EO en NCRV schrikken van kijkcijfers

De Evangelische Omroep en de NCRV zijn ervan geschrokken dat veel van hun programma’s beduidend minder kijkers trekken sinds het nieuwe uitzendschema van Nederland 1, 2 en 3 van kracht is. Dat meldt Novum. De EO en de NCRV hopen op betere aanvangstijdstippen voor onder meer de actualiteiten- rubriek Netwerk, die het aantal kijkers zag dalen tot 300.000.

EO-directeur Henk Hagoort noemt de nieuwe programmering van de publieke omroep desastreus. “We hadden een daling ingecalculeerd, maar het huidige verlies aan kijkers is wel heel fors. Netwerk is van negen- naar driehonderdduizend gezakt en het marktaandeel van een programma als De Verandering is zelfs gehalveerd.

Ook de NCRV is geschrokken van de eerste signalen. “Het is nog te vroeg voor harde conclusies, maar voorlopig dreigt onze angst bewaarheid te worden“, zegt een woordvoerder. “Het is zorgelijk en teleurstellend dat naar een populair programma als Man Bijt Hond ineens nog maar een half miljoen mensen kijken.

Nederland 2 lijkt voorlopig het voornaamste slachtoffer van het nieuwe uitzendschema, stellen de omroepen. “Dat is een soort propzender geworden“, meent Hagoort. “Nederland 1 moet het vlaggenschip worden en dan volgen er twee sloepjes die nauwelijks zeewaardig zijn.” De EO en de NCRV willen samen bekijken of er een beter rooster te maken is.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen