Gordon: ‘Voor mij is Over de Vloer afgelopen’

Gordon en Gerard Joling zijn uit elkaar. Als het aan Gordon ligt, komen er geen nieuwe afleveringen meer van het Talpa-programma Joling en Gordon over de vloer. Aanleiding is het feit dat Joling zich maandagochtend ziek meldde voor de eerste opnamedag van het nieuwe seizoen van ‘Over de vloer’. Joling gaf aan zich vreselijk beroerd te voelen en heeft bovendien ook nog last van een ontstoken oog. “Ik vind het zelf ook hartstikke spijtig“, vertelt Joling in Shownieuws. “Ik voel echt wel de verantwoordelijk voor de cameramensen, de organisatie, Talpa en alles en iedereen.

Voor Gordon is de maat echter vol. “Ik heb Gerard aan de telefoon gehad en er moet nu gewoon op worden gehouden met liegen en zo“, aldus Gordon bij RTL Boulevard. “Afgelopen vrijdag is Gerard al bij mensen aan de bel gaan trekken en zeggen dat ‘ie er geen zin in had. Gerard heeft gewoon een probleem en dat is een slaapprobleem. Dat kan heel vervelend zijn en dat is ook heel vervelend voor hem, maar dat weten we dus al een jaar. Voor mij is het afgelopen. Ik doe het niet meer.”

Gordon haalt op zijn weblog flink uit naar zijn collega. “Na maanden van onderhandelen waren we eruit gekomen met onze door zichzelf benoemde polderdiva Geer. Een waslijst aan eisen ingewilligd, maar dit alles heeft niet mogen baten. Ik heb wederom een reeks van mensen teleur moeten stellen deze morgen met de mededeling dat Gerard niet komt. (..) Voor mij is de maat vol en komt er geen vervolg meer op deze door velen bewonderde serie. Tot in den treure heb ik Gerard uit moeten leggen dat het succes wat wij nu beleven te danken is aan deze serie. Dat het niet duidelijk is geworden bij hem heeft deze ochtend aangetoond. Het klagen en zeuren in de serie hoorde bij ons, maar stiekem waren wij heel trots. Voor mij ligt wellicht de taak om met andere mensen op pad te gaan en te bewijzen dat het succes niet alleen door Gerard kwam maar ook door mij en het format.

Gerard Joling reageert in De Telegraaf verbijsterd op de beschuldigingen van Gordon. “Dit is de eerste keer dat ik iets afzeg. Terwijl Gordon vorig jaar op Curacao mij en een cameraploeg van negen mensen een week heeft laten zitten omdat hij last had van bijwerkingen van zijn reumamedicijnen en omdat zijn moeder in het ziekenhuis was opgenomen. Ik vind dat gezondheid altijd op de eerste plaats moet komen, dus ik mopper nooit. Gordon heeft reuma en psoriasis, René heeft prostaatkanker en jicht en ik heb nu een slijmbeursontsteking aan mijn oog. Mag ik ook eens een keer?

Dat Gordon zo boos is, heeft Gerard via de media te horen gekregen. “Dat is natuurlijk wel heel gek, omdat ik hem vanmiddag nog heb gesproken“, vertelde Joling gisterenavond in Shownieuws. “Hij zei: ‘Ik maak me zorgen om je’, en uiteindelijk zie ik op zijn website allemaal dingen staan die er niet om liegen en bepaalde uitspraken die hij doet bij kranten en televisieprogramma’s. Dan blijft er niet zoveel meer over om nog een leuk programma te gaan maken natuurlijk. (..) We zijn goede acteurs, leuke zangers en leuke entertainters, maar waarschijnlijk toch geen echte vrienden.

‘Schandelijk’, noemt Gordon de uitzending van Shownieuws, waarin Gerard Joling zijn kant van het verhaal mocht laten horen. Volgens Gordon was er sprake van eenzijdige beweringen en werd er gedaan alsof hij de boeman is in deze kwestie. “Met de uitzending van Shownieuws is mijn integriteit in twijfel getrokken, iets waar ik als persoon voor sta zolang ik carrière heb gemaakt“, aldus Gordon. “Ik hoop dat mijn fans begrijpen dat zo’n beslissing niet over een nacht ijs is gegaan en dat deze gewoon de druppel is die de emmer deed overlopen. Ik heb mij volledig gecommiteerd aan het programma en had er ongelofelijk veel zin in om deze weer te maken en was juist blij dat Gerard overstag was om mee te doen. Dat hij niet de eerlijkheid heeft om naar alle fans van het programma toe gewoon duidelijk te zeggen dat hij er geen zin in heeft en dat dat niets te maken heeft met een ontstoken oog stuit mij tegen de borst. Ik ga er verder geen woorden over vuil maken. Gerard heeft mij diep beledigd en de hoorn op de haak gegooid. Alleen dat al geeft aan in wat voor positie hij zich bevindt. Ik betreur dat het zo heeft moeten lopen.

Namens Talpa reageert woordvoerder Maarten van Rooijen in het Algemeen Dagblad vooralsnog laconiek op de verwijdering tussen de twee hoofdrolspelers van Over de vloer. “Ik kan me voorstellen dat Gordon boos is, maar het is niet voor het eerst dat de opnamen door toedoen van een van beide heren moest worden afgelast. Wij schrikken daar dus niet meer zo van.” Later deze week, als de gemoederen wellicht weer enigszins zijn bedaard, probeert Talpa Gordon en Joling weer in één vergaderruimte samen te krijgen om de ruzie bij te leggen.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen