VPRO met De stem uit de sportkantine

De VPRO zendt op zondag 22 oktober, tussen 20.30 en 22.10 uur op Nederland 3, De stem uit de sportkantine uit, waarin de VPRO inventariseert wat de kiezers echt bezighoudt. In De Stem uit de Sportkantine speelt een amateur-voetbalteam ergens in Nederland de hoofdrol.

De VPRO polst de meningen van de spelers. Hebben ze Nederland zien veranderen? Zo ja: welke veranderingen zijn goed, welke niet? “Zo’n team is een vreemde biotoop“, aldus eindredacteur Wim Schepens. “Sommige mensen spelen al vijftien jaar samen, ontmoeten elkaar drie keer in de week en springen elkaar na elk doelpunt om de nek zonder dat ze enig idee hebben hoe die mensen verder in het leven staan. In het veld is iedereen gelijk, daarbuiten worden het weer individuen.” De interviews met de spelers worden afgewisseld met opnamen van de wedstrijden, van partners en kinderen die langs de lijn staan te juichen of van de spelers in de kleedkamer.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen