Gordon: ‘Gerard Joling is een domme leugenaar’

Geplaatst op di 12 sep 2006 om 12:00

Gordon noemt zijn collega Gerard Joling ‘een domme leugenaar’. Gerard Joling meldde zich maandag, tot grote woede van Gordon, ziek voor de eerste opnamedag van het goed bekeken Talpa-programma Joling en Gordon over de vloer. Gordon en Gerard willen niet meer met elkaar samenwerken. “Het is over. Ik laat me niet meer in de maling nemen“, aldus Gordon in De Telegraaf. “Gerard zou ziek zijn. Nou, hij liegt.” Gerard zegt last te hebben van een ontstoken oog.

Volgens Gordon heeft Gerard de producent van het programma, Peter Gallas van productiemaatschappij Blue Circle, vrijdag al laten weten dat hij geen zin meer heeft. “Gerard stuurde gistermorgen om vijf voor zeven een sms’je dat hij een hele nacht niet had geslapen, zich ziek voelde en dus niet zou verschijnen. We stonden met twintig man te wachten. Ik ben het spuug- en spuugzat.

Ik heb, terwijl ik steeds wanhopiger werd, meer dan een half jaar met Gerard bij John de Mol aan de onderhandelingstafel gezeten. Het programma Gordon en Joling Over de Vloer had beter Gordon en Joling Over mijn Lijk kunnen heten. Ik heb nog nooit zoveel gezeik over een tv-programma gehad als over deze succesformule. Diva Joling had allerlei wensen en eisen. En er waren financiële kwesties. John heeft met alles ingestemd. We worden in de watten gelegd, verpest zelfs. We krijgen per aflevering, dat is dus een inspanning van twee dagen, nota bene meer geld dan waar sommige mensen een jaar voor moeten werken. Gerard is gewoon vergeten dat hij al zijn succes van nu te danken heeft aan dit programma. Het is een domme leugenaar.

Gerard Joling reageert opnieuw verbijsterd op de aantijgingen van Gordon. Gerard: “Het spijt me dat ik gisteren moest afzeggen, maar ik zet mijn gezondheid voorop. (..) Ik heb nu een slijmvliesbloeding aan mijn oog. Het bloed loopt er uit. En voor wie het niet gelooft: ik heb een verklaring opgehaald bij de dokter. Mag ik ook eens een keer?” Volgens Gordon is het pure onwil: “Met rode ogen kun je gewoon werken.

Gerard heeft gistermiddag met Gordon gebeld om zich te excuseren. “Hij vertelde me dat ze voor ons programma nu een vervanger willen zoeken. Ik vind dat prima. No hard feelings. Voor mij heeft Over de Vloer namelijk geen prioriteit. Ik heb het ontzettend druk met het presenteren van Sterren dansen op het IJs, Shownieuws en mijn optredens. Ik vind ruzie maken ook onhandig, daarvoor is de showwereld echt te klein. Maar Gordon staat er om bekend dat hij zich graag over iedereen negatief uitlaat. Dat is een beetje zijn handelsmerk geworden. Dus ik laat alles maar gelaten over me heen komen.” Talpa-baas John de Mol zegt in een officiële reactie in De Telegraaf dat hij bijzonder boos is over de nieuwe strubbelingen tussen Gerard en Gordon. “Wij vergaderen er vandaag over.
73 Reacties op “Gordon: ‘Gerard Joling is een domme leugenaar’”


 1. bOris

  Wat een onnozele kwestie zeg !

 2. Theo

  Moeten we echt allemaal kennis nemen van dit campingnieuws??

  Kom op zeg kunnen we die 2 kleuters niet gewoon doodzwijgen.

  Wat een dom gelul. :?

 3. Mickey

  @ theo

  Dat “camping Nieuws” weet met een nieuwe serie toch 1.5 miljoen mensen te boeien, dat is nog altijd meer dan RTL’s Dancing on Ice …

  Dus zo “camping” is het niet ;)

 4. René[van Gee]

  Juist de hoogte van de kijkcijfers van zo een programma is een een bevestiging van het hoge campinggehalte(awww ik lul nu net als Craig).

  Het kuddevolk kijkt wel naar nog tien jaar schijtende en boerende flikkers op tv als het moet. brrrrr wat erg!

 5. A3ana

  Zeg, Gordon “Zijn dit de bijwerkingen van je medicatie of zo”.
  Mijn hemel wat een ophef over niets,…

  Ik zou als ik Gerard was de eer nu lekker aan mezelf houden,en lekker mijn ding gaan doen zonder Gordon. Poehee!

 6. Joost

  @ René. Wat een arrogantie. Brr.

 7. René[van Gee]

  @Joost

  Ja verschrikkelijk he?
  Even zonder dollen, het was niet arrogant bedoelt, maar het is natuurlijk wel Des Nederlanders om maar tot in lengte van jaren altijd maar naar hetzelfde te kijken. Dat is gewoon vreemd, naar mijn mening.

  Het is een beetje hetzelfde als met die mensen die al 20 jaar lang naar hetzelfde hotel in Benidorm gaan(ik ken ze hoor).

  Ik voel mij dus niet beter, maar mag er wel wat van vinden, toch?

 8. Theo

  @Mickey

  Ik had het over deze viswijven verslaggeving
  Waarom jij er nu ineens programma’s en kijkcijfers bij moet halen is me een raadsel. (????)

  Buiten dat 1,5 miljoen kijkers zijn cijfers die jij alleen tijdens een natte droom gezien kan hebben.
  Gemiddeld zat het nooit hoger dan 700.000

 9. Mickey

  @ renee van G

  Ik vind het programma geweldig … heel eerlijk gezegt kijk ik nu de herhalingen hier van, en ik denk dat de kijkcijfers relatief goed zijn omdat veel mensen het nu kijken in de herhalingen de orginele uitzeningen niet gezien hebben.

  Ik zit echt te popelen op een nieuw seizoen van J&G over de vloer en hoop dat het gouw goed komt tussen de “zusjes” en ik denk dat er veel mensen op zitten te wachten.

  En jouw’n idee over vaak het zelfde … J&G gaan steeds naar een andere locatie heen, de reacties van hun zijn vergelijk baar maar door steeds diverse locaties te hebben blijft het toch een goed programma.

  Ik bedoel er zit wel verschil in of ze naar een buurtsuper gaan of naar de vinkerslag maar beiden zijn super grappig om te zien. en ik denk dat de kracht van het programma de diversiteit van de locaties is.

 10. Mickey

  nou nou nou theo niet zo aangebrand dan heb ik daar een verkeerde bron in, ik kan dat nu niet terug kijken op sko, dus ik weet niet wie er gelijk heeft maar volgens mij had het zeker het miljoen gepasseerd dus ik denk dat dat nu niet meer te achter halen valt wie gelijk heeft.

 11. Chiel

  Een paar (2?) afleveringen rond het miljoen, verder rond de 700.000 in het eerste seizoen. Het tweede was DACHT IK rond de 500.000

 12. Ty

  @ Chiel, heb je helemaal verkeerd gezien joh. Als je geen verstand van zaken hebt, hou dan gewoon je mijl. Bij voorbaat dank…

 13. GJ

  Aan de reacties (van hetzelfde hoge niveau als dat van de heeren) te zien zal het een koekie zijn om een vervanger voor Gerard Joling te vinden

 14. Chiel

  Wat klopt er niet Ty, vertel.

 15. Erwin

  Ik ben voor Gerard Joling!

 16. ik

  Idd, een keer geloof ik de 1 miljoen, voorderest was het 1e seizoen tussen de 700.000 en de 900.000.. Het 2e seizoen was al veel en veel minder..

 17. Patrick

  Gordon zet zichzelf erg voor lul door te zeggen dat hij niet gelooft dat gerard een oog ontsteking heeft. Ik heb gisteren Gerard op TV gezien en zijn oog is helemaal rood doorlopen. Wie liegt er nou?

 18. Wim H

  @Mickey: ik zag op de site van kijkonderzoek.nl een vacature voor een methodoloog. Iets voor jou? =)

 19. Wimke

  Patrick dat zag ik ook !
  Dat Gerard een rode oog heeft.
  Jammer dat het zo moet zijn dat Gordon moeilijk doet.
  Kinderachtig hoor !!

 20. René[van Gee]

  @Patrick

  Ben jij arts dan?
  Kun jij op basis van een rood oog zien of het ontstoken is.

  Het zijn geweoon twee over het paard getilde mannetjes die zich willen laten gelden. Maar het is mooi geweest toch? Gelukig hebben we de dvd’s nog

 21. 10 voor Taal

  Ach jongens,

  Het is toch gewoon CAMPing

 22. bOris

  Een kijkcijfer-hit? Pardon. Zembla had afgelopen zondag ook 700.000 kijkers.

 23. [MikE]

  @bOris: Het scoorde gewoon erg lekker, erg goed. Zeker voor een zender die nog geen jaar bestond.

 24. talpaatje

  lekker voor talpa.. het best bekeken programma naast het voetbal.. en nu gaat het miss stoppen.. als ze maar nie komen met die spin-off van viola holt en dat andere mens.. wie was dat oowk al weer?

 25. Mickey

  Bonnie St. Clair ;)

 26. Mickey

  ps. ze zoeken dus een vervanger voor Gerard :P … ik wil wel een screan test doen ;) … bedoel een zeikerige homo :P … ik ben er voor gemaakt :D

 27. Uh, sorry??

  Wedden dat Winston Gerschtanowitz hem gaat vervangen? Oja, en Gordon poppetje; een beetje doorzichtig van je. Iedere aflevering komt Gerard over als een harde werker en jij als een verwend krengetje. Grappig dat jij nu juist Gerard beschuldigt van prinsessengedrag. Was je bang voor jouw PR, zielig mannetje dat je bent.

 28. DEN V

  Heerlijk dat gezeik tussen die twee.
  Ben benieuwd of Gordon echt op zoek gaat naar een vervanger.
  Welke bekende nederlander zou het beste bij hem passen?

 29. colinda

  Wat een arrogantie van die Gordon, terwijl hij altijd diegene is die vaak ziek en onderweg is. Ik wens onze Gerard van harte beterschap en een fijne nieuwe collega toe waarmee hij de serie kan doen en niet zo’n omhoog gevallen schaap als die Gordon.

 30. Martijnjdd

  Maak je er toch gewoon Gorden & Guest over de vloer … elke aflevering een nieuwe BN-er naast Gordon.

 31. Mickey

  goed idee martijnjjd (Y) :D

 32. PatriCk. Het laatste medianieuws..

  Ik snap totaal waarom mensen dit ooit leuk hebben gevonden. 2 Zingende Zusters die als ze een krasje op hun wang hebben gaan janken en die van een mug een olifant maken. Ik heb d’r geen kracht meer vooohr..

 33. Wessel

  Gordon is gewoon een beetje jaloers dat Geer ook nog wat andere succesjes heeft lopen naast dit format.

 34. René[van Gee]

  @Martijnjdd

  Ga je mond spoelen :P

 35. Maurits

  Dit camping nieuws haalt anders wel de krant, en komt op de NIEUWS pagina’s van teletekst. Of het is een geweldige publicteitstunt, maar dat denk ik niet. Dit is het enige programma wat nederland leuk vind van talpa, dus het zal ook nog ff doormoeten

 36. Craig

  BAN ZE VAN TV!

 37. Mediaservice Redactie™

  Mooi zo, weer een slecht programma van de televisie!
  Nu nog heel talpa, en we zijn bijna klaar!

 38. Joost

  @ Mediaservice. Hoezo vind jij dit precies een slecht programma?

  @ Maurits. Ik vind het niet echt onnozel nieuws. Ik vind dat de kijker best het recht heeft om te weten waarom er opeens een einde komt aan een gewaardeerd programma als Joling & Gordon over de vloer. Dan verschillen wij op een bepaald punt toch in de mate van nieuwsgierigheid.

 39. Martijnjdd

  @Craig: Jij kijkt toch geen Talpa, dus wat kan het jou schelen van deze onbeduidende zender voor ’n uitzendt?

 40. Craig

  Omdat ze erdoor veel in de media zijn. En dan komen ze ook in andere programma’s en ik wil hun hoofden gewoon niet zien!

 41. Joost

  @ Craig. Meen je dit nou serieus? Ik vind het nogal egocentrisch.

 42. Craig

  Mag je vinden.

 43. Peter

  @Craig: goede onderbouwing weer Graig, ahummm….

 44. Craig

  Hoezo ik heb een reden gegeven.

 45. johan b.

  Zelfs Joling zegt het: “Gordon laat zich graag negatief over anderen uit”. Nadat deze lul Gordon mijn luisterplezier 3 weken vergalde bij het overnemen van Evers moet hij nu weer zeiken over Joling. Nou Gordon bij deze: Doe me een lol en emigreer en laat nooit meer wat van je horen.

 46. Jordy de Mol

  Saillant detail: Gordon kan, of je hem nu leuk vindt of niet, wel presenteren en dat kan Joling niet…

 47. johan b.

  Gordon een keer gezien met 5 tegen 5. Vreselijke presentatie. Flauwe inkophumor. Kon en kan niet om deze gozer lachen!

 48. Piet

  @Theo: “Moeten we echt allemaal kennis nemen van dit campingnieuws”

  En jij vond dit toch zo’n geweldige site? MC bstaat alleen maar uit campingnieuws en is eigendom van de enige echte campingzender.
  Maar dat hebben jullie eenvoudige lezertjes gelukkig nog niet door.

 49. Jorzz

  Weet je wat me opvalt? Wendy van Dijk kan je niet op stemmen bij de Televizierring. Ze staat er niet bij

 50. Dieneke

  Dit heeft er trouwens niks mee te maken :-)

  Maar ik hoorde net bij shownieuws dat Leontien van Moorsel een miskraam heeft gehad. Dat vind ik toch wel erg voor haar. Een miskraam kan natuurlijk voorkomen en is verschrikkelijk voor iedereen die het overkomt. Zij heeft ook zoveel moeite gedaan om zwanger te worden en was zelfs bang nooit zwanger te kunnen worden. En dan blijk je eindelijk zwanger te zijn en krijg je een misraam. Dat vind ik echt erg voor haar.

 51. jesper

  wat een gezeik over niets zeg gordon moet zich niet zo aanstellen het kan toch een keer dat iemand ziek is

  en gerard moet zich niet zo aanstellen gordon had seizoen 2 een of twee ribben gebroken en hij had toch ook al niet gelijk afgebeld

  julie moeten gewoon elkaars ziektes en pijntjes acepteren
  ik kijk altijd naar het programma
  ik heb alle 2 de dvd’s
  ik wil niet dat het programma zo eindigt

 52. Theo

  @Piet

  Ben ik niet met je eens.
  Met de nieuwswaarde van de weblogs is over het algemeen helemaal niets mis.
  Dat er af en toe wat komkommernieuws tussen zit zoals deze
  logs over die 2 vechtende kemphanen is weer wat anders.

 53. Joost

  @ Theo. Ik vind dit bericht juist wel nieuwswaardig. Ik had het vreemd gevonden als Joling & Gordon zomaar was gestopt, en niemand wist waarom. Ik snap niet waarom Piet hier rondhangt. Ik denk dat ie het zo stom vind, dat hij er iedere dag komt.

 54. Theo

  @Joost
  Berichtje dat Geer en Goor ruzie hebben was al geplaatst.

  Nu de 2 met modder naar elkaar gaan gooien zit ik persoonlijk niet te wachten op alle vunzige details.

  Die 2 staan er nl. om bekend dat ze hun vetes altijd in de media uitvechten, goed beschouwd gaat het toch allemaal nergens over.

 55. Jordy II

  Inderdaad, een bericht was genoeg geweest. Maar soms mis ik wel de meer ‘entertainment’ berichten op mediacourant. Maar goed, daar heb ik radio.nl voor :)

 56. Joost

  @ Theo. Ach, ik hou wel van dat moddergooien. Ieder z’n ding.

 57. Mediaservice Redactie™

  @Joost:
  Omdat het gewoon een programma is van de 2 ongeveer sufste bn-ers van Nederland, en van die vreemde figuren en het is dom!

  @Jesper:
  Dat is waar, maar is het echt wel ziekte?????

 58. Joost

  @ Mediaservice. Dan verschillen we op dat punt van mening. En gelukkig heeft iedereen een andere smaak. Ik vind het heerlijk vermaak.

  Als er bloed uit je oog komt, lijkt het me niet erg best.

 59. Theo

  @Joost

  In sommige gevallen kan het inderdaad uiterst amusant zijn, maar Joling en vooral Gordon heb ik al zo vaak modder horen gooien naar collega’s dat het me nu onderhand stierlijk gaat vervelen.

  Het is inmiddels een kunstje van Gordon, om continue met z’n mediageile kop in de belangstelling te kunnen staan.

 60. DEN V

  Toch hoop ik dat in ieder geval Gordon verder gaat met het programma.
  Ik kan er niets aan doen maar ik vind zijn humor geweldig.

 61. Theo

  Ach ik moet er ook altijd wel mee lachen, alhoewel het verrassingseffect er in seizoen 2 toch wel ver af was.

 62. Yamaha

  GAY WAR !!!!

 63. Wally

  Zag foto van Gordon “bezig” met zijn nieuwe vriendje. Blijkbaar geen reuma in zijn handen!

 64. Melvyn

  Gelukkig dat nu het programma uit de lucht is, ik betaal peperdure kijkgeld, en wil graag entertaiment op niveau.
  Waarom geen “leuk” program over Parnassia…, die 2 zotten passen daar mooi in.

  Melvyn.

 65. René [van Gee]

  @Melvyn

  Kijkgeld bestaat niet meer hoor en daar komt nog bij dat de programma’s bij de comm.zenders door de sponsors worden betaald.

  Maar dat wist jij heus wel, je doet net alsof natuurlijk.

 66. Dummy

  De berichten over Gerard zijn in elk geval verwijderd uit het weblog van Gordon.. goeie stunt ;)

 67. Martino

  Het ergste van alles is, dat dit “trieste” nieuws al 67 reacties heeft…….

 68. fuel milage

  fuel milage…

  Thank you, I could not have sead it better my self….

 69. Olifant

  Deze kwestie interesseert mij geen ruk. Het feit dat die stomme, lelijke, achterlijke sukkel van een Joling op een olifant gaat zitten…. blijkt wel weer, kortzichtige showbizzdombo.

 70. Gordon gaat Singingbee presenteren - Alex.swisz.net

  […] Gordon gewoon lekker blijven zingen, en Geer en Goor over de vloer blijven doen. Maar nee, door een ruzie hebben ‘de zusjes’ besloten om geen vierde seizoen van Geer en Goor over de vloer te […]

 71. Bart

  Weetje, al die zeikerts hier die te klagen hebben (zie onder mij!) is dom gelul. En waarom.. als je het ergens niet mee eens bent en je vind het onnozel dat we er naar kijken, kijk zelf dan niet lees dit artiekel dan ook niet en reageer verspil je tijd er niet aan als je het al zo erg vind. Dan ben je pas onnozel als je je tijd verspilt aan iets wat je zelf onnozel vind! Dus zoek een hobby leveloosjes! Danku
  Geer en Goor zijn allang weer bij elkaar dus nie zeiken!
  En ze zij TOPPP

 72. titia

  ick vind het ecjt hele erge onzin hoor!!!!!
  jullie moeten het goedmaken
  en snel ick ben helemaal fan van jullie gordon en gerard
  samen staan julie sterk!! kom op he maak het goed pliezz
  wie maakt er nou ruzie om en ontstoken oog kom op zeg!!!
  beetje ruzie mag wel amar dat jullie nu niks meer met elkaar te maken willen hebben slaat nergens op
  jullie zijn voor mekaar geboren!! om ene ster te zijn!!

 73. 29. De Toppers | Top 50 van de Jaren Nul

  […] – Platina voor cd & dvd Toppers in Concert 2005 12-09-06 – Goor: "Geer is een domme leugenaar" 30-09-06 – Goor maakt met Lange Frans lied voor homo's 04-10-06 – […]

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.