TROS zendt Efteling-serie ‘Sprookjesboom’ uit

De TROS start op maandag 2 oktober op Zappelin met de nieuwe animatie- serie Sprookjesboom, een productie van De Efteling. In Sprookjesboom vervullen tien bekende sprookjesfiguren de hoofdrol, waaronder Roodkapje, Kleinduimpje, de Reus en de Wolf. Zij behouden in de animatieserie het karakter zoals ze dat in het originele sprookje hebben, maar worden wel onderling gecombineerd. Gedurende vijf minuten beleven de karakters iedere aflevering een nieuw avontuur.

De verhalen worden ingeleid door een grote Sprookjesboom en verlopen steeds op dezelfde wijze: er is een probleem, dit wordt opgelost en ze leven nog lang en gelukkig. “De serie is door Efteling Media gemaakt met behulp van motion capture techniek wat voor een prachtig aansprekend beeld zorgt“, aldus een woordvoerder van de TROS. “Bovendien is de serie doorspekt met humor en zit er een subtiele boodschap in elk verhaal. De primaire doelgroep is 3 tot 7-jarigen.

Sprookjesboom bestaat uit 52 afleveringen van 5 minuten en wordt iedere schooldag op Zappelin uitgezonden om 7.10, 12.08 en 14.30 uur. “De eerste verhaaltjes laten zien dat de mensen die er aan gewerkt hebben precies weten wat ze aan het doen zijn“, aldus Gerard Baars, creatief programmaleider bij de TROS.

Er is een strak format, de karakterbeschrijvingen zijn helder en de avonturen daardoor overzichtelijk en passend binnen de bestaande sprookjes. De Efteling is dicht bij huis gebleven met de verhaallijnen en daardoor zullen ze naast de primaire doelgroep ook de meekijkers enorm aanspreken. De sprookjesfiguren worden de nieuwe ‘soapies’ voor de hele familie. De TROS voorspelt grote internationale belangstelling voor de serie en is er trots op volgende week de primeur te hebben.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen