BNN met ‘De avond van de straat’

Jongerenomroep BNN zendt op zondag 24 september de thema- avond De avond van de straat uit. Anderhalf uur lang, vanaf 20.30 uur, staat Nederland 3 op die avond in het teken van straattaal. “Doekoe, dissen, beef en watskebeurt zijn straattaalwoorden die inmiddels aardig ingeburgerd zijn. Maar de taal van de straat is nog veel rijker en daarom is het hoog tijd dat er op tv in straattaal gesproken wordt“, aldus een woordvoerder van BNN.

Sophie Hilbrand, bijgestaan door rapper Rhymzter, ontvangt gedurende de uitzending gasten met wie ze praat over de taal en de cultuur van de straat. Maar de straattaal is ook letterlijk doorgedrongen in de tv-programmering van deze avond. Zo speelt Lucille Werner Straattaal-Lingo, leest Loretta Schrijver het nieuws met straattaal op haar autocue en presenteert Lange Frans call-tv in straattaal.

Hoogtepunt van de avond is het Groot Dictee der Nederlandse Straattaal, gepresenteerd door Ali B. Hij zal onder meer Femke Halsema, Giel Beelen, Jochem van Gelder en andere beknede Nederlanders laten zweten op de betekenis van woorden als ballen, stiften, pieren, ankeren, baksen en boelen. (Foto: Nick van Ormondt)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen