Kijkcijfer voorspellen: Pauw & Witteman en Dat zal ze leren

De start van talloze programma’s luidt vandaag (3 september) de start van het nieuwe televisieseizoen in.

Pauw en Witteman (VARA, Nederland 1, 23.00 tot 23.55 uur) – De VARA start vanavond om 23.00 uur op Nederland 1 met haar nieuwe dagelijkse talkshow Pauw en Witteman. Het programma met Jeroen Pauw en Paul Witteman komt live vanuit Studio Plantage in Amsterdam. In de eerste aflevering zijn de gasten Wouter Bos, Mariska Hulscher (die voor het eerst sinds ze in de media in opspraak raakte haar verhaal vertelt) en Antoine Bodar (die speciaal voor ‘Pauw & Witteman’ naar het concert van Madonna ging). Pauw en Witteman springen in het gat dat door Barend & van Dorp is achtergelaten. “Ik vind een vergelijking niet erg, maar we zijn totaal andere persoonlijkheden. We relativeren meer en in het programma hebben we geen muziek, minder sport en langere interviews. Maar als je overeenkomsten zoekt, zul je ze heus wel vinden“, vertelt Paul Witteman in de GPD-bladen.

Globaal gezien, hebben ze iedere avond drie soorten gasten, zegt Witteman. “Een gast van de dag, dat kan bijvoorbeeld iemand zijn die net ontslagen is, of een politicus die een belangrijk debat heeft gewonnen, de voorspelbare actualiteit: je weet dat iemand op een bepaalde dag een boek uitbrengt, of dat er een belangrijk politiek rapport verschijnt, en een tijdloze gast, iemand die je één keer per jaar inplant; bijvoorbeeld Paul de Leeuw.” Voorafgaand aan Pauw & Witteman wordt een nieuwe Spangen uitgezonden.

Dat zal ze leren (RTL5, 20.30 tot 21.30 uur) – RTL 5 gaat vanavond om 20.30 uur van start met de nieuwe realityserie Dat zal ze leren, waarin moderne jongeren een maand in een kostschool uit de jaren vijftig verblijven. Suzan Derksen uit Haaksbergen is één van de deelnemers aan het programma. Gezellig kletsen tijdens het eten was er niet bij, vertelt ze bij TCTubentia. “Dan moesten we stil zijn. Als we tijdens de lunch op zondag drie kwartier stil waren geweest, mochten we als beloning fluisteren“, vertelt Derksen. Suzan had de internaattijd niet willen missen. In juni, toen Suzan in het vierde jaar van het gymnasium zat, werd ze door de leerkracht geschiedenis van het nieuwe programma op de hoogte gebracht. “Ze deelde printjes uit met daarop de oproep voor kandidaten. Ik was nieuwsgierig naar de tijd van toen. Tijdens de geschiedenislessen hoor je wel dat het er toen streng en gedisciplineerd aan toe ging op school. Ik dacht: ‘dat zal wel’. Maar wat als je het echt zonder tv, computer en telefoon moet doen?” De eerste uitzending moet ze overigens aan zich voorbij laten gaan. “Op 4 september ga ik naar het concert van Madonna in Amsterdam.” Dat zal ze leren gaat om 21.30 uur de concurrentie aan met onder meer Memories op 1, Opvolger gezocht op RTL 4 en Expeditie Robinson op Talpa.

Hoeveel kijkers gaan Pauw & Witteman en Dat zal ze leren volgens jou scoren?

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen