Nationale finale Junior Songfestival op Nederland 3

Sipke Jan Bousema presenteert vanavond live op Nederland 3 (19.00 uur) de nationale finale van het AVRO Junior Songfestival 2006. De zeven finalisten gaan uitmaken wie Nederland mag vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in Boekarest (Roemenie) op 2 december aanstaande. De vakjury bestaande uit Simone Kleinsma, Gerard Ekdom en Sita zullen samen met de kinderjury en het Nederlands publiek bepalen wie er doorgaat naar Boekarest. De kijkers thuis en in de zaal kunnen stemmen op hun favoriet door te bellen of te sms-en tijdens de uitzending.

Spike Jan was één van de mogelijke kandidaten om de presentatie van het Televizier-Ring Gala van Tooske Ragas over te nemen. “Het enige wat ik de AVRO-directie heb voorgelegd, is dat het mij leuk lijkt als de genomineerden een gedeelte van de presentatie op zich nemen“, vertelde Bousema recentelijk in Story.

Uiteindelijk ging de klus naar Frits Sissing. “Grote showprogramma’s zijn fantastisch om te maken“, vertelt Sissing. “Op de Uitmarkt heb ik met Tooske de AVRO musical Sing-a-Long gepresenteerd. Daarmee wilde ik ook de directie laten zien dat ik dit soort grote showprogramma’s aan kan.

Sissing liet met zijn deelname aan Dancing with the stars bij RTL 4 een andere kant van zichzelf zien. “De salarissen die ze daar betalen, stijgen ver uit boven het budget van de publieke omroep. Om een voorbeeld te noemen: het afgelopen jaar heb ik meer tv-programma’s gepresenteerd, maar mijn salaris is hetzelfde gebleven. Ik doe dus meer uren werk voor hetzelfde geld. Als ik daar verandering in wil brengen, moet ik dus naar RTL of SBS. De toekomst zal het leren.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen