk en vaderland afgaan? Dan maar al je spaargeld in die bodemloze put..

 16. jansen en jansen

  Vandaag bij de Mol geen koffie met gebak op de zaak!!

 17. Jelmar

  De kijkcijfers van GK gaan snel achteruit, let maar op.
  Als er geen voetbal was geweest waren de cijfers nog lager uitgekomen.

 18. Hans

  “Als er geen voetbal was geweest waren de cijfers nog lager uitgekomen.”

  joh, zou je denken?

 19. Jelmar

  Voor degene die daar nog niet over hebben nagedacht

 20. DEN V

  Ik ben benieuwd wat er eerder stopt dit jaar, BB of DGK?
  BZV scoort weer geweldig, het is net als De Reunie ook een heel leuk programma.
  NET 5 heb ik sinds gisteren maar helemaal links laten liggen. na het tegenvallende Het Blok ging PE VIP ook vervelen na een paar weken.
  Ik kijk wel weer naar PE in maart.
  Vanavon ga ik veel Talpa kijken met bv BB. ER en DGK.

 21. Jelmar

  Als ik talpa was zo ik Elive er allang eruit gegooid hebben.
  En Talpa komt maar steeds met het antwoord: “we zitten op schema” bla bla bla.

 22. René[van Gee]

  De programmas van Talpa zijn beslist geen concurrentie voor Boer zoekt vrouw of De Reunië. Dat zijn gewoon programma’s die “staan”.

  Aan de meeste Talpa programma’s word gaandeweg nog gesleuteld en verandert en dat is niet goed.

 23. Atmos

  Heb Bones gemist :(
  Waarom word die niet herhaald op RTL7 …

 24. Mediacourant.nl » Archief » Kijkcijfer voorspellen: De Gouden Kooi

  […] « 940.000 kijkers voor De Gouden Kooi […]

 25. Johan

  Gisteren ‘Neger Neger Schoorsteenveger’ gezien op de ZDF, 9 miljoen kijkers.
  Gaat over een jochie met een Afrikaanse vader en een Duitse moeder die niet bij de Hitlerjugend mag, vanwege zijn kleur, vanavond deel 2.

 26. Erwin

  Een prima start voor De Gouden Kooi, rechttegenover DOI en BZV. Bijna 1 miljoen kijkers, daar mogen ze bij Talpa blij mee zijn. Ben benieuwd naar de eerste dagelijkse aflevering. Ik vond de kick off best spannend. Goede voice over ook, van Jos Bergenhenegouwen, de oude stem van Veronica en Big Brother 1. Verder zat het prima in elkaar, mooi in beeld gebracht, snelle montages waardoor het erg spannend uit zag.

 27. Jordy de Mol

  De kick-off van de allereerste Big Brother trok ook niet gelijk miljoenen kijkers. Ik kan me nog herinneren dat de eerste twee weken zelfs maar rond de half miljoen mensen geboeid waren. En dat was toch ook een programma met heel veel ophef! Hopelijk groeit de Gouden Kooi uiteindelijk dan toch ook uit tot een succes á la Big Brother: de potentie heeft het, want de mensen zijn goed gecast en het ziet er bijzonder goed uit. Uitdiepen en duidelijk communiceren dat format dus!

 28. Johan

  A1GP valt ook tegen, slechts 346.000 kijkers

 29. Jordy de Mol

  Check deze link maar: pas na een maand begon het echt te knallen: http://www.komodo-services.com/bb/kijkcijfers.phtml En vergeet niet dat er nu drie commerciële zenders meer zijn!

 30. Mickey

  De eerste reguliere uitzendingen zullen nog wel scoren, gezien het feit dat half acht een slot met ruimte is en dat mensen nog steeds wel nieuwschierig zijn.

  Ik heb er nog wel vertrouwen in.

 31. Hans

  Moet ook wel, als jij er geen vertrouwen meer in hebt dan heeft niemand het ;)

 32. Chiel

  :P

 33. Chiel

  :D dus

 34. Roog

  Heeft iemand toevallig de 20-49 cijfers voor DGKooi.
  Ik ben mijn nieuwe buren namelijk nu al helemaal zat. ;-) Dus eigenlijk hoop ik dat dat lelijke hok weer snel leeg komt te staan.

 35. Dayslover

  Wat een FLOP op SBS 6 dat Jezelf verbouwen en dan trouwen op primetime, hahaha

 36. Kokstra

  @Erwin: hij is toch nog steeds het bekendst als de stem van RTL 4 :)

 37. Chiel

  Q: Wat een FLOP op SBS 6 dat Jezelf verbouwen en dan trouwen op primetime, hahaha

  En dan komt er ook nog een Nederlandse versie van :)

 38. Martijnjdd

  Gelukkig heeft Mickey er nog vertrouwen in, want er is nog ruimte in het slot van 19.30 uur. Pfff, waarom ben ik nooit zo optimistisch? Of is hier sprake van naïviteit?

  Als een vlot gemonteerde Kick-off slechts het krappe miljoen haalt, worden de langdradige dagelijkse uitzendingen een regelrechte ramp.
  Nederland wil liever weer ‘feel good-tv” en is deze reality ruimschoots zat, maar Talpa blijft het proberen met BB, DGK, Zeven plagen en ER.

  Vanavond voor mij DZZL, Lijst 0 en Spangen.

 39. A.V.

  Vergeten we niet dat DGK achter de 2,5 miljoen van De Wedstrijden zat. Ondanks alle reclame tijdens de 1,5 uur voetbal zijn 1,5 miljoen mensen afgehaakt. Ook Koppensnellers had achter de Wedstrijden 1 miljoen kijkers. Op eigen benen op de vrijdag bleven er nog 300.000 over.

 40. Ik

  DGK = Flop.

 41. Jorzz

  Vandaag bestaat RTL5 17 jaar…. het is ook 7 jaar geleden dat Telekids stopte…

 42. Barry

  RTL4 heeft nog niet genoeg van de dansprogramma’s en komt begin volgend jaar met een derde serie van Dancing with the Stars. Wederom zullen acht bekende Nederlanders worden gekoppeld aan een professionele danser en gaan ze de strijd met elkaar aan op de dansvloer. (Medialog)

 43. Dannylinkers.nl

  @Jorzz:
  Bedoel je niet dat RTL 4 17 jaar bestaat ???
  ———————————
  Wat een flop zeg, de Gouden Kooi.
  Zoveel reclame(geld) en “maar” 940.000 kijkers, en ook nog na de Wedstrijden!

 44. Jorzz

  Ja, bedoel ik ;) sorry, typfoutje ;)

 45. Frem

  Goeie score RTL5

  20.30 HH Crime Scenen Investigation 1.002.000 (nr 8)
  21.30 Bones 928.000 (nr 10)

  heeft Concurrentie van:
  ned1: Boer Zoekt Vrouw
  RTL4: Dancing On Ice
  SBS6: Peter R de vries
  Net5: het blok, peking express vip
  Talpa: Gouden Kooi, 1 tegen 100

 46. Martijnjdd

  Zometeen “mannenliefde” in het BB-huis. Mickey, komen we toch nog aan onze trekken bij Talpa! ;) :P

 47. Theo

  Citaat:
  Zometeen “mannenliefde? in het BB-huis. Mickey, komen we toch nog aan onze trekken bij Talpa! ;) :D

  Hahaha zal voor Mickey niet zoveel uitmaken.
  Die zit dagelijks te glijden bij Talpa :D

 48. Chiel

  Ik zit aan de buis gekluisterd moren :) Wie doet het met Rick dan? :O Nu komen d’r vast 10.000 kijkers bij.

  Bij EL (deze weet je toch wel Rene?) hebben zo nu ook “top of flop” (hoorde ik bij BLVD) maar ze behandelen hun eigen programma niet :)

 49. Jordy II

  Ettiëne wilde Rick P*PEN (René, dit hoef ik toch niet uit te typen? :shock: ) Zoiets las ik op Sterrenstek.nl. AUB mensen ga niet na die flutsite! Volgens mij zit Rob Vuurens ook de hele dag de BB-streams te kijken want hij heeft altijd screenshots van naaktbeelden ervan…

 50. Chiel

  Die jij weer bekijkt…

 51. Chiel

  :)

 52. Jordy II

  Ik heb m’n abbonement opgezegd ;)

 53. Chiel

  Abonnement? WTF!

 54. Jordy II

  Jah :D Op Sterrenstek stonden allemaal sites van huizen van de BN’ers. Dus ik heb een mobiel-abonnement van 1,50 per week ofzo… Eerst deed ik nog altijd bellen om toegang te krijgen, en dat was 80 cent per minuut. Maar dat liep al snel op tot 10 minuten, dus 8 euro ;) Dom dom dom…

 55. Jordy II

  Foto’s ipv sites

 56. Theo

  Aha nu weten we waar Jordy al die foto’s vandaan had op Cafe Mediacourant.
  En ondertussen maar rukken op blote Bigbrothertjes ;)

 57. Jordy II

  Bigsistertjes… :P

 58. Chiel

  Ben je wel gek dat je daar geld voor uitgeeft, Jor :) Maar ieder z’n hobby natuurlijk.

 59. Theo

  @Jordy
  Yep ik weet dat het bigsisters waren, maar in de context van het programma is de verzamelnaam bigbrothertjes :P

  @Chiel
  Laat die jongen toch.
  Als ik DVD boxen koop krijg ik ook al op m’n kop van jou.
  Jij geeft weer kapitalen uit om je computer met kerst op te pimpen ;)

 60. Jordy II

  Nee Chiel heeft gelijk. Maar ik zat toen ook aan de Prozac, ik was ontoerekeningsvatbaar. Ohja met kerst oppimpen? Nou kapitalen… voor 3,99 heb je al een setje lampjes. Hangen leuk rond het beeldscherm hoor :D

 61. Theo

  Dat waren geen gewone lampjes Jordy
  Chiel had een complete piek door z’n harde schijf lopen ;)
  De ballen hingen uit z’n geheugen!! :D

 62. Sukkel

  “Natasia denkt daar anders over, zij is de kinderen en de dagelijkse sleur wel even zat: “Het zijn ook zulke draken.?”

  Dan moet je toch wel een dom wijf zijn.

 63. Chiel

  @ Theo: Ik vind het ook zonde als iemand een DVD box haalt van bijvoorbeeld DH terwijl het in die periode ook gewoon op TV is. En je het natuurlijk gewoon kunt opnemen (en evt op band/DVD zetten) of downloaden. Van series die nooit meer worden uitgezonden (MSW, Vrouwenvleugel) kan ik het me wél voorstellen.

  Q: Jij geeft weer kapitalen uit om je computer met kerst op te pimpen.

  Ja, die prijzen bij de Aktion zijn echt abnormaal hoog :D Lampjes + ‘sliert’ uit kelder… Poe poe :)
  Een nieuwe computer + 2 DVD recorders (van Philips :) ) kosten wel aardig wat… Eind van de maand weer studiefinaciering :P

 64. Theo

  I don’t give a shit, geld moet rollen :D

  En zo’n boekenkast met DVD-boxen staat ook nog eens lekker in de bibliotheek.

 65. Jordy II

  Zeg Theo dat is voor jou wel makkelijk als gevulde makelaar ;) Maar ik heb nog steeds een flinke telefoonschuld bij Sterrenstek!

 66. Theo

  Lekker rood staan hoort gewoon bij het studentenleven Jordy.
  Ik heb het zelf ook allemaal gehad.

  Jouw tijd komt nog wel :)

 67. Martijnjdd

  Sorry, maar vergeef mij deze on-topic-vraag dwars door de boeiende discussie heen …

  Werd De Gouden Kooi onderbroken door reclame?
  a) Zo ja, dan was het zo boeiend dat ik dat gemist heb.
  b) Zo nee, dan heb ik het met de ogen dicht nog aardig kunnen volgen.

 68. Theo

  @Martijn

  Shit moet het weer over media gaan??
  Ja er zat een reclameblok in DGK want ik heb koffie op tijdens het programma.
  En ik ben ook even 2 minuten weggezakt ;) maar al met al viel het mij niet tegen, alhoewel het BB gehalte inderdaad behoorlijk aanwezig is.

 69. Jordy II

  Ik ook weer (even) back-on-track: ook het interieur leek door dezelfde persoon ontworpen. Het is voor mij gewoon een BB programma. Alleen tijdens de ontmoetingen liepen camera’s achter de personen aan, maar de rest waren shots vanuit dezelfde hoeken e.d die ze bij BB ook hebben. Gebabbel in het fitnesshok, gezeur bij de zithoek in de tuin etc.

 70. Martijnjdd

  Het programma is inderdaad wat chiquer dan BB qua vormgeving. Toch is het onmiskenbaar het BB-concept, voor zover ik het heb meegekregen.
  I love Bassie “Dat ik even aan de binnenkant van mijn ogen bekijken” van Toor.

  En nu snel weer terug naar de hoogdravende discussie. Ik ga verder met m’n BNN-avondje. Later!

 71. DEN V

  Nee er zat geen reclame in DGK.

 72. johan b.

  Geen reclame, zijn de adverteerders nu al afgehaakt? Trouwens niets gezien vanavond. Heb ik iets gemist of was het een verloren tv-avond.

 73. Chiel

  Heb ik iets gemist of was het een verloren tv-avond.

  Dat zal ze leren, Topmodel, BB, Robinson, films, Radar, Lijst 0, Try before you die, CSI…

 74. johan b.

  Chiel, CSI had ik inderdaad anders gezien. Robinson boeit me niet meer en de andere programma’s had ik sowieso niet bekeken. Ben morgenavond kort terug, wederom geen tijd om te kijken, maar zal rond elf uur ’s avonds weer langer on -line zijn om de kijkcijfers van GK te bekijken en de prangende vraag is dan mogelijk beantwoordt : Heeft Mickey, de optimist gelijk, of ik die vermoed dat Talpa met hangende pootjes rond de kerst gaat stoppen met deze “bagger”. Oeps, noem ik het alweer bagger.

 75. johan b.

  Het is een ‘Open End Reality Soap’: zolang de kijkers en deelnemers het leuk blijven vinden, gaat het door“, aldus Talpa-baas John de Mol. Op de vraag wie er eerder zal afhaken, de kijkers of de deelnemers, hoeft Jan Teurlings, docent televisiestudies aan de UvA, niet lang na te denken. Teurlings: “De kijkers, zonder meer.? En ik sluit me hierbij van harte aan, voegde Johan B. hieraan toe.

 76. Kroko

  Alleen met een goeie mond-tot-mond reclame kan DGK er nog een beetje bovenop komen…

 77. Anoniem

  ik vind de gouden kooi egt vet man het moet blijven anders is het egt saai vooral de terror van jaap vind ik vet lieke en hubb moeten egt weg

 78. Anoniem

  dgk is kicke man sieke terror LIEKE ALS JE DIT LEEST GA WEG VUILE HOER ,HUUB EN NADIA JIJ BENT EEN SGANDE VOOR DE MAROKANEN IK HOOP DAT JIJ IN DE HEL BRAND!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.