Gordon: ‘Gerard Joling is een domme leugenaar’

Gordon noemt zijn collega Gerard Joling ‘een domme leugenaar’. Gerard Joling meldde zich maandag, tot grote woede van Gordon, ziek voor de eerste opnamedag van het goed bekeken Talpa-programma Joling en Gordon over de vloer. Gordon en Gerard willen niet meer met elkaar samenwerken. “Het is over. Ik laat me niet meer in de maling nemen“, aldus Gordon in De Telegraaf. “Gerard zou ziek zijn. Nou, hij liegt.” Gerard zegt last te hebben van een ontstoken oog.

Volgens Gordon heeft Gerard de producent van het programma, Peter Gallas van productiemaatschappij Blue Circle, vrijdag al laten weten dat hij geen zin meer heeft. “Gerard stuurde gistermorgen om vijf voor zeven een sms’je dat hij een hele nacht niet had geslapen, zich ziek voelde en dus niet zou verschijnen. We stonden met twintig man te wachten. Ik ben het spuug- en spuugzat.

Ik heb, terwijl ik steeds wanhopiger werd, meer dan een half jaar met Gerard bij John de Mol aan de onderhandelingstafel gezeten. Het programma Gordon en Joling Over de Vloer had beter Gordon en Joling Over mijn Lijk kunnen heten. Ik heb nog nooit zoveel gezeik over een tv-programma gehad als over deze succesformule. Diva Joling had allerlei wensen en eisen. En er waren financiële kwesties. John heeft met alles ingestemd. We worden in de watten gelegd, verpest zelfs. We krijgen per aflevering, dat is dus een inspanning van twee dagen, nota bene meer geld dan waar sommige mensen een jaar voor moeten werken. Gerard is gewoon vergeten dat hij al zijn succes van nu te danken heeft aan dit programma. Het is een domme leugenaar.

Gerard Joling reageert opnieuw verbijsterd op de aantijgingen van Gordon. Gerard: “Het spijt me dat ik gisteren moest afzeggen, maar ik zet mijn gezondheid voorop. (..) Ik heb nu een slijmvliesbloeding aan mijn oog. Het bloed loopt er uit. En voor wie het niet gelooft: ik heb een verklaring opgehaald bij de dokter. Mag ik ook eens een keer?” Volgens Gordon is het pure onwil: “Met rode ogen kun je gewoon werken.

Gerard heeft gistermiddag met Gordon gebeld om zich te excuseren. “Hij vertelde me dat ze voor ons programma nu een vervanger willen zoeken. Ik vind dat prima. No hard feelings. Voor mij heeft Over de Vloer namelijk geen prioriteit. Ik heb het ontzettend druk met het presenteren van Sterren dansen op het IJs, Shownieuws en mijn optredens. Ik vind ruzie maken ook onhandig, daarvoor is de showwereld echt te klein. Maar Gordon staat er om bekend dat hij zich graag over iedereen negatief uitlaat. Dat is een beetje zijn handelsmerk geworden. Dus ik laat alles maar gelaten over me heen komen.” Talpa-baas John de Mol zegt in een officiële reactie in De Telegraaf dat hij bijzonder boos is over de nieuwe strubbelingen tussen Gerard en Gordon. “Wij vergaderen er vandaag over.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen