Eyeworks betreedt Amerikaanse tv-markt

Televisieproducent Eyeworks van Reinout Oerlemans (foto) heeft een belang van vijftig procent genomen in het Amerikaanse tv- productiebedrijf 3Ball Productions. “De toetreding van 3Ball tot de Eyeworks Groep is voor Eyeworks de belangrijkste manoeuvre tot nu toe met het oog op de interna- tionale ambities van het bedrijf“, aldus een zegsman van Eyeworks. 3Ball is gevestigd in Los Angeles en werd in 2001 opgericht.

Presentator JD Roth en Todd Nelson hebben 3Ball in korte tijd ontwikkeld tot een belangrijke televisieproducent in de Verenigde Staten, met name op het gebied van realityseries voor alle grote networks. 3Ball produceert onder meer succesvolle series als The Biggest Loser (De grootste verliezer, Talpa) voor NBC en Beauty and the Geek (Beauty and the nerd, RTL 5) voor Warner Bros.

Deze deelneming in 3Ball zet Eyeworks volgens directeur Reinout Oerlemans in één klap definitief op de kaart in de Verenigde Staten, de grootste televisiemarkt ter wereld. “Deze deelneming is niet alleen financieel gezien de grootste stap die we tot nu toe hebben gezet. Met 3Ball halen we de belangrijkste producent van realityseries in huis, hun expertise is onovertroffen“, aldus Oerlemans. “3Ball maakt van een format een hit, die vervolgens de wereld over gaat omdat iedereen de Amerikaanse tv-markt in de gaten houdt. Het is onze bedoeling om via 3Ball in de Amerikaanse markt nieuwe tv-formats met internationale potentie te lanceren.

De deal tussen Eyeworks en 3Ball Productions is binnen enkele weken rond gekomen. JD Roth van 3Ball: “Door deze overeenkomst krijgt 3Ball extra middelen om zich verder te ontwikkelen in de Amerikaanse markt én daarbuiten. Voor ons is het juist ook van belang dat formats succesvol worden geproduceerd in andere landen, dat kan zeer positief werken bij de verkoop aan de networks in de VS.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen