773.000 kijkers voor Koppensnellers


De kijkcijfers van zondag 17 september 2006 (SKO)

Koppensnellers (Talpa, 20:31) – De eerste aflevering uit het nieuwe seizoen van Koppensnellers werd gisteren, na De Wedstrijden (2,1 miljoen kijkers), door 773.000 kijkers (madl: 10.5%) bekeken. Samen met het komische programma Nieuw Dier vult Koppensnellers alleen volgende week nog de zondagavond van Talpa. Daarna verhuizen beide programma’s naar de vrijdagavond van Talpa.

Koppensnellers is in het nieuwe seizoen vernieuwd. “Ik had eerder moeten vernieuwen. Echt stom om dat na te laten“, aldus Jack Spijkerman in het AD. “Door de overstap durfde ik het niet aan, waardoor ik eigenlijk een kopie van Kopspijkers maakte. En een kopie is altijd minder dan het origineel. Dit is verfrissend en spannend. Bovendien was ik nu wel gedwongen omdat Peter Heerschop en Viggo Waas bezig zijn met hun theaterseizoen en Mike en Thomas hun show voor de VARA maken.” Na afloop van Koppensnellers werd de eerste aflevering van het nieuwe programma Nieuw dier door 435.000 kijkers (madl: 6.0%) bekeken.

Dancing on Ice, de uitslag (RTL4, 21:01) – Dancing on Ice gaat volgende week verder zonder Pascale Jambers. Zaterdag kreeg Jambers al de minste punten van de jury en gisteren werd ze door de kijkers veroordeeld tot een skate-off tegen Froukje de Both. De uitslag van Dancing on Ice dook gisteren voor het eerst in haar jonge geschiedenis onder de miljoen kijkers: 972.000 kijkers (madl: 13.3%) zagen hoe de jury unaniem voor Froukje koos om in de race te blijven. Dancing on Ice stond gedeeltelijk geprogrammeerd tegenover het KRO-kijkcijferkanon Boer zoekt vrouw, dat 2.091.000 kijkers (madl: 28.5%) wist te scoren. Na afloop van Dancing on Ice was Carlo Boszhard te zien in een nieuwe aflevering van het improvisatieprogramma Gelukkig, je bent er, dat na tegenvallende kijkcijfers werd verplaatst van de vrijdagavond naar de zondagavond. Op zijn nieuwe uitzendmoment trok de komische show met Carlo Boszhard gisteren 604.000 kijkers (madl: 10.7%).

Het Blok (NET5, 20:30) – NET 5 probeert de zware concurrentie op de zondagavond aan te gaan met de programma’s Het Blok en Peking Express VIP. Erik van der Hoff is de presentator van Het Blok, waarin koppels een appartement verbouwen. “We werken nu met vijf koppels in plaats van vier, waardoor het in het begin een realityspel is. Op de weblog over het programma las ik dat de kijkers het klussen wel misten, maar geen zorgen: het klusgedeelte komt later uitgebreider aan bod“, vertelt Van der Hoff bij TVgids Online. NET 5 zendt dit jaar op de woensdagavond ook het programma Het Blok extra uit. “Hierin komen we meer te weten over de familie en de relaties van de kandidaten. Dat levert soms een ander beeld op: door de foto’s in haar moeders huis, denk ik nu bijvoorbeeld fotomodel Soraya vooral meedoet om op tv te komen.” Het Blok scoorde gisteren 460.000 kijkers (madl: 6.2%) voor NET 5. Peking Express VIP werd gisteren door 414.000 kijkers (madl: 6.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen