Wendy van Dijk: ‘RTL trok me over de streep met X-factor’

Wendy van Dijk krijgt het dit najaar druk bij haar nieuwe werkgever RTL. Niet alleen zal ze de komende weken te zien zijn in de ijsdansshow Dancing on Ice, ook zal ze de nieuwe talentenjacht X Factor presenteren. Bovendien is Wendy in september te gast in een nieuwe reeks van het bekende programma Klasgenoten van Robert ten Brink. De presentatrice was tot voor kort nog werkzaam voor SBS 6, maar verliet de zender omdat ze toe was aan een nieuwe uitdaging.

RTL heeft me over de streep getrokken door me X Factor aan te bieden“, aldus Van Dijk bij de GPD. “Daarna werd ik gevraagd voor Dancing on Ice. Even alleen fysiek bezig zijn, bouwen aan mijn conditie, dat leek me goed na de dood van mijn vader.

SBS verklaarde in juli dat Wendy opstapte om zich te bezinnen op haar toekomst. Een dag later bevestigde RTL dat het Van Dijk had gecontracteerd. “Ik wist echt niet wat ik zou gaan doen toen ik wegging bij SBS“, vertelt Wendy. “Maar SBS heeft ervoor gekozen mijn vertrek enkele maanden stil te houden. Op dat moment wist ik alleen dat ik in september de film Alles is liefde zou opnemen, verder liet ik alles open.

Achteraf denkt de presentatrice dat haar beslissing een juiste is geweest. “Ik was er erg aan toe om met nieuwe mensen in een nieuwe werksfeer te werken. Ik wil niets afdoen aan het plezier dat ik bij SBS had, maar ik denk dat iedere eindredacteur, directeur en ook presentator na negen jaar bij hetzelfde bedrijf wel eens wat anders wil. Het werd allemaal zo makkelijk. Nu moet ik mezelf opnieuw neerzetten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen