Tooske: ‘Bijzonder hoopvol begin bij SBS 6’

Tooske Ragas maakte deze zomer de overstap van de Avro naar SBS 6. Bij haar oude werk- gever was er volgens Tooske te weinig ruimte voor amusement. “Ondanks alle goede wil van de wereld bij de Avro, waren er de komende jaren niet genoeg mogelijkheden voor mij om te doen wat ik wil“, vertelt Tooske. “Ook al zou de Avro mij tachtig amusementshows willen geven, dat kan vanwege de vele veranderingen gewoon niet meer bij de publieke omwoep.

Tooske onderhandelde onder meer met RTL Nederland over een contract. “RTL zei tegen mij: aan sommige formats kunnen we niet meer schaven of sleutelen, want het is al verkocht. Je kan dan niet zeggen: ik wil dat wel, maar dan moet dit of dat nog veranderen aan het programma, want anders pas ik er niet in. Het was ’take it or leave it’. Toen heb ik gezegd dat ik dat niet wil. Het is mijn kop, mijn naam, mijn geluk. Ik wil wel met plezier naar mijn werk gaan.

De presentatrice gaf uiteindelijk haar voorkeur aan een contract bij SBS 6. “Inderdaad ook een commerciële omroep, maar wel onder de voorwaarden dat ik bij ieder programma vooraf betrokken ben, mee kan denken en altijd ja of nee kan zeggen“, vertelt Tooske. “En dat kan best een aangekochte productie zijn, die zullen er natuurlijk ook bij zitten, daar ben ik me terdege van bewust. Dat was Idols bijvoorbeeld ook, alleen vond ik dat geweldig. Het is een ieder geval een bijzonder hoopvol begin, want bij dit eerste programma, Je wordt bedankt, dat we nu aan het maken zijn, dacht ik echt van ‘hé dat bedoel ik nou, dat wil ik graag maken’.

Naast haar werk bij SBS blijft ze ook de Duitse versie van Idols, Deutschland sucht den Superstar, presenteren. “Op het moment dat de live uitzendingen beginnen is het februari en ben ik aan het puffen, steunen en baren, dus daar ben ik dan niet bij. Maar we hopen dat als alles goed gaat – ik ben gezond, het kindje is gezond, al die dingen waar je echt geen peil op kan trekken – ik de laatste paar live shows daar nog zou kunnen meedoen. En zoniet, dan niet, dat weten ze in Duitsland ook.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen