Lijsttrekkers maken pagina’s in Telegraaf

Lijsttrekkers Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA) en Mark Rutte (VVD) hebben elk twee pagina’s samengesteld in de zondageditie van De Telegraaf. De drie mochten ieder hun eigen nieuws, reportages en interviews kiezen. “Trots op Nederland”, kopt de pagina van Balkenende. Bos heeft zijn pagina de titel ‘Nederland moet socialer’ meegegeven en Rutte zet in op ‘Taalklas na basisschool’. De politici hebben elk ook een plekje in- geruimd voor een bekende columnist.

Op de pagina’s van Balkenende schrijft Hennie Kuiper een column, bij Bos komt VARA-presentator Paul de Leeuw aan het woord en bij Rutte Jort Kelder.

Balkenende noemt het initiatief van De Telegraaf ‘ontzettend leuk’. De premier leest dagelijks zes kranten, maar start met De Telegraaf. “Het is de grootste krant“, aldus de premier. Ook PvdA-voorman Wouter Bos begint zijn dag met De Telegraaf. “Ik lees veel kranten, maar ik begin met De Telegraaf. Daarna worden de kranten wat moeilijker. En ik eindig met het Financieele Dagblad.

VVD-leider Mark Rutte sluit zich daarbij aan, maar opent ook wel eens De Volkskrant als eerste. “De Telegraaf is een grote en belangrijke krant, de grootste qua oplage. Daarnaast is hij leuk geschreven. Als je De Telegraaf leest weet je snel wat er speelt.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen