Postcode Loterij blijft tv-shows maken

De Postcode Loterij is niet van plan om te stoppen met het uitzenden van televisieprogramma’s. Dat zegt een zegsvrouw van de loterij in het NRC. “Wij zijn een goede-doelenloterij en voor ons is de televisie tevens een aantrekkelijk platform om bekend- heid te geven aan die goede doelen. We gaan er absoluut mee door“, aldus de zegsvrouw. De Staatsloterij maakte onlangs bekend te stoppen met haar televisieshows bij RTL 4.

De Postcode Loterij is op televisie vertegenwoordigd met quizshows als 1 Miljoen Wat? (foto), Een tegen honderd en Miljoenenjacht bij Talpa. De Staatsloterij zendt aanstaande december de laatste 100.000 euro Show uit bij RTL 4. Volgens de Staatsloterij is televisie duur en levert het te weinig op. “Vijftien jaar geleden waren we de eersten die met zulke shows begonnen en nu zijn we zodoende de eersten die ermee stoppen“, aldus een woordvoerder van de Staatsloterij.

René Stokvis produceerde in 1991 de eerste Staatsloterijshow. Stokvis in het NRC Handelsblad: “Ik begrijp wel dat het ministerie van financiën, dat officieel de afzender is, zich langzamerhand heeft afgevraagd of ze met dit soort programma’s nog door moeten gaan.” De producent denkt dat er in deze sector erg veel van hetzelfde wordt uitgezonden. “Maar toch denk ik niet dat het hele genre daarmee uit de tijd is geraakt. Toevallig hebben we er laatst intern nog over gesproken en gezegd: als je met een groep creatieve mensen aan de slag zou gaan, moet het mogelijk zijn om een geheel vernieuwd concept te bedenken.(Foto: Roy Beusker)

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen