1,3 miljoen kijkers voor Dancing on Ice


De kijkcijfers van zaterdag 16 september 2006 (SKO)

Dancing on Ice (RTL4, 20:00) – Niet alleen Sterren dansen op het IJs van SBS 6, maar ook Dancing on Ice van RTL 4 heeft te kampen met dalende kijkcijfers. De ijsshow van SBS 6 moest vrijdag bijna 250.000 kijkers inleveren ten opzichte van de week ervoor. De kijkcijfers van Dancing on Ice daalden gisteren met ruim 150.000 kijkers naar 1.298.000 kijkers (madl: 24.4%).

Vooral Paul de Leeuw scoort hoge kijkcijfers tegenover Dancing on Ice van RTL 4. Een nieuwe aflevering van Mooi! Weer De Leeuw werd gisteren door 1.253.000 kijkers (madl: 22.5%) bekeken op Nederland 1. Paul de Leeuw keerde begin september terug in Almere, na een afwezigheid van twaalf jaar en een omweg via Amsterdam en Weesp. Samen met zakenpartners opende hij op 9 september zijn nieuwe studio aan de Videostraat. De bedrijfsruimte wordt in de toekomst onder meer gebruikt voor opnames van De Leeuws programma’s. De Leeuw voelt zich al goed thuis in Almere. “Ik ben in een boekwinkel geweest en met mijn kinderen naar een film.” Almere hoopt dat de nieuwe studio meerdere TV-bedrijven naar Almere zal lokken.

Koefnoen (AVRO, Ned1, 21:30) – Na het programma van Paul de Leeuw werd een nieuwe aflevering van het satirische programma Koefnoen door 1.105.000 kijkers (madl: 18.0%) bekeken. Koefnoen is inmiddels een dusdanig gevestigde naam dat andere programmamakers soms hun medewerking verlenen. “Zo hebben we van Idols een paar uur het decor mogen gebruiken. Ook van Spoorloos hebben we lange tijd gedacht: ‘dat kan niet’. Je hebt er immers tropisch ogende locaties voor nodig en wij zijn beperkt tot een cirkel van twintig kilometer rond Amsterdam. Maar de enorm warme julimaand heeft ons ook over deze hobbel heen geholpen“, aldus Paul Groot bij TVgids Online. Sommige programma’s blijven echter lastig om na te doen. Groot: “We willen heel graag een parodie maken op die forensische programma’s, maar het is gewoon te kostbaar om dat op een goede manier te doen. De enige mogelijkheid om dat te doen, is een knullige parodie te maken op regio-tv, CSI Meppel of zo.

Boks (Talpa, 20:34) – Bij Talpa ging gisteren een nieuw seizoen van de detectiveserie Boks van start. Net als Gooische Vrouwen moet Boks zich in het nieuwe seizoen bewijzen zonder de lead-in van het zeer goed bekeken De Wedstrijden. Bij Gooische Vrouwen resulteerde dat in een halvering van de kijkcijfers en ook Boks heeft het moeilijk op eigen benen. De eerste aflevering uit een nieuwe reeks van Boks werd gisteren door 199.000 kijkers (madl: 13.5%) bekeken, na een aflevering met hoogtepunten van Koppensnellers (197.000 kijkers). De actrices Ellen Vogel en Sjoukje Hooymaayer spelen grote gastrollen in het nieuwe seizoen van Boks. Het is voor het eerst in vijf jaar dat beide actrices weer op tv zijn te zien. Hooymaayer (65) speelt op 30 september een rol als officier van justitie. Vogel (83) is op 21 oktober een weduwe die een wrede moord bekent. Hooymaayer werd in de jaren ’80 beroemd in de komedieserie Zeg ‘ns Aaa. Vogel speelde in 2002 in de film De Tweeling.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen