Gordon: ‘Voor mij is Over de Vloer afgelopen’

Geplaatst op di 12 sep 2006 om 9:04

Gordon en Gerard Joling zijn uit elkaar. Als het aan Gordon ligt, komen er geen nieuwe afleveringen meer van het Talpa-programma Joling en Gordon over de vloer. Aanleiding is het feit dat Joling zich maandagochtend ziek meldde voor de eerste opnamedag van het nieuwe seizoen van ‘Over de vloer’. Joling gaf aan zich vreselijk beroerd te voelen en heeft bovendien ook nog last van een ontstoken oog. “Ik vind het zelf ook hartstikke spijtig“, vertelt Joling in Shownieuws. “Ik voel echt wel de verantwoordelijk voor de cameramensen, de organisatie, Talpa en alles en iedereen.

Voor Gordon is de maat echter vol. “Ik heb Gerard aan de telefoon gehad en er moet nu gewoon op worden gehouden met liegen en zo“, aldus Gordon bij RTL Boulevard. “Afgelopen vrijdag is Gerard al bij mensen aan de bel gaan trekken en zeggen dat ‘ie er geen zin in had. Gerard heeft gewoon een probleem en dat is een slaapprobleem. Dat kan heel vervelend zijn en dat is ook heel vervelend voor hem, maar dat weten we dus al een jaar. Voor mij is het afgelopen. Ik doe het niet meer.”

Gordon haalt op zijn weblog flink uit naar zijn collega. “Na maanden van onderhandelen waren we eruit gekomen met onze door zichzelf benoemde polderdiva Geer. Een waslijst aan eisen ingewilligd, maar dit alles heeft niet mogen baten. Ik heb wederom een reeks van mensen teleur moeten stellen deze morgen met de mededeling dat Gerard niet komt. (..) Voor mij is de maat vol en komt er geen vervolg meer op deze door velen bewonderde serie. Tot in den treure heb ik Gerard uit moeten leggen dat het succes wat wij nu beleven te danken is aan deze serie. Dat het niet duidelijk is geworden bij hem heeft deze ochtend aangetoond. Het klagen en zeuren in de serie hoorde bij ons, maar stiekem waren wij heel trots. Voor mij ligt wellicht de taak om met andere mensen op pad te gaan en te bewijzen dat het succes niet alleen door Gerard kwam maar ook door mij en het format.

Gerard Joling reageert in De Telegraaf verbijsterd op de beschuldigingen van Gordon. “Dit is de eerste keer dat ik iets afzeg. Terwijl Gordon vorig jaar op Curacao mij en een cameraploeg van negen mensen een week heeft laten zitten omdat hij last had van bijwerkingen van zijn reumamedicijnen en omdat zijn moeder in het ziekenhuis was opgenomen. Ik vind dat gezondheid altijd op de eerste plaats moet komen, dus ik mopper nooit. Gordon heeft reuma en psoriasis, René heeft prostaatkanker en jicht en ik heb nu een slijmbeursontsteking aan mijn oog. Mag ik ook eens een keer?

Dat Gordon zo boos is, heeft Gerard via de media te horen gekregen. “Dat is natuurlijk wel heel gek, omdat ik hem vanmiddag nog heb gesproken“, vertelde Joling gisterenavond in Shownieuws. “Hij zei: ‘Ik maak me zorgen om je’, en uiteindelijk zie ik op zijn website allemaal dingen staan die er niet om liegen en bepaalde uitspraken die hij doet bij kranten en televisieprogramma’s. Dan blijft er niet zoveel meer over om nog een leuk programma te gaan maken natuurlijk. (..) We zijn goede acteurs, leuke zangers en leuke entertainters, maar waarschijnlijk toch geen echte vrienden.

‘Schandelijk’, noemt Gordon de uitzending van Shownieuws, waarin Gerard Joling zijn kant van het verhaal mocht laten horen. Volgens Gordon was er sprake van eenzijdige beweringen en werd er gedaan alsof hij de boeman is in deze kwestie. “Met de uitzending van Shownieuws is mijn integriteit in twijfel getrokken, iets waar ik als persoon voor sta zolang ik carrière heb gemaakt“, aldus Gordon. “Ik hoop dat mijn fans begrijpen dat zo’n beslissing niet over een nacht ijs is gegaan en dat deze gewoon de druppel is die de emmer deed overlopen. Ik heb mij volledig gecommiteerd aan het programma en had er ongelofelijk veel zin in om deze weer te maken en was juist blij dat Gerard overstag was om mee te doen. Dat hij niet de eerlijkheid heeft om naar alle fans van het programma toe gewoon duidelijk te zeggen dat hij er geen zin in heeft en dat dat niets te maken heeft met een ontstoken oog stuit mij tegen de borst. Ik ga er verder geen woorden over vuil maken. Gerard heeft mij diep beledigd en de hoorn op de haak gegooid. Alleen dat al geeft aan in wat voor positie hij zich bevindt. Ik betreur dat het zo heeft moeten lopen.

Namens Talpa reageert woordvoerder Maarten van Rooijen in het Algemeen Dagblad vooralsnog laconiek op de verwijdering tussen de twee hoofdrolspelers van Over de vloer. “Ik kan me voorstellen dat Gordon boos is, maar het is niet voor het eerst dat de opnamen door toedoen van een van beide heren moest worden afgelast. Wij schrikken daar dus niet meer zo van.” Later deze week, als de gemoederen wellicht weer enigszins zijn bedaard, probeert Talpa Gordon en Joling weer in één vergaderruimte samen te krijgen om de ruzie bij te leggen.
24 Reacties op “Gordon: ‘Voor mij is Over de Vloer afgelopen’”


 1. DV

  Wat een bitchfight…:S

 2. Anoniem

  Gordon heeft het toch veel te druk met zijn vriendjes: http://www.fotoleovogelzang.nl/show.php?zoektype=2&search=14-07-2006%20Cannes,%20Gordon%20met%20vriendje

 3. René[van Gee]

  Nou ja het is ook wel mooi geweest met dat “….over de vloer”. Het was leuk, maar ik denk dat dit derde seizoen alleen maar het vallen in herhalingen zou zijn geworden en daar zitten veel mensen niet op te wachten.

  Zij kunnen dit nu afsluiten met het idee dat dit programma op zijn hoogtepunt is gestopt alleen jammer de manier waarop.

 4. Joost

  @ René. Ik had een derde reeks wel leuk gevonden. Ik vind het een erg hilarisch duo. Maar ik denk dat Gordon Gerard harder nodig heeft, dan andersom.

 5. Mike

  Ik vind Gerard een erg goede presentator. Had vooraf niet verwacht dat hij een programma als Sterren dansen op het IJs zou kunnen presenteren.

 6. KNAL

  De (hoge) kijkcijfers van de herhalingen van de herhalingen van de herhalingen van ‘J & G over de vloer’ verbazen mij eerlijk gezegd.
  Vond de eerste reeks hilarisch, de tweede flauw en beduidend minder van kwaliteit. Een derde serie: mwah…

  En ik geloof niet dat Gordon recht van spreken heeft in deze kwestie, want als er iemand is die veel klaagt en kreunt en steunt bij het minste of geringste, dan is hij het zelf wel.

 7. TOTP

  @Mike: Haha, een goede presentator.

 8. Erwin

  Het komt allemaal wel weer goed volgens mij. Altijd leuk voor wat publiciteit dit relletje.

 9. Bas v.d Kimme

  O.K het is allemaal heel lullig gelopen maar ik kan
  me ook niet voor stellen dat hier een jaren lange ruzie op volgt.
  Dus als de twee heren niet de koppen in het zand blijven steken kan er nog
  best een nieuwe reeks inzitten lijkt mij.

 10. Mickey

  Nu is het onder de aandacht dat er dus een 3e reeks zou komen van Over de vloer, dus ze maken het wel weer goed en er komt waarschijnlijk ook wel een 3e reeks die op deze manier goede pr heeft gekregen geheel in de sfeer van het programma.

 11. marianne

  Ik zit hier al jaren in Italie en sinds kort heb ik dan ook een PC.
  Vind al dat gezeur erg vervelend en je weet natuurlijk nooit wie
  er dan gelijk heeft. In Italie zit het vol met leugenaars want iedereen doet iets maar niemand heeft het gedaan………. Op de TV en in de kranten, het maakt me misselijk. Geen mens die ooit de
  ECHTE waarheid zegt. Dan ben ik wel de enige gebleven…!
  Ciao van Marianne (of Marjan, zoals ik genoemd werd…).

 12. Chiel

  Q: Het was leuk, maar ik denk dat dit derde seizoen alleen maar het vallen in herhalingen zou zijn geworden en daar zitten veel mensen niet op te wachten.

  Kom maar op met seizoen 3! Blijft gewoon leuk, zou zo nog wat seizoenen door kunnen gaan :)

 13. Theo

  Alles voor de publiciteit en de kijkcijfers.

  De komkommertijd is over, maar nog steeds komkommernieuws

  De eerst volgende slaande ruzie voorspel ik tussen Orren Schrijver en
  Evert Santegoeds.
  Met een beetje publiciteit moet dat toch zo 23.000 kijkers extra op kunnen leveren ;)

 14. René[van Gee]

  @Chiel
  Hahahha.
  Ja dat vinden de gemiddelde kijkers(het gros van de kwelbuisjunks) natuurlijk allemaal.
  Altijd maar hetzelfde en nooit eens wat anders. Bah wat een kleinburgelijkheid.

 15. Theo

  Citaat van Rene:
  Altijd maar hetzelfde en nooit eens wat anders.

  De gemiddelde Mediacourant lezer heeft dat gevoel ook heel sterk
  bij jouw commentaren :P

 16. René[van Gee]

  @Theo

  En wat te denken van jouw voorspelbare reacties op mijn commentaren? ;-)
  Ik stop maar want anders houd het nooit op :P

 17. Chiel

  Q: Altijd maar hetzelfde en nooit eens wat anders. Bah wat een kleinburgelijkheid.

  Als iets leuk is waarom dan stoppen? Omdat het al 2 seizoenen (slechts 9 afleveringen!!!) zou het moeten stoppen? In Holland staat een huis is na 8 (?) jaar nog steeds leuk, hetzelfde met veel comedy’s. Al dat nieuws kunnen mensen ook niet waarderen (zie de 27 flops van Talpa).

 18. René[van Gee]

  @Chiel

  Het is één is een kwestie van smaak: “In Holland staat een huis is na 8 (?) jaar nog steeds leuk, hetzelfde met veel comedy’s.”

  Dat andereis een mening: “Altijd maar hetzelfde en nooit eens wat anders. Bah wat een kleinburgelijkheid. ”

  Beide mogen maar omdat jij iets vind wil niet zeggen dat iets is. Hetzelfde geldt voor mijn mening.

  “Al dat nieuws kunnen mensen ook niet waarderen (zie de 27 flops van Talpa). ”
  Je draaft nu wat door, want jij weet best waar dat wel aan ligt en dat heeft niets te maken met het feit dat het allemaal nieuw is.
  Wel even realistisch blijven graag.

 19. talpaatje

  lekker voor talpa.. het best bekeken programma naast het voetbal.. en nu gaat het miss stoppen.. als ze maar nie komen met die spin-off van viola holt en dat andere mens.. wie was dat oowk al weer?

 20. Chiel

  Is goed Rene…

 21. Anoniem

  Ik zou zeggen wie Gordon leuk vind ,dat ze zelf scheten ,boeren laten en zeuren, dat is het enigste wat Cordon goed kan, dan kan hij gelijk van de tv af die griezel.

 22. PatriCk. Het laatste medianieuws..

  @ Anonymous:: Groot gelijk heb je!

 23. Craig

  Mediageile aandachtshoertjes zijn het.

  Dan hou je er toch mee op. Waarom zo’n rel maken. Het word tijd dat ze beiden van de TV verdwijnen! :r

 24. Mediacourant.nl » Archief » Gordon: ‘Gerard Joling is een domme leugenaar’

  […] « Gordon: ‘Voor mij is Over de Vloer afgelopen’ […]

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.