John de Mol: ‘De Gouden Kooi is een droomvilla’

Talpa zendt komende zondag de kick-off van De Gouden Kooi uit. Tien mensen verblijven hierin voor ongepaalde tijd in een villa in Eemnes. Degene die het langst in de villa verblijft, mag daar voor altijd blijven wonen. “De Gouden Kooi is een droomvilla met een enorme lap grond, een paardenbak, vijver, een zwembad, prachtige keuken, oprijlaan met fontein, noem maar op“, vertelt Talpa-baas John de Mol in Televizier.

Volgens De Mol gaat De Gouden Kooi een pittig programma worden. “Je gezinssituatie verlaten en alles opgeven, zonder te weten of het iets oplevert. Maar ik vind dat niet immoreel, want dat gebeurt in het echte leven ook. Op mijn 24ste richtte ik John de Mol Produkties op en ik heb vijf jaar lang dag en nacht, zeven dagen per week gewerkt, twee keer mijn hypotheek verhoogd tot 150 procent en mijn huwelijk op de klippen zien lopen. Ik wist toen ook niet dat of het ergens toe zou leiden.

De Gouden Kooi is vanaf aanstaande maandag (2 oktober) dagelijks om 19.30 uur te zien bij Talpa, direct na Big Brother. Volgens De Mol kan De Gouden Kooi uitgroeien tot een mix van Goede tijden, slechte tijden en Big Brother. “We volgen tien mensen, maar ook de binnenste sociale kring van deze hoofdrolspelers die allemaal één contactpersoon aanwijzen. Hij of zij vormt de brug tussen de familie- en vriendenkring en de ‘miljonair’. Die contactpersoon is ook de toegangspoort tot de buitenwereld. Gewapend met een videocamera filmt hij of zij alles wat zich rond het leven van de hoofdrolspelers afspeelt. Een trouwende zus, beelden van een zieke moeder, een zoon die zijn eerste zwemdiploma haalt. De kandidaat krijgt dat gedoseerd te zien. Zo maak je mee wat er in je gewone leven aan de hand is.

Het is niet bekend wanneer De Gouden Kooi eindigt. Het is de bedoeling dat het programma minimaal een jaar te zien zal zijn bij Talpa. “De grote vraag is: hoe lang houden de kijkers het vol en hoe lang zingen de ‘miljonairs’ het uit? We werken niet naar een natuurlijke climax toe. (..) Als het vier jaar doorloopt, wandelt de winnaar De Gouden Kooi uit met misschien wel vijf miljoen euro. Vooral jonge mensen, van een jaar of 23, 24, hebben zoiets van: laat het nou eens vijf of zes jaar duren. Dan ben ik bijna dertig, multimiljonair én ik heb mijn hele leven nog voor me.

De ‘miljonairs’ van De Gouden Kooi zijn nu al 24 uur per dag te volgen via www.degoudenkooi.tv. Er zijn vier kanalen die de hele dag de belevenissen van de deelnemers volgen. Nieuw is Tell Me, waarmee korte videoclips kunnen worden bekeken die specifiek gekoppeld zijn aan bepaalde kandidaten, hun gemoedstoestand en gebeurtenissen in de villa.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen