Jack Spijkerman: ‘De mensen zijn mij even kwijt’

Talpa-presentator Jack Spijkerman scoort met zijn satirische programma Koppensnellers lagere kijkcijfers dan het miljoenenpubliek dat hij gewend was van Kopspijkers (VARA). Jack weet niet waar hij nu ongeveer staat op de ranglijst van presentatoren. “Daar heb ik me nog nooit mee bezig- gehouden“, vertelt Spijkerman. “Ik denk in de loop der jaren te hebben geleerd hoe ik een leuk amusements- programma moet presenteren.”

De 57-jarige programmamaker vervolgt in het programmablad Televizier: “Ik ben goed in het bedenken van ideeën en het verzamelen van leuke mensen om samen een programma mee te maken. Waar ik sta als presentator, hangt af van het succes van je programma. Toen ik met Kopspijkers allerlei prijzen ontving, waaronder de Gouden Televizier-Ring, heb ik steeds gezegd dat dat niet aan mij, maar aan het programma was te danken. Als presentator floreer je naar hoe je programma floreert. Ik ben overgestapt naar Talpa. Mensen zijn mij daardoor even kwijt of boos. Dan heb je minder kijkers, maar ben je daardoor een mindere presentator?

Jacks overstap van de VARA naar Talpa zette destijds veel kwaad bloed. “Je kunt wel zeggen dat ik het afgelopen jaar een hoop stront over me heen heb gehad. Het minst leuke jaar van mijn leven. Ik verwachtte natuurlijk wel het een en ander, maar niet dat de kritiek zo lang zou aanhoduen. Het gaat wel over, dacht ik steeds. Net toen dat gebeurde, begon Koppensnellers en ging het weer in ieder krantenartikel over mijn overstap. Het is heftig om steeds negatieve dingen over jezelf te lezen.”

Koppensnellers is vanavond om 20.30 uur voor de laatste keer te zien na het goed bekeken sportprogramma De Wedstrijden op de zondagavond van Talpa. Komende week verhuist het satirische programma naar Talpa’s vrijdagavond.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen