Koppensnellers terug bij Talpa

Jack Spijkerman is vanavond terug met een gloednieuw seizoen van Koppensnellers. In het eerste seizoen van het programma waren er volgens Jack wat opstartproblemen en ook de kijkcijfers vielen erg tegen op de zaterdagavond van Talpa. Daarom mag Spijkerman zijn programma nu twee zondagen lang na het goed bekeken De Wedstrijden presenteren, in de hoop op stijgende kijkcijfers.

Spijkermans overstap naar Talpa zorgde voor een bombardement aan negatieve reacties. “Mijn vrouw heeft me door die moeilijke tijd heen geloodst; geluisterd, gepraat en getroost. Dat heeft geholpen. En uiteindelijk heeft die periode me ook als mens gelouterd. Ik heb geleerd“, vertelt Spijkerman in het AD. “Geleerd dat mijn gezin en vrienden heel belangrijk zijn. En dat de hypocrisie en het opportunisme in de tv-wereld veel groter zijn dan ik had gedacht. Het verbaasde me hoeveel toppresentatoren in interviews afgaven op de commerciëlen. Maar me dan wel sms’jes sturen: denk je nog aan me? Ik noem geen namen, maar iemand wilde wel naar Talpa komen, echter alleen als de betaling via mij zou verlopen. Niet via De Mol.

Veel presentatoren hebben hun besprekingen met De Mol gebruikt om hun contracten bij de publieke omroepen op te vijzelen, vertelt Spijkerman. “Ik zou mezelf een behoorlijke baklul hebben gevonden als ik dat had gedaan. Matthijs van Nieuwkerk was bijvoorbeeld al rond. Op het laatste moment belde hij af: hij kon een verbeterd contract bij de NPS en VARA tekenen. Ik vind dat niet erg, maar doe niet alsof dat niet gebeurt en vervolgens anderen erop aankijken.

Over de kijkcijfers zegt de presentator zich niet druk te maken. “Je moet er laconiek mee omgaan omdat je er toch niet meer aan kunt doen dan een leuk programma maken. De markt zit intussen tjokvol. Wanneer je twee ijsdansshows tegelijkertijd hebt, is er wel wat aan de hand. Op zondag sta ik tegenover Boer zoekt vrouw en ‘sterren flikkeren op het ijs’. Niet makkelijk, kan ik je vertellen. Maar ik ga er weer voor. Met minder kijkers kun je ook wat makkelijker dingen uitproberen.

Koppensnellers is vanavond om 20.30 uur te zien bij Talpa. Aansluitend, om 21.30 uur, is de eerste aflevering van het nieuwe humoristische programma Nieuw dier te zien. In verschillende sketches zetten vier acteurs de dagelijkse realiteit op vrolijke wijze op zijn kop. Talpa heeft tien afleveringen besteld. De eerste twee afleveringen zijn geprogrammeerd na Koppensnellers op de zondagavond. Vanaf aflevering drie verhuist Nieuw Dier met Koppensnellers naar de vrijdagavond.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen