508.000 kijkers voor Jouw vrouw, mijn vrouw


De kijkcijfers van maandag 25 september 2006 (SKO)

Jouw vrouw, mijn vrouw (RTL4, 21:28) – Een aflevering van de Britse reality- serie Jouw vrouw, mijn vrouw, dat sinds deze week wordt uitgezonden in plaats van Opvolger gezocht, werd gisteren door 508.000 kijkers (madl: 7.8) bekeken. Opvolger Gezocht werd door RTL 4 na drie afleveringen van de buis gehaald, in verband met teleurstellende kijkcijfers. Vorige week trok een afleve- ring van Opvolger gezocht met Sylvana Simons slechts 554.000 kijkers.

Zusterzender RTL 5 was gisteren de zesde zender van Nederland (6+). Op de maandagavond zendt RTL 5 achtereenvolgens de programma’s Dat zal ze leren en Modelmasters: Holland’s next top model uit. Dat zal ze leren werd gisteren door 508.000 kijkers (madl: 7.8%) bekeken. In Holland’s next top model moest de 18-jarige Charmayne het programma verlaten. Charmayne in De Telegraaf: “Dat had ik niet verwacht. Er was bijna geen kritiek op mij deze keer. De jury vond niet veel van mijn foto’s goed. Maar verder was alles wel positief. Op Annika, die vorige week weg moest, was veel meer kritiek. Ik was heel verbaasd dat ik weg moest.” Holland’s next top model scoorde 661.000 kijkers (madl: 10.3%) voor RTL 5.

PREMtime Marokko (NPS, Ned2, 20:31) – Prem Radhakishun, gisteren te zien in PREMtime Marokko, presenteert binnenkort zijn nieuwe politieke programma P-side. In het nieuwe programma zal de kijker Premi niet kunnen betrappen op een mening. “Oké, ik ben uitgesproken, maar politici weten wat ze aan me hebben en ze weten dat ik niet lieg“, aldus Radhakishun in de GPD-bladen. “Ik sta daar geen rol te spelen van ‘oh ik vind je zo leuk’. En daar komt bij: Mark Rutte of Rita Verdonk komen niet om met Prem Radhakishun te praten, het programma wordt gemaakt door de NPS. Ik ben daar niet als Prem, maar als onderdeel van een team. Op het moment dat mevrouw Verdonk in mijn programma is, zal ik haar met alle egards behandelen. Kijk, persoonlijk vind ik haar beleid drie keer niks, ik denk dat ze machtsdronken is. Maar dat is mijn mening en mevrouw Verdonk vindt mij waarschijnlijk ook alleen maar een irritante vlieg op de muur.” Het gevoel om de wereld te verbeteren is bij hem weggeëbd. “Nu ben ik al blij als de wereld geïnformeerd wil worden. Ik bedoel, er kijken twee miljoen mensen naar dat ijsdansen, ik kan een heel goed inhoudelijk programma maken en dan moet ik blij zijn met een half miljoen kijkers. (..) Ik doe vanaf januari in ieder geval nog een seizoen Premtime. Maar je moet ook geloofwaardig blijven. Volgend jaar word ik 45, en moet een 45-jarige nog gaan rondhuppelen tussen 15 en 18-jarigen? Voor het programma zou ik het heel goed vinden als ze een jongere presentator nemen.” PREMtime Marokko werd gisteren door 279.000 kijkers (madl: 4.4%) bekeken bij de NPS op Nederland 2.

NOVA (NPS/VARA/NOS, Ned2, 22:34) – De NOVA reportage ‘Op jacht naar de Taliban’ van verslaggever Tom Kleijn en cameraman Joris Hentenaar heeft een internationale Emmy Award gewonnen in de categorie ‘langlopende nieuwsverslaggeving’. Dat meldt het ANP. Kleijn gaf aan erg blij te zijn met het winnen van de Emmy Award. “Voorafgaand aan de bekendmaking was er een bijeenkomst met de andere genomineerden. Ik was diep onder de indruk van hun bijdragen. Met name de inzendingen uit Engeland en Argentinië waren fenomenaal. Als dan jouw naam wordt genoemd als winnaar, weet je even niet wat je overkomt.” Het is de eerste keer dat NOVA de prestigieuze televisieprijs wint. In de reportage die op 13 juni vorig jaar werd uitgezonden gaan de verslaggever en cameraman mee met een eenheid van het Amerikaanse leger in de afgelegen berggebieden van zuidoost Afghanistan op zoek naar strijders van de Taliban.In 2005 won Netwerk de award in deze categorie met de documentaire ‘Terug naar Beslan’. NOVA trok gisteren 428.000 kijkers (madl: 7.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen