Nieuw televisieseizoen van start

Het nieuwe televisieseizoen wordt vandaag ingeluid met de start van vele (nieuwe) programma’s. Zo start de VARA op Nederland 1 met de nieuwe talkshow Pauw en Witteman, brengt BNN op Nederland 3 een nieuwe reeks van Try Before you die en presenteert Sylvana Simons op RTL 4 het nieuwe programma Opvolger gezocht. Bij RTL 5 gaan Dat zal ze leren en Holland’s next top model van start. Een overzicht van startende programma’s:

Entertainment Live (Talpa, 18:00) – De showbizzrubriek Entertainment Live begint vanavond aan zijn tweede seizoen bij Talpa. Iedere werkdag om 18.00 uur brengen Evert Santegoeds, Anouk Smulders, Sjimmy Bruijninckx en het nieuwe gezicht Oren Schrijver een uur lang het laatste shownieuws. Smulders en Bruijninckx wisselen elkaar af als presentatrice van het programma waar Evert Santegoeds dagelijks de deskundige is. In een ‘vrije rol’ zal Oren Schrijver de vragen van de kijker thuis stellen en zijn verbazing, verwondering of afschuw over de nieuwsfeiten niet verbergen.

De wereld draait door (VARA, Nederland 3, 19:30) – Na een lange pauze is ook De Wereld draait door weer terug bij de VARA. Samen met ONM om 19.00 uur vormt De wereld draait door de nieuwe vooravond van Nederland 3. In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen ontvangt Claudia de Breij acteur Jack Wouterse. Hij gaat iets nieuws doen, namelijk dansen in de voorstelling ‘Ballast’ van dansgroep Dansity. Ernst Jansz is ook te gast. Hij heeft een nieuw album gemaakt over de straat waar hij opgroeide, de Molenbeekstraat in Amsterdam. Er was zo veel materiaal dat Ernst er zelfs een boek van heeft gemaakt. BNN-presentatoren Sander Lantinga en Filemon Wesselink hebben hun leven gewaagd, voor het programma Try before you die. Wat kwam er allemaal bij kijken? Zondagavond was Henk Jan Smits de laatste Zomergast (bij de VPRO) van dit seizoen en vandaag staat hij Claudia terzijde als tafelheer. De wereld draait door wordt op maandag gepresenteerd door Claudia de Breij en van dinsdag tot en met vrijdag door Matthijs van Nieuwkerk.

Holland Sport (VPRO, Nederland 3, 20:30) – De reden dat Matthijs van Nieuwkerk de presentatie van ‘De wereld draait door’ niet voor zijn rekening kan nemen op maandag, ligt bij het programma Holland Sport, dat vanaf vanavond weer te zien is bij Nederland 3. Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk beginnen aan hun vierde seizoen Holland Sport. Nieuw dit seizoen is dat Matthijs wekelijks een relikwie toevertrouwen zal aan de schappen van het Holland Sport Museum. Wilfried zal vanaf nu vaker laten zien waarin hij heel goed is: het maken van korte reportages en documentaires over sporters en sportgebeurtenissen uit heden en verleden.

Dat zal ze leren (RTL5, 20:30) – RTL 5 start om 20.30 uur met de nieuwe realityserie Dat zal ze leren. Hierin ondergaat een groep gewone, moderne pubers een maand lang het schoolsysteem uit de jaren vijftig. Maaltijden en de vrijetijdsbestedingen (hoepelen, sjoelen, halma) uit deze periode worden hierbij ingevoerd. Geen halve maatregelen, de leerlingen krijgen ook kleding en een kapsel uit die tijd aangemeten. Andersom betekent dit ook dat mobiele telefoons, MP3-spelers, piercings en baseball caps bij de deur moeten worden ingeleverd en dat tv, internet, MSN, hiphop, housemuziek en fastfood verboden zijn. Tijden van orde en tucht herleven.

Lijst 0 (BNN, Nederland 3, 21:25) – Met de verkiezingen voor de deur keert BNN ook weer terug met Lijst 0. Ditmaal niet met Katja Schuurman en Bridget Maasland, maar met Filemon Wesselink en Sophie Hilbrand. “Ik ga met Sophie alle lijsttrekkers interviewen. We willen scherpe items maken“, vertelde Wesselink onlangs in De Volkskrant. “Kijken of je met een verborgen camera wapens kunt kopen. Of met een groepje Marokkanen uitgaan om te zien hoe die behandeld worden. Ik vond het oude Lijst 0 soms iets te kabbelend. Het werd goed gewaardeerd, maar er keken te weinig jongeren.Bridget stelde wel goeie vragen, maar ik denk niet dat ze uit haar hoofd wist wie alle ministers waren. En Katja ook niet.

Opvolger gezocht (RTL4, 21:30) – Sylvana Simons is vanaf vanavond te zien in de zesdelige realityserie Opvolger gezocht. “Vooral familiebedrijven hebben tegenwoordig grote moeite om de perfecte opvolger te vinden, wanneer de kinderen de zaak niet willen overnemen. Ik ga deze familiebedrijven helpen om iemand te vinden die dezelfde passie heeft“, vertelt Sylvana in Televizier. Elke week zendt Opvolger gezocht de zoektocht van één bedrijf, van begin tot eind uit. In totaal komen zes bedrijven voorbij: een imkerij, een motorzaak, een kroeg, een stoffeerder en een paardenbejaardenhuis. Voor elk bedrijf worden drie mogelijke opvolgers gezocht, die vervolgens met elkaar strijden om het eigenaarschap van het bedrijf.

Holland’s next top model (RTL5, 21:30) – Bij RTL 5 gaat op datzelfde moment het nieuwe Holland’s next top model van start, waarin één van de tien vrouwelijke deelnemers over acht afleveringen wordt uitgeroepen tot Holland’s next top model. Rosalie van Breemen, in 1982 winnares van de Miss Panorama verkiezing en daarna acht jaar internationaal model, is één van de juryleden in Holland’s next top model. “Ik heb schijt aan de mening van anderen“, aldus Van Bremen in de GPD. “Ik mag in dit programma gewoon gaan zitten en mijn ding doen, heerlijk. Ik hoef verder nergens over na te denken. (..) Ik heb als model veel geld verdiend, leuke mensen ontmoet en veel plekken bezocht waar je normaal nooit komt, maar toen ik op mijn drieëntwintigste met dit werk stopte, was ik er echt strontziek van.

Try before you die (BNN, Nederland 3, 22:00) – In het tweede seizoen van Try Before You Die gaan de BNN-ers Katja Schuurman, Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink, Dennis Storm, Ruben Nicolai en Sander Lantinga weer hun grenzen verleggen. De presentatoren doen dingen die ze altijd nog wilden beleven voordat ze dood gaan. Zo streakt Sander op Wimbledon, voert Sophie actie met Greenpeace, bezoekt Filemon het koudste dorp van de wereld, gaat Katja naar Tsjernobyl om te zien hoe de situatie daar is 20 jaar na datum, speelt Ruben mee in een aflevering van de langstlopende soap ter wereld As the World Turns en zit Dennis in de jury van een wet T-shirt contest.

Spangen (TROS, Nederland 1, 22:05) – De TROS start vanavond met het zesde en laatste seizoen van de politieserie Spangen met hoofdrollen voor Monique van de Ven en Linda de Mol als rechercheurs Sylvia Richter en Nicky Spoor. In Spangen worden per aflevering weer verschillende zaken behandeld die in de meeste gevallen een sociaal-maatschappelijk thema hebben. Zo krijgt het politieteam deze reeks te maken met huiselijk geweld, discriminatie en een opvanghuis. Daarnaast moeten ze de ontvoering van een klein jongetje tot een goed einde brengen, de moord op een Zuid-Amerikaan oplossen en ook nog eens het hoofd bieden aan verregaande bezuinigingen waardoor het bureau met steeds minder middelen moet functioneren.

Weet wat je date (Veronica, 22:30) – Meestal bepaalt bij een ontmoeting het uiterlijk de eerste indruk, maar in de nieuwe datingshow Weet wat je date van Veronica is dit niet het geval. De single, die mag kiezen uit vijf potentiële kandidaten, moet zijn keuze maken op basis van andere factoren dan het uiterlijk. Hij ziet de kandidaten wel, maar hoort ze niet. Aan de hand van beelden uit hun huis en gesprekjes met de ouders moet de vrijgezel steeds een deelnemer wegsturen. Tot er één kandidaat overblijft. “Dat kan net die ene lelijke hork zijn, maar dat is dan toch degene die jij het leukst vindt“, vertelt de Veronica-presentatrice in het AD. “Gemeen? We gaan best ver, ja. De vijf deelnemers staan in boxershort of sexy nachtjurkje in een etalage. Het is de ultieme vleesmarkt, maar het is eerder leuk dan gemeen. Je moet alleen niet verwachten dat je er de liefde van je leven aan overhoudt.

De Slimste (Talpa, 22:30) – Linda de Mol is terug met een nieuwe reeks van De Slimste. Linda de Mol wijst de kandidaten de weg in het doolhof der kennis. De Vlaamse deskundoloog Jan Verheyen verzorgt op geheel eigen wijze de informatieve en komische toelichting op de juiste antwoorden. In De Slimste spelen drie prominente Nederlanders – afkomstig uit uiteenlopende vakgebieden – tegen elkaar. Elke avond strijden drie mensen om de titel, elke avond valt er één van hen af. De volgende dag komt daar een nieuwe uitdager voor in de plaats. In de eerste aflevering proberen de volgende drie kandidaten elkaar af te troeven: Lousewies van der Laan, Marleen Houter en Christine van der Horst.

Jensen! (RTL5, 22:30) – Robert Jensen is vanaf vanavond weer terug met zijn gelijknamige talkshow. De eerste uitzending vanavond gaat verder waar het de laatste uitzending voor de zomerstop is geëindigd: met ex-‘Idols’ kandidaat Herman Berghuis, die toentertijd live in de uitzending eindelijk zijn droomdate vond in de lieftallige Amra. Jensen geeft een terugblik op hun gezamenlijke vakantie op een druilerige camping, die alles behalve op rolletje liep. Guillermo en Tropical Danny brengen hun hit ‘Toppertje’ ten gehore. Yfke Sturm, host van het RTL 5-programma ModelMasters: Holland’s Next Top Model, is dinsdag te gast bij Jensen. Ook schuift Pedro Ruijzing die dag aan op de rode bank. Pedro heeft jarenlang vastgezeten in een Thaise gevangenis wegens drugssmokkel en geeft nu voorlichting op scholen.

Pauw & Witteman (VARA, Nederland 1, 23:00) – Jeroen Pauw en Paul Witteman presenteren vanavond de eerste aflevering van hun gezamenlijke talkshow. De dagelijkse talkshow betekent voor Witteman het afscheid van Buitenhof, het wekelijkse discussieprogramma op zondagmiddag. “Met bloedend hart stop ik, maar het moet ter bescherming van mijn privé-leven. Anders ben ik zes dagen per week aan het werk“, aldus Witteman bij GPD. Ook het tijdstip zal voor Witteman wennen zijn. “Het wordt heel zwaar. Ik zal een ander bioritme moeten krijgen. Voor Jeroen is het een minder grote overgang, hij is gewend om Nova ’s avonds te presenteren, terwijl ik dan nog wel eens wil indommelen. Ik ben van nature een ochtendmens en altijd om half zeven wakker. Als dat over een maand nog steeds zo is, heb ik een probleem.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen