Sylvana Simons betreurt schrappen Opvolger Gezocht

Sylvana Simons vindt het jammer dat haar programma Opvolger gezocht van de buis is gehaald door RTL 4. Na tegenvallende kijkcijfers op de maandagavond, is de zender nu op zoek naar een nieuw uitzendmoment voor Opvolger Gezocht. Simons kreeg het nieuws over het schrappen van Opvolger Gezocht te horen tijdens de opnames van de laatste aflevering. “Toen ging ik echt eventjes door het lint“, vertelt Simons bij Radio 538.

Ten eerste heb je daar al heel veel tijd en energie in zitten. Ik heb de hele zomer doorgewerkt. Terwijl heel Nederland vakantie vierde, zat ik op het boerenbedrijf hier en in het café daar. (..) Het kwam bij mij echt als een dolksteek aan. Nogmaals: ik heb daar zo hard aan gewerkt. Ik niet alleen, maar natuurlijk iedereen die erbij betrokken is, van kandidaten tot producers en redacteurs. En dan is het gewoon hartstikke zuur als het niet zoveel kijkers scoort als het wel verdient.

Sylvana denkt dat het programma niet goed paste op de maandagavond van RTL 4. “Het stond niet echt handig geprogrammeerd na een programma als CSI Miami, dat dan dus gevolgd wordt door een soort feel-good meekijkprogramma“, vertelt de presentatrice. “Ik denk dat die twee niet goed op elkaar aansloten. En ik heb vanaf het begin af aan al gezegd dat het programma langer moest duren dan 43 minuten, omdat je gewoon heel veel te vertellen hebt.

RTL 4 is momenteel op zoek naar een nieuw uitzendmoment voor Opvolger Gezocht. “Tegen mij is gezegd dat er heel hard geprobeerd wordt om een nieuwe uitzendtijd te vinden. Ik geloof wel dat ze die intentie hebben, maar ik geloof niet dat dat op korte termijn ook gaat lukken. Dat vind ik erg vervelend.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen