785.000 kijkers voor Pauw & Witteman


De kijkcijfers van maandag 4 september 2006 (SKO)

Pauw en Witteman (NPS/VARA, Ned3, 22:58) – De eerste aflevering van de nieuwe talkshow Pauw en Witteman werd gisteren door 785.000 kijkers (madl: 20.2%) bekeken. In de eerste aflevering waren Wouter Bos en Mariska Hulscher (die voor het eerst sinds ze in de media in opspraak raakte haar verhaal vertelde) te gast bij Jeroen Pauw en Paul Witteman. “Mijn kinderen en mijn levensgezellin moeten wennen aan het idee dat ik uitkijk naar een interview met Mariska Hulscher“, vertelt Witteman op zijn weblog.

Robert Jensen ging gisteren ook weer van start met zijn talkshow. Binnenkort start tevens de nieuwe Talpa-talkshow Het land van Maas en Geel met Bridget Maasland en Cees Geel. “Ik ken die mensen niet zo goed“, vertelt Paul Witteman in de GPD-bladen. “Bridget heb ik nog nooit interviews zien doen en die acteur, Cees Geel, heb ik nog nooit gezien. Het zal best een gevecht om de gasten worden, maar wij zitten denk ik meer op het nieuws.” Witteman en Pauw waren in het vorige televisieseizoen nog te zien in NOVA, dat sinds gisteren op Nederland 2 wordt uitgezonden. De actualiteitenrubriek, die gisteren door 445.000 kijkers bekeken werd, blijft net als EenVandaag (595.000 kijkers) op hetzelfde tijdstip staan. Netwerk heeft een nieuw uitzendmoment toegewezen gekregen: om half acht neemt de rubriek het nu op tegen het Half Acht Nieuws. Netwerk en het Half Acht Nieuws werden gisteren door respectievelijk 306.000 en 1.341.000 kijkers bekeken.

Dat zal ze leren (RTL5, 20:33) – De eerste aflevering van de nieuwe realityserie Dat zal ze leren scoorde gisteren 783.000 kijkers (madl: 13.0%) voor RTL 5. In de eerste aflevering zag men hoe een groep moderne jongeren kennis maakte met het strenge schoolsysteem uit de jaren vijftig. Het Dat zal ze leren-internaat heeft een katholieke achtergrond. “Dat betekende dat er ook een priester nodig was, die elke zondag de viering in de kerk zou verzorgen“, vertelt de Amersfoortse priester Roderick Vonhögen, die als zichzelf te zien is in het programma, bij RKnieuws.net. “Endemol, die voor RTL het programma produceerde, kwam bij mij terecht, en het leek me een boeiende uitdaging.” Vonhögen werd geconfronteerd met een groep jongeren die soms voor het eerst met het katholieke geloof in aanraking kwamen. “In de jaren vijftig was godsdienst een heel gewoon onderdeel van het leven, en het was spannend om te zien of deze groep er nog gevoelig voor zou zijn.” Na Dat zal ze leren was bij RTL 5 de eerste aflevering van Holland’s next top model te zien. In de Nederlandse versie van de Amerikaanse succesformule strijden tien vrouwen om een contract bij een modellenbureau. De afvalrace werd gisteren door786.000 kijkers (madl: 12.4%) bekeken. Aansluitend, rond 22.30 uur, trok de talkshow Jensen! 580.000 kijkers. Talpa trok op dat moment 234.000 kijkers met een nieuwe aflevering van De Slimste, terwijl de datingshow Weet wat je date op Veronica met 244.000 kijkers van start ging.

Opvolger gezocht (RTL4, 21:31) – Na een nieuwe aflevering van Crime Scene Investigation (1,2 miljoen kijkers), presenteerde Sylvana Simons gisteren de eerste aflevering van Opvolger gezocht. In dit programma gaan de eigenaren van een familiebedrijf op zoek naar een opvolger die er in de familie niet is. “Het gaat dan met name om kleine bedrijfjes en oude ambachten. Daarbij kun je denken aan een bijenhouderij of een rusthuis voor bejaarde paarden“, vertelt Sylvana bij Tvgids Online. Hulp bij de zoektocht naar een geschikte opvolger is hard nodig. Sylvana: “Het is al lang geen vanzelfsprekende zaak meer dat een zoon of dochter het bedrijf van pa en ma automatisch overneemt. Dat is vaak erg moeilijk voor de ouders, maar er zit dan niets anders op dan toch maar vreemd bloed het familiebedrijf in te halen. Dat gaat soms met gemengde gevoelens en af en toe voelt het voor hen als een B-keuze. Daarom zie je dat er bij de keuze lang niet alleen naar de kunde en de kennis van de kandidaten gekeken wordt, maar ook naar wat voor mensen het zijn. Ze gaan op zoek naar een koppel dat hun filosofie over het bedrijf deelt. Niet zo gek: nog afgezien van het feit dat ze uitgebreid ingewerkt moeten worden, is het overdragen van een bedrijf waar je vaak je hele leven aan gewerkt hebt, een heel emotioneel proces.” Opvolger gezocht trok gisteren 757.000 kijkers (madl: 11.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen