Koffietijd-special levert 5.000 nieuwe donateurs op

De speciale aflevering van Koffietijd heeft zondagmiddag meer dan 5.000 nieuwe donateurs opgeleverd voor Mensen in Nood, een organisatie die zich onder meer inzet voor de mensen in Soedan. Voor het goede doel namen Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij op RTL 4 voor één keer weer samen plaats achter de bekende Koffietijd!-tafel.

Het Nederlandse publiek stemde tussen 11.00 en 14.00 uur massaal af, want meer dan een kwart van alle tv-kijkers, zo’n 616.000 mensen, keken naar RTL 4 om nog eenmaal het tv-duo van weleer live in actie te zien“, aldus een zegsman van RTL 4. “En uiteraard om hun steun te betuigen aan Mensen in Nood. Met 5.000 nieuwe dona- teurs en de gulle giften van vele kijkers was de uitzending dan ook een groot succes.

In de speciale live-uitzending werd aandacht gevraagd voor het werk van Mensen in Nood. Hans en Mireille deden een beroep op de kijker om donateur te worden en Mensen in Nood te helpen met het creëren van een nieuwe start voor mensen die het nodig hebben. “Dat de kijkers dit massaal deden, bleek wel uit het feit dat de telefooncentrale de storm telefoontjes soms niet aan kon, omdat op piekmomenten duizenden mensen tegelijk belden. Daarnaast liep alle mailverkeer tijdens de live uitzending vast door de enorme aantallen binnenkomende kijkersvragen.

Fondsmanager Mensen in Nood Alexandra van Nieuwenhuyzen: “Toen we vier maanden geleden met het idee aan de slag gingen had ik er al vertrouwen in, maar dat het zo’n succes zou worden is echt ongelofelijk. Met deze donaties kan Mensen in Nood tienduizenden mensen in Soedan structureel helpen aan schoon drinkwater en eten, en een huishoudkit met onder andere zeiltjes, potten en pannen. Er kan nog steeds gebeld worden naar 0800 8082.

Het is niet voor het eerst dat een programma in het teken staat van het werven van donateurs. Tijdens de avondvullende live show Zingen met Sterren op SBS 6, die in juli door bijna 600.000 kijkers bekeken werd, werden er 3.555 nieuwe donateurs voor het Liliane Fonds geworven. In maart bracht de NCRV op Nederland 1 de speciale uitzending Samen tegen kanker. Dit programma, dat door 588.000 kijkers bekeken werd, leverde bijna 18.000 nieuwe donateurs op.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen