1,6 miljoen kijkers voor Dancing on Ice


De kijkcijfers van zaterdag 30 september 2006 (SKO)

Dancing on Ice (RTL4, 20:00) – De vijf overgebleven kandidaten van Dancing on Ice maakten gisteren een reis rond de wereld op de ijsbaan. De küren werden geschaatst op muziek uit alle werelddelen. De Belg Staf Coppens kreeg na het schaatsen van zijn kür maar liefst drie tienen van de jury, net als vorige week. John Williams kreeg de minste cijfers van de vijfkoppige jury. Dancing on Ice scoorde gisteren 1.614.000 kijkers (madl: 26.5%).

Lisa Michael, de schaatscoach van onder meer Wendy van Dijk, is in verwachting van haar eerste kindje. “Het is niet de beste timing met het oog op het programma Dancing on Ice, maar ik ben dolgelukkig“, vertelt de 34-jarige Lisa in De Telegraaf. “Ik ben nu precies vier maanden en één week zwanger. Sinds een week of twee kan ik niet meer continu op het ijs staan, het is niet veilig meer nu. Maar ik blijf wel gewoon samen met Stephane Morel de choreografie van de sterren doen.Jörgen Raymann speelde na Dancing on Ice als eerste bekende Nederlander het Lotto Weekend Miljonairs-spel op RTL 4. Iedere laatste zaterdag van de maand ontvangt Robert ten Brink in het komende seizoen bekende Nederlanders in zijn quizprogramma, die gisteren door 1.120.000 kijkers (madl: 18.0%) bekeken werd.

Sterren dansen op het ijs uitslag (SBS6, 21:39) – Shownieuws-presentatrice Ellemieke Vermolen heeft gisterenavond na zeven weken Sterren dansen op het ijs moeten verlaten. Ellemieke stond voor de tweede keer in de skate-off van de ijsshow, waarin ze het moest opnemen tegen Hein Vergeer. De uitslag van Sterren dansen op het IJs werd door 1.286.000 kijkers (madl: 20.5%) bekeken. “Ik had niet verwacht dat het zo leuk zou worden“, vertelt Nance, presentatrice van het ijsspektakel, bij TVgids Online. “Ook het niveau van de kandidaten was hoger dan verwacht. Er is natuurlijk wel een verschil tussen Klaas Wilting en Maud of Jody Bernal, maar dat maakt het juist zo leuk. Klaas doet op zijn 61ste ook nog gewoon mee, maar die laatste twee zijn echt superschaatssterren. Die zijn minstens net zo goed als Hein Vergeer of Annamarie Thomas. Dat vind ik tamelijk verrassend, want Hein en Annamarie hebben toch al de nodige ervaring op het ijs. Daar hebben ze ook voordeel van: zij zijn minder bang voor het ijs dan de andere kandidaten. Maar het blijkt dat kunstschaatsen toch iets heel anders is dan rondjes schaatsen op noren.

Junior Songfestival 2006 (AVRO, Ned3, 18:59) – De 14-jarige Kimberly heeft gisteren het Junior Songfestival gewonnen. Met het lied Goed gaat ze Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival 2006 in het Roemeense Boekarest, dat op 2 december plaatsvindt. Kimberly is erg blij met haar overwinning. “Hartstikke gaaf“, vertelt Kimberly bij het ANP. “Ik had nooit gedacht dat ik zou winnen. Ik vond veel anderen beter. Misschien komt het wel door de act eromheen dat ik zoveel punten heb gekregen.” Kimberly ziet nu al uit naar de finale van het Junior Songfestival in Boekarest. “Op een keertje Turkije na ben ik nog nooit zo ver geweest.” De finale van het Junior Songfestival 2006 werd gisteren door 577.000 kijkers (madl: 12.2%) bekeken bij de AVRO op Nederland 3.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen